Logo


Naslov članka: EDU&TD: Negotiating My Bliss - radionica kompozicije s Malom Kline! (p)
Podnaslov:
Autor:
Wednesday 25 May 2011 - 23:12:51

U sklopu programa EDU&TD (sastavni dio EDUKULTURE SC-a) od 13. do 18. lipnja će se održati radionica kompozicije Negotiating My Bliss.

Voditeljica radionice: Mala Kline
Suradnici: Anna Nowicka i Julian Hetzel

13 – 18/6/2011., svakodnevno od 10 do 14h te od 15 do 18h
U subotu, 18. lipnja, od 15h će se održati otvorena prezentacija samostalnih radova polaznika, u polukružnoj dvorani Teatra &TD.
"Radionica se temelji na istraživanju različitih alata i pristupa koji omogućuju stvaranje vlastitih samostalnih radova. Koristimo se tehnikama i principima slikovnih prikaza i snova i primjenjujemo ih na vlastiti rad u fizičkom kazalištu. Radionica započinje istraživanjem slikovnih prikaza koji se razvijaju kroz tijelo i otkrivaju osobne teme karakteristične za svakog pojedinog sudionika. Ove se teme istražuju kroz pokret, glas i tekst. Tako stvaramo kratke partiture pokreta s kojima se zatim igramo, slažemo ih jedne na druge i jedne uz druge čime svatko stvara svoj vlastiti samostalni rad. Zanima me kako ćete simultano izvoditi tekst i pokret tijela, kako ćete pregovarati između vanjske i unutarnje pozicije, glume i autentičnosti, fikcije i stvarnosti, umjetnog i realističnog. Zanima me kako će se određena dramaturgija, način bavljenja vremenom i prostorom, objektima i kontekstima razviti u individualnim radovima." (Mala Kline)

Radionica je otvorena za sve koji vole slike, tijelo, riječi i kazalište. Participacija 200kn/150kn studenti.

Prijaviti se možete tako što ćete poslati CV i kontakte ne e-mail edukultura.sc@gmail.com najkasnije do 7. lipnja 2011. godine.


Mala Kline (SLO) je performerica, plesačica i koreografkinja. Diplomirala je filozofiju i komparativnu književnost na Sveučilištu u Ljubljani. Svoj rad u ovom polju započela je suradnjom s Iztokom Kovacem i Wimom Vandekeybusom. Njena najpoznatija scenska djela su Campo de' Fiori (2004), Debut (2007) i nedavno premijerno prikazan The End (2009). Zajedno s njima bila je uključena u mnogo različitih suradničkih projekata s različitim autorima – redateljima, koreografima i pjesnicima s područja cijele Europe. Suosnivačica je i suprogramerka obrazovnog i istraživačkog plesnog programa Agon i sudirektor projekta mobilnosti za plesače-Cimet. Suosnivačica je i suurednica serije knjiga Transitions. Trenutno završava poslijediplomski studij filozofije na Sveučilištu u Ljubljani.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.11575 )