Logo


Naslov članka: Priopćenje za javnost: MIRKO CETINSKI
Podnaslov:
Autor:
Tuesday 09 August 2011 - 23:46:19

Priopćenje za javnost
MIRKO CETINSKI

PU istarska je svojim priopćenjem od 08. kolovoza 2011.g objavila informaciju koja je odjeknula u dnevnom tisku da je protiv mene podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Puli zbog sumnje da sam protuzakonito posredovao u kupnji zemljišta od strane Kermas ulaganja d.o.o., a od prodavatelja primio posredničku proviziju od 2,5 milijuna kuna i time oštetio navedeno trgovačko društvo.

Sve mi se ovo dešava jer je gospodin Danko Končar krajem mjeseca srpnja 2011.g podnio kaznenu prijavu protiv mene sa tim tvrdnjama.

Svi navodi su neistiniti. Gospodin Danko Končar laže. On mi se tom prijavom želi osvetiti zbog svega što sam o njemu izjavio u medijima. Iza svojih riječi čvrsto stojim i siguran sam da će ih i sudske presude potvrditi.

Kako je sve počelo? Moja supruga Vinka Cetinski se, kao članica uprave Kermas ulaganja d.o.o., usprotivila njegovim dubioznim poslovima i planovima, zato ju je on odlučio diskreditirati.

Izmislio je kako ga je poslovno oštetila pa je, zato što je moćna i utjecajna osoba, pokrenuo protiv nje kazneni postupak i medijski linč. Znao je da će ljaga na njenom imenu ostati dovoljno dugo da bi on ostvario svoje namjere.

Lagao je da smo kupili stanove u Americi i Italiji, razvili poslove u Kini, i da imamo milijune na računima u stranim bankama. Da je sve to istina ovo nam se u Hrvatskoj sigurno ne bi dešavalo.

Končarevi odvjetnici protiv moje supruge, a sad i mene, uporno podnose kaznene prijave kojima pokušavaju povezati slabašne konstrukcije izmišljenih kaznenih djela. Medijskim objedama nastoje uništiti živote naše porodice što im neće poći za rukom.

Znakovito je da je kazneni progon protiv mene uslijedio nakon što sam podnio tužbu protiv Danka Končara i Kermas ulaganja d.o.o. zbog prijevare vezane uz kupnju poslovnih udjela u Glasu Istre. Krajnji cilj te prijevare bio je otimanje svega što imam i što sam kroz cijeli radni i životni vijek stekao.

Posljednom kaznenom prijavom Končar želi me prikazati kao kriminalca i skrenuti pozornost javnosti sa napisa o njegovim kriminalnim rabotama, da spomenem samo neke o kojima pišu mediji:„Končar platio ulaznicu do Sanadera“ (2.000.000 Eura), (Večernji list 7.kolovoza 2011.), kupnja Barbarige i Dragonere...: (knjiga Richarda Schneidera „Mjesto zločina Hypo Alpe Adrija“, „Končarove off-shore operacije“ (Nacional 19.travnja 2011.) itd…… Tko bi sve njegove afere ovdje i u inozemstvu mogao nabrojiti?

Nanesena mi je ogromna ljudska i materijalna šteta, možda sam naivan, ali sam siguran da će istina ugledati svjetlo dana i da će kriminalci svih vrsta u ovoj zemlji odgovarati za svoje zločine. Kad to dočekam, ako dočekam, moja će poštena porodica najzad odahnuti.

S poštovanjem,

Mirko Cetinski
U Rovinju, 09. kolovoza 2011.g


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.12165 )