Logo


Naslov članka: DANI PEŠČE 2011. od 06. do 11. lipnja 2011. (p)
Podnaslov:
Autor:
Thursday 02 June 2011 - 21:48:50

DANI PEŠČE 2011.
Vrijeme održavanja: 06. do 11. lipnja 2011.

Mjesto održavanja: Peščenica, Zagreb

S ponosom i veseljem najavljujemo Dane Pešče 2011., kulturno-zabavnu manifestaciju koja će se od 6. do 11. lipnja (11. lipnja je centralni dio događanja) održati u i ispred Kulturnog centra Peščenica/kazališta KNAP, Ivanićgradska 41a, te u gradskim knjižnicama Peščenice, knjižnici S.S. Kranjčević (Laurenčićeva i I. B. Mažuranić(Zapoljska 1), organiziranu od strane Kulturnog centra Peščenica. Četvrtu godinu za redom, manifestacija će pokušati predstaviti sav kreativni potencijal ove zagrebačke četvrti.

Građani će moći vidjeti brojne kulturne i zabavne sadržaje raznih udruga, društava, učenika osnovnih i srednjih škola. Posjetiteljima će se predstaviti i članovi brojnih radionica Kulturnog Centra Peščenica, kao što su likovne, jezične i glazbene radionice, radionice plesa, hip hopa, capoeire i grafita. U sklopu akcije «Volim Pešču» poznati umjetnik Tomislav Lončar – Lonac oslikati će pročelje kulturnog centra grafiterskom tehnikom. U subotu 11. lipnja pripremamo završni i centralni dio manifestacije (glazbeni program) uz predstavu «Čudo braće Grimm», nagrađene za najbolju predstavu na ovogodišnjem Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, cirkuserijom i DJ-em Mariom Kovačem.

Inicijativa Kulturnog centra Peščenica i Vijeća gradske četvrti Peščenica-Žitnjak rezultirala je iznimnim kulturno – zabavnim događajem koji bilježi odličnu posjećenost i izuzetnu medijsku popraćenost. Kulturni centar već 60 godina kontinuirano senzibilizira brojne polaznike za glumu, slikarske i kiparske tehnike, jezike, glazbu, ples, te kroz umjetnički program, predstave, izložbe, radionice i predavanja visoko kotira na kulturnoj sceni Zagreba. Uz brojne radionice u sklopu Kulturnog centara Peščenica su Galerija događanja i Kazalište KNAP.
Kazalište KNAP (Kazalište na Peščenici) je mlado, energično kazalište osnovano 2005. g. u okviru Kulturnog centra Peščenica koje je, u svega par godina postojanja, uspjelo kvalitetom svojih predstava uključiti se u sam fokus kazališnih zbivanja, dok se u Galeriji događanja kontinuirano predstavljaju izložbe recentnih umjetnika.

Dane Peščenice posjeti oko tri tisuće (3.000) gledatelja, a najveći broj čini mlada, urbana populacija koja u periodu održavanja Dana Pešče dolazi iz svih dijelova grada Zagreba, sudjelujući u brojinim radionicama, sportskim natjecanjima, izložbama, koncertima...


PROGRAM DANA PEŠČE 2011.

Program će trajati od ponedjeljka 6.06. do subote 11.06. kada će biti i završni tulum pod zvijezdama s DJ-em Marijem Kovačem.

U ponedjeljak 6.06. program će početi u KCP-u u 19h s otvorenim umjetničkim radionicama crtanja i decoupagea, gdje će se posjetiteljima prikazati umijeće izrade crteža i raznih desoupage tehnika, te će se i oni sami moći okušati u istima.

U utorak 7.06. u KCP-u održati će se KLINCIJADA kada su na redu djeca i sve će biti podređeno njima. U 18h počinje otvorena likovna radionica u koju će se moći uključiti sva djeca i roditelji te izraditi zanimljive skulpture, crteže, kolaže... U 18.30 započinju kazališne, plesne, break dance i hip-hop radionice i produkcije, a u 19h će se održati mali koncert sintića. U 20.30h biti će izvedena predstava «18 razloga zašto ne biti u predstavi»

U Knjižnici S.S.Kranjčević u 19h Siniša Labrović započinje «Loše čitanje dobre poezije» uz koje će biti i «Pašta fažol na hobotnicu Borisa Greinera», dok je u knjižnici I.B.Mažuranić u 14h otvorenje izložbe, a u 17.30 predstava «Ružno pače».

U srijedu 8.06. u KCP-u u 20h je na programu dramska predstava «Dozvola za heroja» Teatra Gaudeamus. U knjižnica S.S. Kranjčević u 9.30 h biti će prikazan igrokaz «Lutkom pričam priču» zajedno s glazbenom igraonicom sa Željkom Vrbancem i Mahmutom Dedićem.

