Logo


Naslov članka: Roman 'Ruski party' o tranziciji na ruski način (p)
Podnaslov:
Autor:
Thursday 16 June 2011 - 11:33:01

SERGEJ MINAEV
RUSKI PARTY
Izdavač: Edicije Božičević
Godina izdanja: 2011.
Autor: Sergej Minaev
Prevoditelj: Fikret Cacan
Urednica: Sanja Janušić
Cijena: 140,00 kn meki uvez
Broj stranica: 280
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-953-6751-67-9

Naraštaju 1970.-76. godine, koji je toliko puno obećavao i bio tako perspektivan. Čiji je start bio blistav, a život tako prokockan bez dara. Neka počivaju u miru naši snovi o sretnoj budućnosti, gdje je sve trebalo biti drukčije... R.I.P.
Ruski paЯtyJunak romana je Miša, komercijalni direktor moskovskog predstavništva francuske tvrtke koja prodaje konzervirani grah. Miša živi ispraznim životom motajući se po bezbrojnim moskovskim klubovima i mondenim javnim mjestima i zgražava se nad činjenicom da većina ljudi živi glupim i razvratnim životom, nešto glupljim i razvratnijim od njegovog. I to mu daje pravo da ih prosuđuje i da se pita zašto bezbrojni mladići i djevojke solidne naobrazbe, znajući kuda to vodi, ipak radije postaju „uredski planktoni“ odričući se samosvojnosti. Njegova je generacija dobila priliku da nešto promijeni u društvu, no izgubila se u materijalizmu. U tom korporativnom ludilu i lažnoj ushićenosti Miša pokušava sačuvati ljudskost.


BIOGRAFIJA AUTORA:
Sergej Minaev (r. 1975.) je suvremeni ruski pisac. Prije spisateljske karijere radio je kao novinar-kolumnist, publicist, prevoditelj, bloger, voditelj i štošta drugo na javnoj sceni. Pišući neprekidno dan i noć, napisao je roman „Ruski party“, najprodavaniji suvremeni ruski roman koji je 2006. godine za samo devet mjeseci prodan u petsto tisuća primjeraka. Nakon prvijenca bestselera, Minaev je objavio još šest knjiga koje su nastavile rušiti bestselerske rekorde u Rusiji.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.11763 )