Logo


Naslov članka: Hoop kraljica Marawa The Amazing koja vrti 102 obruča stiže u Zagreb! (p)
Podnaslov:
Autor:
Saturday 16 April 2011 - 15:57:49

Hoop kraljica koja vrti 102 obruča stiže u Zagreb!
„Nadarena... Fenomenalni talent“ (New York Post)

Uzbudljiv postav svibanjskog cabareta Red Room, osim zračnih akrobata, urnebesnih učiteljica „zdravog života“, čokoladnog baritona i najjače žene na svijetu, nadopunit će i vrckavo osvježenje u liku hula hoop performerice Marawe koju još zovu i Čudesnom Marawom (Marawa The Amazing).

Polufinalistica australskog Supertalenta, koja je vrteći svoje obruče obišla svijet, nastupajući od New Yorka i San Francisca, preko Edinburgha i Glastonburyja, do rodnog joj Melbournea, svoje je nevjerojatne vještine pokazala i pred švedskim kraljem i kraljicom! Zagrebačka će publika 6., 7. i 8. svibnja u bivšoj tvornici Jedinstvo moći i sama provjeriti kako toj školovanoj hula hooperici i performerici neodoljivog šarma polazi za rukom i bokom održati i do 70 obruča u zraku. Osobni joj je rekord – 102!Ulaznice za iščašeni cabaret Red Room, koji su mediji okrstili pridjevima „urnebesno“, „vrhunsko“, „izvrsno“ i „svjetski“ po nižim se cijenama prodaju do 24. travnja (informacije na www.cirkus.hr). Čudesna Marawa samo je dodatni podstrek da rezervirate svoje mjesto najbliže pozornici!

U nastavku donosimo nekoliko zanimljivih fakata o hula hoopu, te kraći intervju sa zvijezdom Red Rooma Marawom.


10 NEVJEROJATNIH HOOP ČINJENICA
1. Hula hoop su kao vrstu vježbe koristili još stari Grci.
2. U prošlim stoljećima obruči su izrađivani od vinove loze, biljaka, drva ili metala.
3. U 14. stoljeću hula hoop je osuđivan kao izvor uganuća, bolova ili čak srčanog udara.
4. Za naziv hula hoop glavni su krivci britanski mornari koji su u ranom devetnaestom stoljeću gledali hula plesačice na Havajima i smatrali da njihove kretnje sliče hoopanju.
5. Hula hoop je osvojio moderni svijet 1958. godine, kao dječja igračka. Plastični prototip izradili su Richard Knerr i Arthur Melin, osnivači Wham-O Company, koja nam je podarila i frizbi. U dva mjeseca prodano je 25 milijuna obruča, s gotovo 100 milijuna narudžbi iz inozemstva!
6. Potrošači su za novom igračkom posve poludjeli – zabilježeni su čak slučajevi otmice kamiona koji su hoopove prevozili od tvornice do dućana.
7. Sovjetski savez tada je odbacio hula hoop kao „primjer ispraznosti američke kulture“. Japan se složio te zabranio hula hoop držeći da je takva vrtnja bokovima moralno upitna.
8. Američka Prva dama Michelle Obama veliki je fan hula hoopa – mediji su izbrojali da je na travnjaku Bijele kuće tijekom događaja promoviranja zdravlja okrenula obruč – 142 puta!
9. Znanstveno je dokazano da vrtnja hula hoopa u 10 minuta može sagorjeti 100 kalorija.
10. Amerikanac Ashrita Furman drži svjetski rekord u vrtnji najvećeg hula hoopa; čudovište je imalo promjer od 3,5 metra, a oko sebe ga je zavrtio nevjerojatnih 64 puta! Ashrita drži rekord i za najduže hoopanje pod vodom – 2 minute i 38 sekundi!


Marawa: Mogla bih hoop vrtjeti i oko nosa!

Koji je najveći hula hoop koji si ikad vrtjela?
Jedan koji je bio moje visine.

Oko kojeg dijela tijela ne možeš vrtjeti hula hoop?
Hmm, mislim da mogu oko svakoga. Ah, možda oko nosa ne mogu? Ali s malo prakse...

Rade li ti bokovi i dok spavaš? Vrtiš li hoopove u snu?
Ne, uvijek sam iscrpljena kad idem spavati. Nema hoopanja do jutra.

Koje je tvoje najčudnije iskustvo s obožavateljima?
Ništa prečudno... Dobro, možda davanje autograma u vlaku, to je bilo smiješno... I nekad mi ljudi šalju slike ili crteže koje su napravili za mene, to je lijepo.

Glumila si u velikom broju glazbenih spotova. Koji ti je najdraži?
Obožavam takve suradnje. Nedavno sam snimala spot za About Group, za pjesmu „You're No Good“. Rad na njemu bio je jako zabavan jer je vrlo neobično zamišljen, koristi snimke unatrag.

(http://www.youtube.com/watch?v=8OtsAeBzatE)


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.11206 )