Logo


Naslov članka: U Radošiću kod Trogira počinje snimanje filma 'Sonja i bik' redateljice Vlatke Vorkapić (p)
Podnaslov:
Autor:
Saturday 27 August 2011 - 12:00:08

U mjestu Radošić kod Trogira danas, 25. kolovoza, počinje snimanje debitantskog dugometražnog igranog filma Vlatke Vorkapić 'Sonja i bik' u produkciji Interfilma i Hrvatske radiotelevizije.

Okosnicu ove komedije čini ljubavna priča između Sonje, aktivistice za prava životinja iz Zagreba, i Ante, organizatora natjecanja bikova iz Dalmatinske zagore, koje utjelovljuju Judita Franković i Goran Bogdan. Dok za Sonju manifestacije u okviru kojih se organiziraju natjecanja bikova predstavljaju nehumanu eksploataciju životinja, za Antu i mještane njegova kraja one su dio tradicije u kojoj bikovi uživaju posebnu pažnju i poštovanje. No, bik Garonja spojit će Sonju i Antu...U ostalim ulogama pridružuju im se Dejan Aćimović, Ivo Gregurević, Vlasta Ramljak, Csilla Barath Bastaić, Vladimir Tintor, Barbara Prpić, Dražen Čuček i drugi. Uz redateljicu i scenaristicu Vlatku Vorkapić, producent filma je Ivan Maloča, izvršna producentica Maja Vukić, direktor fotografije Dragan Marković, scenografkinja Tanja Lacko a kostimografkinja i majstorica maske Slavica Šnur.

2002. godine, Vlatka Vorkapić je za Hrvatsku radioteleviziju snimila dokumentarni film 'Ćaća i braća' koji prati događaje s najvećeg godišnjeg natjecanja bikova u blizini Radošića. Susret s vlasnicima bikova i običajima vezanim uz natjecanje inspirirali su priču o Sonji, Anti i biku Garonji. U snimanju filma Sonja i bik važnu će ulogu imati i sudionici tradicionalnih natjecanja bikova.

Film će se snimati sljedećih šest tjedana na lokacijama u Dalmatinskoj zagori i u Zagrebu.

Film sufinancira Hrvatski audiovizualni centar.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.12259 )