Logo


Naslov članka: INTERFACE u MSU - Showcase (p)
Podnaslov:
Autor:
Thursday 02 June 2011 - 21:46:29

Predstava 'Interface' u koreografiji Snježane Abramović Milković, biti će izvedena u sklopu Showcase hrvatske plesne scene u Muzeju suvremene umjetnost, 10. lipnja u 22h.

Plešu: Sara Barbieri, Petra Chelfi, Darija Doždor, Elvis Hodžić, Zrinka Lukčec, Aleksandra Mišić, Martina Nevistić i Ognjen VučinićKoreografkinja organizira plesni materijal kao niz naoko nepovezanih susreta, koincidencija i interakcija u beskonačnoj struji prolaza. No, te interakcije, slučajno ili ne, formiraju događaje u našim životima. Dramaturgija komada počiva na ideji da percepcija svakodnevnog biva virtualziranom u našem unutrašnjem iskustvu, potrebi da stvaramo male narative ne bi li pobjegli od kaotičnosti i svakodnevice. Plesni materijal kreiran je preuzimanjem i stilizacijom načina kretanja likova iz kompjuterskih igara. Na taj način, plesači oblikuju nove tjelesne identitete, iako u konačnici ne slijede razvoj tih likova.

Interface je četvrta cjelovečernja koreografija Snježane Abramović Mlković, velika ansambl predstava za osam plesača. I ovaj puta, gledatelj je pozvan da uđe u visoko teatralizirani, stilski pročišćen plesni jezik, koji pored intelektualnog angažmana nudi i vrhunsku virtuoznost jedne od najpriznatijih plesnih kompanija u regiji.

Ulaznice će se moći kupiti sat vremena prije početka predstave po cijeni od 60 kn, na blagajni MSU.

www.zagrebackiplesniansambl.hr


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.11659 )