Logo


Naslov članka: Plesna radionica u Svetvinčentu (p)
Podnaslov:
Autor:
Wednesday 22 June 2011 - 01:08:34

12. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

Plesna radionica Jasmine Prolić – “Plié, Tendu, Jeté“
od 22. do 26. srpnja 2011.

Koreografska radionica "Plié, Tendu, Jeté" temelji se na istraživanju, eksperimentu i stvaranju, upoznavanju
i razmjeni iskustava na umjetničkom, ali i na ljudskom planu.
Koristeći se ranije stečenim znanjem te prihvaćajući nove i drugačije načine rada, svaki učesnik u mogućnosti je obogatiti svoj stvaralački svijet. Radionica će omogućiti nadogradnju postojećih znanja, bila ona glumačka ili plesna te pokušati uspostaviti komunikaciju između mentalnih i fizičkih funkcija tijela te putem pokreta komunicirati s drugim tijelom. Pozivam vas da radimo na temu „plesnog rječnika“, koja se može prevesti i kao tema "dopuštanja, prihvaćanja i odbacivanja", od 22 do 26. srpnja u Svetvinčentu!
Jasmina ProlićDodatne informacije
• Radionica je namijenjena plesačima amaterima i profesionalcima, glumcima koji žele usavršiti svoj scenski pokret i svima onima koji vole i žele plesati.
• trajanje: 22.-26.5,10.00-14.00h; zagrijavanje(1h30min), eksperimentacije (2h30min)
• prijave do 10. srpnja 2011. na zpa@zg.t-com.hr
• kotizacija 250kn
• učesnici radionice dužni su sami osigurati prijevoz, smještaj i hranu. Više informacija o Svetvinčentu te mogućnosti smještaja potražite na: http://posjeti.svetvincenat.hr/

O voditeljici radionice:
Jasmina Prolić (BIH, Francuska), plesačica, koreografkinja i profesorica suvremenog plesa.
Suradnja sa koreografima i redateljima kao sto su M. Marin, S. Linke, G. Bourdet, B. Gera ili J. Nadj ostaju autentična referenca stvaralačkog rada Jasmine Prolić. Jasmina inspiraciju pronalazi u svakodnevnom životu, u književnim i likovnim djelima, a kroz svoj rad često preispituje i uspostavlja dijalog između dvije kulture, one iz koje dolazi (Bosna) i one u kojoj živi (Francuska). Njen stil mogao bi se odrediti kao isprepletenost kontroliranog i podsvjesnog gesta, precizno izrađenog i neočekivanog.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.11805 )