Logo


Naslov članka: CHRIS REA @ Boćarski dom, 16.2.2012. (p)
Podnaslov:
Autor:
Monday 22 August 2011 - 19:30:44

CHRIS REA
Boćarski dom, Zagreb
Četvrtak, 16.2.2012. od 21 h

Nakon rasprodane europske i UK turneje u 2010., jedan od najistaknutijih britanskih kantautora, Chris Rea, kreće na novu europsku turneju.

Turneja promovira objavljivanje Chrisovog novog materijala nakon preko deset godina stanke. Opširno izdanje od tri CD-a i dva DVD-a, "The Santo Spirito Project" uključuje potpuno novi studijski album i dva filma na DVD-u, koje je napisao i režirao Chris. Prvi film je surova i brutalno iskrena kronika o borbama s bikovima uz neo-klasičnu i španjolsku gipsy glazbu, a drugi film prati čovjeka kroz putovanje u Firenci u svojoj potrazi za istinom, na putu koje je i nije poželio započeti.Glazba koja prati oba filma sadržana je na dva CD-a. Chris objašnjava svoje razloge za takav ambiciozan projekt: "Volim stvaranje i strastveno vjerujem da umjetnik uvijek treba biti u potrazi za isprobavanjem novih načina približavanja svojih ideja publici. Ne bi smjelo biti bilo pravila i, za Boga miloga, postoje alternative raznim talent TV showovima. Ponekad, oni koji su imali izuzetno dobru sreću u glazbi dopuštaju samo takvim emisijama da postavljaju glazbeni i kulturni dnevni red dok sami zapravo ne rade ništa novo i drugačije. "

Chrisova karijera proteže se na više od trideset godina, a oba albuma Road To Hell iz 1989. i Auberge iz 1990. Debitirali su na br.1 u Velikoj Britaniji, cementirajući svoje mjesto kao jednog od nedvojbeno najboljih glazbenika i tekstopisaca u zemlji.

Njegov bogati katalog uključuje takve klasike poput Fool (If You Think It’s Over), On The Beach, Let’s Dance, Josephine, Stainsby Girls, I can Hear Your Heartbeat, Working On It, Road To Hell (part 2), Auberge, God’s Great Banana Skin i Julia.

Santo Spirito Project biti će objavljen će biti objavljen u ponedjeljak 5. rujna na CD/DVD izdanju, a za digitalni download će biti dostupan od prosinca 2011.

Njegova dugoočekivana autobiografija Road To Hell & Back Again, izlazi 2012.

Zagrebački koncert Chris Ree održati će se 16.2.2012 u Boćarskom Domu. Kapacitet je ograničen na 2000 ulaznica. Ulaznice po cijeni od 270 kn (stajanje) i 300 kn (sjedenje) potražite na svim prodajnim mjestima diljem hrvatske i inozemstva u sustavu Eventim www.eventim.hrAutor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.12233 )