Logo


Naslov članka: I roman 'Pisarica' za ljubitelje povijesnih krimića (p)
Podnaslov:
Autor:
Wednesday 06 July 2011 - 22:59:45

Antonio Garrido
Pisarica
Roman
Prevela sa španjolskog Tamara Horvat Kanjera
Cijena: 169,00 kn
Cijena s popustom: 152,10 kn
Broj stranica: 528
Uvez: meki
Godina izdanja: 2011
Visina: 225 mm
ISBN: 978-953-266-210-8
Naslov izvornika: La escribaUbaci u košaricu
Pročitaj poglavljeGodina 799. Gospodina Našega Isusa Krista, utvrda Würzburg, Gornja Franačka

Mlada Theresa, kći pisara Gorgiasa, nakon mukotrpnog se rada konačno uspijeva izboriti za ispit kako bi postala pergamenariusov kalfa. Međutim te ledene zore u studenom njezina sudbina krene potpuno drugim tijekom kad njezina oca napadne čovjek s tetoviranom zmijom na ruci, a požar koji slučajno bukne u radionici pergamenariusa Kornea proguta ljude i vrijedne kodekse. Usprkos njezinu hrabrom pokušaju da spasi djevojku zarobljenu u požaru, nesretne okolnosti Theresu natjeraju u bijeg preko snježnih planina u kojima ne vrebaju samo vukovi nego i nasilni Saksonci. Iako joj je prvotni plan domoći se prijestolnice Karla Velikog, Aquisgranuma, ili pak otići u svoj rodni Konstantinopol, Theresa se zatekne u Fuldi. Tu igrom slučaja nailazi na Alkuina od Yorka, vodećeg onodobnog dvorskog filozofa i učitelja, te oni postaju par koji razrješava misteriozne događaje i usto čak odlučuje o sudbini kršćanstva.

Napeti i uzbudljivi roman 'Pisarica' španjolskog pisca Antonija Garrida jedan je od onih povijesnih krimića koji vješto i snažno dočaravaju atmosferu prohujalog vremena.


Antonio Garrido rođen je 1963. u španjolskom gradu Lina­resu, a živi u Valenciji gdje radi kao profesor na Politehničkom sveučilištu. Premda tehničke struke, oduvijek ga je jako zanimala povijesna građa, te je tako, nakon sedam godina istraživačkog rada, nastala Pisarica. Ovo je njegov prvi roman, koji je postigao izniman uspjeh i postao bestseler u Španjolskoj te su njegova izdanja dosad pripremljena u gotovo dvadeset zemalja.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.11955 )