Logo


Naslov članka: Premijere glazbenog spota za Gibonnijev novi sing 'Vesla na vodi' (p)
Podnaslov:
Autor:
Tuesday 17 May 2011 - 23:32:56

Premijera Gibonnijevog spota 'Vesla na vodi' (od autora 'Žeđam' - nagrada Porin) i najava autorskog animiranog glazbenog filma 'Vesla' u lipnju.

Autori spota, Zdenko Bašić i Manuel Šumberac, potpisuju i spot za Gibin hit 'Žeđam', za koji su upravo osvojili Porina u kategoriji najboljeg video broja.Spot je ujedno i najava za autorski glazbeni animirani film 'Vesla', koja će se održati početkom lipnja u Movieplexu, za koji uskoro očekujte pozivnicu!

Ekipa filma ostaje u istom sastavu, redateljski dvojac Bašić-Šumberac te Gibin glazbeni potpis.


Premijera novog spota «Vesla na vodi» Zlatana Stipišića Gibonnija u režiji ZdenkaBašića & Manuela Šumberca

Dugogodišnja suradnja dvojice autora i Gibonnija, do sada ostvarena na spotovima za pjesme 'Toleranca' i 'Žeđam' (u nedjelju ovjenčan Porinom u kategoriji najboljeg video broja) uspješno se nastavlja i kroz njihov najnoviji zajednički video project za Gibonnijev singl 'Vesla na vodi.'

Spot je sinoć premijerno prikazao MTV, gdje je predstavljen hrvatskoj javnosti paraleno sa internet premijerom;
http://www.youtube.com/watch?v=QWMBLDf_9go

Ovoga puta suradnja se razvila u puno širi projekt, tako da će se osim glazbenogspota, početkom lipnja, publici i struci premijerno predstaviti devetominutni autorskiglazbeni animirani film 'Vesla' koji je stvaran tokom posljednjih 6 mjeseci paralelno sa video spotom. Gibonni je za ovaj film, čiji su vizualnimotivi protkani i u glazbenom spotu, dao svoj glazbeni potpis.

TRAILER:
http://www.youtube.com/watch?v=yaKvffSeG94

Video spot je baziran na alegorijskoj priči o odanosti I odrastanju. Kroz radnju pratimo dječaka i njegovu plišanu igračku. Dječak je predaje veslaru, koji ju metaforički prevozi u neki drugi svijet... no, dječak u ovoj priči ostaje s igračkom i zajedno kreću na to putovanje ... prelazeći jezera, šume, gradove, planine.. odvajajući se od zemaljskoga, izranjajući iznad oblaka pritom stvarajućivezu – most koji nadvisuje proctor vremena i promjena koje u običajeno duživljavamo kao rastanak, prekid, smrt...

Suradnja Bašić - Šumberac započela je 2009. godine na animiranom filmu 'Guliver', koji je 2010. dobio nagradu “Oktavijan” Društva filmskih kritičara; za najbolji animirani film na festival Dani hrvatskog filma, te na istom festival i “Grand prix” za najbolji film u 2009. Godini te kasnije iste godine na međunarodnom filmskom festivalu "Libertas" u Dubrovniku nagradu za najbolji kratki film. Zajedno su nastavili raditi na knjizi "Alica u zemlji čudesa", te na novom projektu sa Britanskom izdavačkom kućom Carlton za slikovnicu "Pinokio" koja uskoro izlazii u Hrvatskoj u nakladi Planetopije.

Dvojac u jesen najavljuje i novu bogato illustriranu Zbirkupriča «Steampunk Poe» koja izlazi u New Yourk –u, nakladnika Running Press.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.11514 )