Logo


Naslov članka: Zagrebački plesni centar - lipanj 2011. (p)
Podnaslov:
Autor:
Saturday 04 June 2011 - 15:13:37

Broadcasting ''Shake-your-booty'' (HR)
12.6.2011.(Hrvatska koreografska platforma) | 19:00h | Zagrebački plesni centar
Reprize izvedbe predstave nakon Hrvatske koreografske platforme su: 13. i 14. lipnja u 20.00 h u Zagrebačkom plesnom centru
Koreografija:Maša Kolar i Zoran Marković
Plešu:Ognjen Vučinić (Zagrebački plesni ansambl), David Kristof i Xanthe Geeves
Fotografija: Vladimir KončarRasprava o jednakosti muškaraca i žena temeljena na tezi da su isti i jednaki u svemu traje stotinu godina. Ali ne - moja gospodo! Nije tako! Muškarci i žene potpuno su različiti, čak oprečni jedni drugima! U vrtlogu njihovih različitosti, u kontroverznosti međusobnih odnosa događaju se nevjerojatni obrati! Za to su krivi (ili zaslužni), upravo nepredvidivi, ali stalni, sukobi među njima.
Ako pak ne vjerujete u to, dođite na plesno-humoristički događaj: Broadcasting "Shake your booty" (iliti "Mrdnite dupetom")! Kako nam otkrivaju koreografi, « nepobitnim dokazima jedne "znanstvene" parodije, pokušat ćemo vas uvjeriti u to!».
Više informacija na: http://www.danceweekfestival.com/28tsp#category28
http://www.plesnicentar.info/


Tanka linija
Zrinka Lukčec i Petar Cvirn
16., 17. i 18. 6. | 20:00h | Zagrebački plesni centar
Organizacija Plešimedo u koprodukciji sa Zagrebačkim plesnim ansamblom
Koncept, autori i izvođači: Zrinka Lukčec Kiko i Petar Cvirn
Koautor i dramaturgija: Mia BučevićUspostavljajući komunikaciju među dvjema pozicijama: "glumačkom" i "plesnom" (ako takva razlika u današnjim izvedbenim umjetnostima uopće i postoji), došli smo do odnosa koji se nalazi na granici nagona i razuma. Što je nagon? Što je razum? Koja je njihova subjektivna definicija? Zašto ljudi ostaju u odnosima i što na kraju prevlada, nagon ili razum?
Predstava kombinira dramske i plesne elemente, pokušavajući pojedinca duboko uvući u svoju priču kako bi se zapitao o životu koji dijeli sa osobom koju voli.
Više informacija na: http://www.plesnicentar.info/


Dvije Priče
23., 24. i 25. 6. | 20:00h | Zagrebački plesni centar
Dramaturgija i režija: Una Vizek
Koreografija: Ksenija Krutova i Una Vizek
Izvode: Ksenija Krutova i Una Vizek
Originalna glazba: Gio Baldovin
Svjetlo i tehnika: Goran Matošić
Ruskinja, Hrvatica, Zagrepčanka, Riječanka, inžinjerka, balerina, plesačica, koreografkinja, žena, djevojka, majka dvoje djece, stalno zaposlena, vječno zaposlena, umorna, ali sretna, nikad zadovoljna, znatiželjna, živahna, vesela, naprasita, marljiva, lijena, mlada, ne tako mlada, mršava, ne tako mršava, lijepa, još ljepša, iskrena, povodljiva, nesigurna, paničarka, control freak, nepovjerljiva, razočarana, ali puna nade, nikad ne odustaje, prelako odustaje, ponekad ustraje, voli knjige, voli prirodu, voli slobodu, voli obitelj, voli dečka, voli sebe, a ponekad i ne, voli djecu, voli pse, voli biljke, voli ples, voli ples, voli ples, voli ples.
Tko smo mi?
Ostvareno u suradnji s POGONom – Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Studentskim centrom u Zagrebu, Eks-scenom, Hrvatskim institutom za pokret i ples. Podržano od strane Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba
Više informacija na: http://www.plesnicentar.info/


Touch Me festival 2011: Zlo/Upotreba energije
Zagreb, 29. lipnja – 3. srpnja 2011.
POGON Jedinstvo & Zagrebački plesni centar
Kustoski tim i organizacija: KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse
www.kontejner.org
Međunarodni interdisciplinarni trijenalni projekt Touch Me Festival 2011. s ovogodišnjom tematskom okosnicom Zlo/Upotreba energije održat će se od 29. lipnja do 3. srpnja u Pogonu Jedinstvo te Zagrebačkom plesnom centru. Novo izdanje festivala koji se bavi umjetničko-kritičkim propitivanjem uloge znanosti, umjetnosti i tehnologije u suvremenom društvu, ove se godine bavi različitim konceptima i primjerima uporabe, zlouporabe i transformacije energije. Touch Me Festival 2011. suočava se s pragmatičnim pitanjima koja se tiču energetskih resursa, održivog razvoja, ekologije, futurističkih ideja i progresivnih znanstvenih istraživanja vezanih uz energiju i to kroz njezinu kreativnu upotrebu kao medija u suvremenoj umjetnosti te kroz aktivizam i teorijska promišljanja. Cilj je pružiti pogled na značenje i važnost energije s društvenog, ekonomskog, ekološkog i političkog stajališta. Festival se sastoji od međunarodne izložbe, radionice, simpozija, performansa i dvojezične publikacije s prilozima umjetnika i stručnjaka iz različitih znanstvenih polja.


Program u Zagrebačkom plesnom centru:
četvrtak, 30. Lipnja
- 17 h simpozij – predstavit će se jedinstveni primjeri i prakse vezane uz temu energije u suvremenoj umjetnosti, dizajnu, znanosti i aktivizmu.
- 21 h performans - LIGHTUNE.G (Bojan Gagić & Miodrag Gladović): Lighterature Reading No. 1 – rad se temelji na konverziji svjetla iz luminalnih objekata u tonske slike posredstvom fotoelektričkog efekta generiranog preko solarnih panela.


* Izložba u sklopu Touch me festivala održat će se od 29. lipnja – 3. srpnja | otvaranje 29. lipnja u 20h u Pogonu Jedinstvo
Više informacija na: http://www.plesnicentar.info/


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.11673 )