Logo


Naslov članka: Pala zadnja klapa 'Noćnih brodova' (p)
Podnaslov:
Autor:
Tuesday 14 June 2011 - 00:44:19

Nakon šest tjedana snimanja na lokacijama u Zagrebu, Rijeci, Opatiji, Crikvenici, Kalinovcu, Jarče Polju, na rijeci Mrežnici te u Rugvici, pala je zadnja klapa dugometražnog igranog filma 'Noćni brodovi' redatelja i scenarista Igora Mirkovića.

Glavne uloge ove ljubavne priče zaljubljenih štićenika doma za umirovljenike tumače Ana Karić i Radko Polič, a pridružio im se glumački dream team u kojem su Bogdan Dilić, Renata Ulmanski, Lana Barić, Pero Kvrgić, Jadranka Đokić, Živko Anošić, Ante Jureško, Angel Palašev, Jimmy Stanić, te 15- godišnji Mijo Takač.„Ovo je film o zadnjoj ljubavi koja se događa ljudima koji su odustali od svega. Ovo je njihova zadnji ples, zadnja šansa, zadnja romansa“, kaže Mirković koji scenarij supotpisuje s Elvisom Bošnjakom.

Direktor fotografije na 'Noćnim brodovima' je Silvestar Kolbas, a pomoćnik režije Ištvan Filaković

Zagrebačka produkcijska kuća Studio dim Darije Kulenović Gudan i Marine Andree Škop glavni je producent 'Noćnih brodova' kojeg snima u suradnji sa Bela filmom iz Ljubljane i Delirijumom iz Beograda. Film je dobio potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, MEDIA-e, Grada Rijeke, Filmskog centra Srbije, Slovenskog filmskog sklada, Viba filma, HRT-a, TV Slovenije, te najvećeg europskog filmskog fonda Eurimages. Hrvatska je premijera ove hrvatsko-slovensko-srpske koprodukcije planirana za siječanj 2012. godine.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.11749 )