Logo


Naslov članka: Premijera plesne predstave 'Tanka linija' 16. lipnja 2011. u Zagrebačkom plesnom centru! (p)
Podnaslov:
Autor:
Tuesday 14 June 2011 - 01:10:54

Plešimedo u koprodukciji sa Zagrebačkim plesnim ansamblom predstavlja novu predstavu ''Tanka linija'', nastalu autorskom suradnjom akademskog glumca Petra Cvirna i članice Zagrebačkog plesnog ansambla Zrinke Lukčec Kiko.

Ovaj zanimljiv autorski projekt Zrinke Lukčec Kiko i Petra Cvirna u dramaturgiji Mie Bučević uspostavlja komunikaciju između glume i plesa, razvijajući tako odnos između dvoje izvođača, koji je uslijed različitosti prirode spolova bivao viđen čas nagonom, čas razumom. Polazeći od ideje o razvoju priče kroz fizički pokret, pritom koristeći metodu plesne improvizacije, autori istražuju odnose između muškarca i žene koji potom propituju kroz različite životne situacije. Što je razum, a što je nagon i koja je njihova subjektivna definicija? Što ljude motivira da započinju odnose, zbog čega u njima (ne) ostaju? Može li se uistinu uspostaviti komunikacija unutra muško-ženskih odnosa? Istražujući metode kojima se parovi služe kako bi pobudili prašnjave zaboravljene strasti, autori pronalaze nove izazove frenetične zabave, čime nas podsjećaju na razuzdanu igru koju smo u samim počecima zavođenja započeli, no s vremenom zaboravili. Predstava je isprepletena dramskim i plesnim elementima te nastoji potaknuti pojedinca na razmišljanje o ljubavnim odnosima, te o tome kako funkcioniraju.Autorski projekt nastao suradnjom između plesne umjetnice Zrinke Lukčec Kiko, koja je javnosti poznata i po Udruzi Plešimedo kuju osniva s ciljam da edukacijom i produkcijom poveže ne samo profesionalne plesače već i amatere koji bivaju na polju suvremenog plesa, i perspektivnog akademskog glumca Petra Cvirna, bit će premijerno prikazana u četvrtak, 16. lipnja, u 20 sati, u Zagrebačkom plensom centru. Izvedbe u slobodnoj prodaji su na rasporedu u petak, 17.lipnja i subotu, 18.lipnja, s početkom u 20 sati.

Projekt je financiran uz pomoć Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, te realiziran u suradnji sa HIPP-om.

Ulaznice za predstavu ''Tanka linija'' mogu se kupiti na blagajni Zagrebačkog plesnog centra, te u Concept store/Galeriji PROSTOR po cijeni od 50 kn po osobi, a za grupne posjete, studente, plesače, umirovljenike i polaznike tečajeva u ZPC-u cjena ulaznice stoji 30 kn po osobi.

Rezervacije putem E-maila na: info@plesnicentar.info. Ulaznice možete podignuti sat vremena prije najavljenog početka predstave na blagajni Zagrebačkog plesnog centra (Ilica 10), od 19-20 sati.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.11752 )