Logo


Naslov članka: Placido Domingo u zagrebačkoj Areni 21. listopada 2011. (p)
Podnaslov:
Autor:
Thursday 01 September 2011 - 08:08:38

Kulturni događaj godine, Placido Domingo, 21.10.2011. u Areni Zagreb

Placido Domingo jedan je od najpoznatijih tenora i najmarljivijih glazbenika svog vremena. Placido je: „Najveći operni umjetnik modernog doba“, kako piše britanski "The Guardian". Poznat je po svom jedinstvenom, dramatičnom glasu s rasponom od više od četiri pune oktave. Sa 130 opernih uloga u svom repertoaru, pjevao je u više uloga nego ijedan drugi umjetnik u povijesti. Rođen u Španjolskoj 21.siječnja 1941. godine Placido je jedan od najpopularnijih i najnagrađivanijih opernih pjevača ikada. Placido je prvi Grammy osvojio 1971 godine, a do sada ih je osvojio ukupno 8 (osam).Nositelj je najviših državnih priznanja ne samo u rodnoj Španjolskoj, već i u Francuskoj,Meksiku, i SAD u. Njegov nastup u Puccinijevoj operi Tosca u TV prijenosu, je vidjelo više od milijardu ljudi u 117 zemalja svijeta Placido Domingo održava samo deset gala koncerata godišnje, ponosni smo što je i Zagreb dobio tu čast da ugosti velikog Placida Dominga.Svjetsku popularnost kod svih generacija Placido je stekao nastupajući sa dva popularna tenora:Jose Carrerasom i Lucianom Pavarottijem, njih trojica činili su nezaboravni trio"Tri tenora". Sav prihod od prvog koncerta koji su "Tri tenora" održali na stadionu u Rimu uoči FIFA Svjetskog nogometnog kupa 1990 išao je zakladi Jose Carrerasa za pomoć oboljelim od leukemije"José Carreras International Leukemia Foundation". Nakon tog koncerta održavali su spektakularne nastupe diljem svijeta i svojim koncertima pomogli brojne humanitarne akcije i zaklade.

Slavni operni pjevač nastupit će u zagrebačkoj Areni uz pratnju Simfonijskog orkestra RTV Slovenije pod ravnanjem dirigenta Eugena Kohna i goste.

Ulaznice u prodaji u sustavu Eventima, online na www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima Eventima. Cijene ulaznica su od :370 kuna za tribine do 1400 kuna za VIP lože.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.12307 )