Logo


Naslov članka: Završeno snimanje dugometražnog igranog filma 'Fleke' (p)
Podnaslov:
Autor:
Monday 25 April 2011 - 17:21:56

U Zagrebu je završilo snimanje dugometražnog igranog filma “Fleke“, prvijenca mladog akademskog redatelja Alda Tardozzija (“Bibin svijet“, “Mrtvi kutovi“, “Snapshots“, ”Dnevnik plavuše“, “Generacija Y“...), a u produkciji Kinoteke. Film je drama s elementima trilera, koja donosi priču o djevojačkom prijateljstvu, naivnosti, osveti i jednoj izgubljenoj mladosti...
Snimanje je odvijalo kroz ožujak i travanj na preko 20 lokacija u Zagrebu. Naslovne uloge tumače mlade akademske glumice u usponu Iskra Jirsak i Nika Mišković.

“Zaista sam uživala na setu od prvoga dana. Divno je to što su se okupili ljudi kojima je zajednička želja bila napraviti dobar film. Nadam se da smo u tome uspjeli.”, rekla je glumica Iskra Jirsak, publici poznata po ulozi Marte u seriji “Najbolje godine”.“Svi koji su radili na ovome projektu dali su sve od sebe. Nadam se da ćemo publici moći prenijeti barem djelić pozitivne atmosfere koja je vladala na snimanju.”, izjavila je glumica Nika Mišković, dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta 2010. za ulogu u predstavi “Ana i Mia”.

U ostalim ulogama nastupaju eminentni hrvatski glumci kao što su Goran Grgić, Sanja Vejnović, Živko Anočić, Nikša Butijer, Amar Bukvić, Marija Škaričić, Alen Liverić, Ozren Grabarić, Franjo Kuhar, Robert Ugrina, Alan Katić, Vedran Mlikota, Višnja Babić i drugi. “Htjeli smo snimiti dinamičan i napet film o zagrebačkoj mladeži iz perspektive dvije tinejđerice, a na publici je da procijeni da li smo u tome uspjeli.” , rekao je redatelj filma Aldo Tardozzi.

Premijera filma očekuje se u srpnju ove godine.

Autorska ekipa filma:
Redatelj i scenarist: Aldo Tardozzi
Direktor fotografije: Darko Drinovac
Scenograf: Damir Gabelica
Montažer: Mato Ilijić
Kostimografkinja: Alena Orović
Majstorica maske: Snježana Gorup
Skladatelj: Luka Zima
Producenti: Barbara Jukopila, Tomislav Vujić, Ljubo Zdjelarević
Produkcijska kuća: KINOTEKA


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.11289 )