Logo


Naslov članka: Počinje snimanje 'Zagrebačkih priča 2'! (p)
Podnaslov:
Autor:
Thursday 23 June 2011 - 08:49:15

HVALJENI OMNIBUS DOBIVA NASTAVAK, TEMA JE LJUBAV!
POČINJE SNIMANJE 'ZAGREBAČKIH PRIČA 2'

Krajem lipnja započet će snimanje nastavka hvaljenog i nagrađivanog omnibusa 'Zagrebačke priče', pod radnim nazivom 'Zagrebačke priče 2 - ljubav', u produkciji Propeler Filma. Do kraja godine, šest redatelj(ic)a i šest filmskih ekipa krenut će u stvaranje omnibusa inspiriranog Zagrebom i vječnom temom 'koja pokreće svijet'.

27. lipnja kreće snimanje segmenta 'Kruške' redateljice i scenaristice Hane Veček s Aleksandrom Stojaković i Sinišom Popovićem u naslovnim ulogama. Hana Veček u filmske je vode prvi put ušla s kratkometražnim filmom 'Loš dan za kapetana Kuku' s kojim je i osvojila Zlatna kolica u programu Kockice, 6. Zagreb Film Festivala.U srpnju će pasti klape kratkih filmova 'Može neko čik bacit odozgo' redatelja i scenarista Josipa Viskovića s Katjom Crevar i Nikolom Miljanovićem te segmenta 'Na kvadrat' kojeg će, prema scenariju Jasne Žmak režirati Radislav Jovanov - Gonzo s Juditom Franković i Ivanom Roščić u glavnim ulogama.

Veliko finale očekuje se na jesen kada sa snimanjem preostalih segmenata kreću Aldo Tardozzi ('Mucica'), Sara Hribar ('Al' tata, ti me voliš') i Ivan Sikavica ('Moj vrt', prema scenariju Ivana Skorina).
Nastanak novog omnibusa potaknut je uspjehom 'Zagrebačkih priča' iz 2009. godine. Nakon hrvatske premijere na Festivalu igranog filma u Puli, gdje glumica Lana Barić osvaja nagradu Breza za najbolju debitanticu (uloga u 'Žutom mjesecu'), 'Zagrebačke priče' osvajaju nagrade na Danima hrvatskog filma.

Čak dva kratka filma iz omnibusa uvrštena su u natjecateljske programe dvaju prestižnih filmskih festivala; 'Ciao Mama' Gorana Odvorčića u program Međunarodnog filmskog festivala u Cannesu te 'Žuti mjesec' Zvonimira Jurića' u program Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu - Berlinalea.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.11813 )