U 16 h započinje kreativna radionica «Izrada eko vrećica» u OŠ L. Pl Matačića.

U četvrtak 9.06. će u KCP-u u11h biti izvedena predstava za djecu i odrasle «Cabaret tri praščića», a započeti će i grafitno oslikavanje pročelja Centra u skolpu akcije «Volim Pešču».
U 20h u dvorani KNAP-a biti će predstava «Psihe» teatra Gaudeamus. U knjižnici I.B. Mažuranić u 16.30 h započinje igra GO sa Zvonkom Bednjancem, a u knjižnici S.S. Kranjčević u 19 h biti će održana Večer poezije, stihove govori Zvonko Novosel.
Petak 10.06. događanja započinju u 10h u knjižnici S.S. Kranjčević sa Igrom «Pamti damti» s književnikom Mladenom Kušecom. Nakon igre selimo se u knjižnicu I.B. Mažuranić gdje će u17.30 h biti izvedena predstava «Kradljivac keksa».

Ipak, petak je posebno rezerviran za otvorenje izložbe svih polaznika i radionica KC Peščenica, produkciju gitare te koncert Glazbene škole Zlatka Balokovića koji će biti izveden u koncertnoj dvorani od 20h, dok će drugi dio biti u 21.30 u atriju KCP-a pod zvijezdama uz baklje.

U subotu 11.06. u 20h u atriju KCP-a započinje VELIKO FINALE s kojim će KC Peščenica, kazalište KNAP i Galerija događanja proslaviti uspiješan završetak još jedne sezone, a na kojem će nam se pridružiti svi naši prijatelji, suradnici, umjetnici, glumci, gledatelji, polaznici, kao i svi oni željni dobre zabave. U 20h biti će prikazana predstava Tetara Gaudeamus, «Čudo braće Grimm» pobjednika ovogodišnjeg Festivala hrvatskih kazališnih amatera. Oko 21h započinje performans cirkuserije i akrobata nakon čega slijedi završni tulum pod zvijezdama s DJ-em Marijem Kovačem.
U subotu će u 12h biti i otvorenje uzložbe «Borongaj sedamdesetih» u caffeu Dvojka.


DETALJAN RASPORED PO DANIMA:

6. LIPANJ – PONEDJELJAK
KCP - otvorene radionice
18 h – slikanje
19 h – decoupage

7. LIPANJ – UTORAK
KCP - Klincijada na Pešči
18 h – likovna radionica (atrij KCP-a)
18.30 h – kazališne i plesne radionice (dvorana KNAP-a)
19 h – hip-hop i break dance (atrij KCP-a)
19 h - mali koncert sintića (Koncertna dvorana KCP-a)
20.30h – predstava «18 razloga zašto ne biti u predstavi»
knjižnica S.S. Kranjčević
19 h – Siniša Labrović: Loše čitanje dobre poezije
- «Pašta fažol na hobotnicu Borisa Greinera»,
knjižnica I.B. Mažuranić
14 h – Izložba dječjih radova na terasi uz knjižnicu
17.30 h – predstava «Ružno Pače»

8. LIPANJ – SRIJEDA
KCP
20 h – predstava «Dozvola za heroja» Teatra G
knjižnica S.S. Kranjčević
9.30 h - igrokaz «Lutkom pričam priču»
- glazbena igraonica sa Željkom Vrbancem i Mahmutom Dedićem
16 h – kreativna radionica «Izrada eko vrećica» u OŠ L. Pl Matačića


9. LIPANJ – ČETVRTAK
KNAP
11 h – predstava «Cabaret tri praščića»
20h – predstava «Psihe» teatra Gaudeamus
knjižnica S.S. Kranjčević
19 h - Večer poezije – stihove govori Zvonko Novosel
knjižnica I.B. Mažuranić
16.30 h – igra GO sa Zvonkom Bednjancem

10. LIPANJ – PETAK
KCP
20 h – izložba likovnih radionica (prostor u i oko KCP-a)
20 h – koncert glazbene škole Zlatko Balokvić I. dio (koncertna dvorana)
20 h – produkcija radionice gitare (dvorana KNAP-a)
21.30 - koncert glazbene škole Zlatko Balokvić II. dio (u atriju KCP-a)
knjižnica S.S. Kranjčević
10 h – Igra «Pamti damti» s književnikom Mladenom Kušecom
knjižnica I.B. Mažuranić
17.30 h – predstava «Kradljivac keksa»

11. LIPANJ – SUBOTA
VELIKO FINALE
caffe Dvojka
12h otvorenje uzložbe «Borongaj sedamdesetih»
KCP
20 h – predstava «Čudo braće Grimm» Teatar G (dvorana KNAP-a)
21 h – artistički performans (atrij KCP-a)
22 h – završni tulum by DJ Marijo Kovač (atrij KCP-a)


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.11658 )