Logo


Naslov članka: Poziv na prosvjed povodom otvorenja centra 'Cvjetni' i rampe u Varšavskoj (p)
Podnaslov:
Autor:
Wednesday 06 April 2011 - 22:29:02

Zagreb, 6. travnja 2011.

POZIV NA PROSVJED POVODOM OTVORENJA CENTRA "CVJETNI" I RAMPE U VARŠAVKOJ

Pravo na grad i Zelena akcija pozivaju na prosvjed povodom otvorenja centra "Cvjetni" i rampe u Varšavskoj. Prosvjed će početi u četvrtak 7. travnja u 11 h u Varšavskoj ulici.

Nakon pet godina silovanja procedura i niza nezakonitosti te unatoč 55.000 potpisa i masovnih prosvjeda koji su rezultirali rekordnim uhićenjima nenasilnih građana, otvara se centar "Cvjetni" Hoto grupe s ulaznom rampom za privatnu garažu u pješačkoj zoni u Varšavskoj ulici. Krinka za izglasavanje javnog interesa koji je bio nužan za realizaciju projekta "Cvjetni" bile su dvije javne dvorane i prolaz kroz blok do Gundulićeve, no čak se ni to nije ispunilo. Cijeli Zagreb je obmanut jer nema obećanog prolaza kroz blok do Gundulićeve, a javne dvorane Hoto grupa iznajmljuje za komercijalne sadržaje.

Prosvjed organiziramo da pokažemo kako se i dalje protivimo devastaciji javnog prostora, otimanju pješačke zone te pogodovanjima i nezakonitostima! Isto tako želimo se izboriti da se zaključci Skupštine Grada Zagreba iz veljače 2010. godine (zabrana izgradnje garaža i rampi u centru grada te smanjenje izgrađenosti blokova) ugrade u nadolazeće izmjene GUP-a kako se u Gradu Zagrebu više ne bi mogao ponoviti slučaj poput Cvjetnog i Varšavske!


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.11100 )