Logo


Naslov članka: Natječaj za klimatske bajke (p)
Podnaslov:
Autor:
Tuesday 12 April 2011 - 23:23:04

Tjedan izvedbenih umjetnosti - Week Of Live Art
PERFORACIJE


Klimatske promjene vjerojatno su najznačajniji izazov čovječanstva u ovom stoljeću i poteu za sobom dvije (paralelne) opcije djelovanja – strategije ublaavanja negativnih utjecaja na okoliš i strategije prilagodbe nezaustavljivim promjenama koje su već počele. Obje strategije zahtijevaju informiranost i razumijevanje problematike, ne samo od strane znanstvenika, već i političkih elita, medija i najšire javnosti – pa tako i djece.
Vrijeme je da se i djeca educiraju o klimatskim promjenama, jer - djeca mogu promijeniti svijet.

Festival Perforacije vas poziva u suradnji s udrugom Kapibara da promijenite bajke onako kako su ljudi promijenili klimu.
Klimatske bajke trebaju biti magično prerađene poznate dječje bajke, priče ili pjesme u kojima se moda zekin potočić i nije smrznuo zbog globalnog zatopljenja, a princeza nije pronašla svojeg princa abu, jer su abe nestale iz oblinje močvare. Moda se Zlatokosa ne moe odmoriti na krevetu, jer medvjedi više ne spavaju zimski san, dok runo pače nikad ne bi našlo svoje jato zbog promjene migracijskih puteva ptica.

Uvjeti natječaja:
-jedan/na autor/ica – jedna bajka
-priča ne smije biti ranije objavljena
-tekst ne smije biti dui od 10 kartica (1 kartica je 1800 znakova s razmacima)
-rukopise poslane poštom ne vraćamo

Natječaj je otvoren do 20.05. i do tada se priče, uz kratku biografiju trebaju poslati mejlom na: perforacije@gmail.com ili poštom na
Perforacije Festival
Domino
Kranjčevićeva 11
10000 Zagreb

Rezultati će biti objavljeni 10.06. na stranici (www.perforacije.org i www.udruga-kapibara.hr). Autori čije priče budu objavljene, bit će honorirani sa 1.500,00 kuna bruto te će im biti poslana dva primjerka knjige.

Organizator ima pravo korištenja do dvije kartice teksta svih prijavljenih radova u promotivne svrhe natječaja i projekta bez naknade autorima.

Projekt je potpomognut sredstvima Program kulture 2007 – 2013 Europske Unije kroz mreu Imagine 2020.

www.perforacije.org/klimatske_bajke.doc


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.11164 )