Logo


Naslov članka: Knjiga 'Stanje straha' Michaela Crichtona uzbudljivi je tehnotriler! (p)
Podnaslov:
Autor:
Friday 27 May 2011 - 00:52:56

Michael Crichton
Stanje straha
prijevod: Damir Biličić
Algoritam
12/2008.
592 str.
tvrdi uvez
ISBN 978-953-220-455-1

Milijunaš George Morton sprema se donirati milijune dolara najvećem svjetskom pokretu za očuvanje okoliša. Iznenada, na samu večer održavanja dobrotvorne priredbe objavljuje kako povlači donaciju, a malo nakon toga pogiba u prometnoj nesreći.Istovremeno, na različitim krajevima svijeta, na djelu su neobični, naoko nepovezani događaji: u malezijskoj džungli misteriozni kupac preuzima smrtonosnu tehnologiju napravljenu prema njegovim odredbama, u vodama oko Nove Gvineje u pogon je puštena mala istraživačka podmornica koju je iznajmila nepostojeća tvrtka, a u francuskom Institutu za more u Vissyju mladi istraživač umire pod čudim okolnostima.

Provokativni i uzbudljiv tehnotriler Michaela Crichtona 'Stanje straha' još jednom pokazuje autorovu sposobnost spajanja znanstvenih činjenica s beletristikom. Uzimajući u obzir brojna suprotstavljena mišljenja i stavove, doveo je u pitanje mnoge teorije, konkretno problem globalnog zatopljenja te pitanja ekologije kojima se u ovom romanu bavi na jedan sasvim drugačiji način.

Autor nebrojenih bestselera poput 'Plijena', 'Razotkrivanja', 'Konstrukcije' i 'Izgubljenog svijeta', tvorac televizijske serije 'Hitna služba' donosi novi provokativan roman - 'Stanje straha' koji predstavlja Michaela Crichtona u njegovu naboljem izdanju.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.11593 )