Logo


Naslov članka: 'Harry Potter i Darovi smrti – 2. dio' ruši rekorde na kino blagajnama! )p)
Podnaslov:
Autor:
Tuesday 19 July 2011 - 15:51:07

FINALNA BITKA JE ZAPOČELA!
HARRY POTTER I DAROVI SMRTI – 2. DIO
RUŠI REKORDE NA KINO BLAGAJNAMA!


[Zagreb, 19.07.2011.]— Film kompanije Warner Bros. Pictures’ Harry Potter i Darovi smrti – 2. dio, finalna avantura filmske sage prema knjigama J.K. Rowling ruši rekorde na kino blagajnama u Hrvatskoj sa zaradom od 1.354,564 kn u prvom vikendu otvaranja.

Harry Potter i Darovi smrti – 2. dio se otvorio na 23 kopije, s prvom projekcijom 13.07. u 00.01h. Harry Potter i Darovi smrti – 2. dio je nadmašio prethodni nastavak koji je u prvom vikendu zaradio 1.111,309 kn.

U epskom finalu borba između sila dobra i zla eskalira u svijetu čarobnjaka u sveopći rat. Ulozi nikad nisu bili viši i nitko nije siguran. Od Harrya se traži krajnja žrtva dok se približava konačni obračun s Lordom Voldemortom.

You’re a Wizard, Harry."
"Harry, ti si čarobnjak."

Prije deset godina ove su četiri riječi označile početak iznimnog kinematografskog putovanja dječaka čije je ime postalo sinonimom za čaroliju – Harrya Pottera. Serijal Harry Potter najprofitabilniji je serijal svih vremena, a riječi kao što su Muggle (Bezjak), Quidditch (Metloboj), Hogwarts i Expelliarmus! ušle su u globalne leksikone. Nakon cijelog desetljeća Harry Potter je postao kulturni fenomen čiji publika je sa svakim nastavkom sve brojnija. Ovaj izniman uspjeh i mjesto u povijest svjetske kinematografije je rezultat velikog postignuća redatelja, glumačke postave i naravno, J.K. Rowling.



U filmu Harry Potter i darovi smrti 2. dio glume Daniel Radcliffe, Rupert Grint i Emma Watson, još jedanput kao Harry Potter, Ron Weasley i Hermione Granger. Među ostalim su glumcima i Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Tom Felton, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Ciarán Hinds, John Hurt, Jason Isaacs, Matthew Lewis, Gary Oldman, Alan Rickman, Maggie Smith, David Thewlis, Julie Walters i Bonnie Wright. Redatelj filma je David Yates koji je režirao i Harry Potter and the Order of the Phoenix, Harry Potter and the Half-Blood Prince i Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1. David Heyman, koji je bio producent svih filmova iz serijala Harry Potter, producent je i ovog filma, u čemu su mu se pridružili i David Barron i J.K. Rowling. Scenarist Steve Kloves prilagodio je scenarij napisan prema knjizi J.K. Rowling. Izvršni producent je Lionel Wigram.
Warner Bros. Pictures i Heyday Films Production predstavljaju film Davida Yatesa Harry Potter i darovi smrti 2. dio koji predstavlja posljednji dio najuspješnijeg serijala svih vremena.

Harry Potter i darovi smrti 2. dio prvi je film iz serijala Harry Potter koji će se prikazivati i u 3D i u 2D. Istovremeno s projekcijama u kinima, prikazivat će se i u IMAX kinima. Distribucija: Warner Bros. Pictures, a Warner Bros. Entertainment Company


http://harrypotter.warnerbros.co.uk/site/index.html


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.12027 )