Logo


Naslov članka: MBZ 2011: Otkazana praizvedba opere 'Maršal' (p)
Podnaslov:
Autor:
Sunday 17 April 2011 - 00:14:11

Prema odluci kazališnog vijeća HNK Split, otkazana je praizvedba opere Maršal koja se tamo, u sklopu Muzičkog Biennala Zagreb, trebala održati 16. travnja. Datum praizvedbe bit će naknadno objavljen.


Od Ureda za medije HNK Split dobili smo priopćenje:

"Odgađa se praizvedba komične opere Maršal Silvija Foretića koja se, u koprodukciji 26. Muzičkog biennala Zagreb i Hrvatskog narodnog kazališta Split, trebala održati u splitskom kazalištu u subotu 16. travnja.
Uprava Kazališta, Kazališno vijeće HNK Split, te autorski tim predstave, a na inicijativu gradonačelnika Splita Željka Keruma, odlučili su tako ocijenivši da bi, u ozračju nastalom u Splitu i Hrvatskoj nakon haške presude hrvatskim generalima, izvođenje te komične opere bilo neprimjereno.
Praizvedba će se održati u kasnijem terminu, o kojem ćemo pravovremeno obavijestiti javnost. Kupljene se ulaznice mogu zamijeniti ili vratiti na blagajni HNK Split."


Službeno stajalište Muzičkog biennala Zagreb prema odgađanju praizvedbe opere Maršal u Splitu izrazio je umjetnički direktor MBZ-a Berislav Šipuš:

"Izrazavam iskreno žaljenje zbog odluke v.d. indendanta splitskog HNK Duška Mucala da odgodi premijeru opere Maršal koja se u koprodukciji s MBZ-om trebala dogoditi večeras, uz izravni prijenos u zagrebačkome Kinu Tuškanac.
Mislimo da su trenutačne okolnosti u Splitu i u Hrvatskoj sasvim normalne i da se moglo bez problema pristupiti planiranoj praizvedbi opere u koju je uloženo mnogo truda i novaca.
Zemlja nije u izvanrednom stanju, nije službeno proglašen Dan žalosti i život treba ići dalje."


Očekujemo dakle oglašavanje novog termina.

MBZ Tim


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.11209 )