Logo


Naslov članka: Počelo snimanje 'Parade' Srđana Dragojevića na lokacijama u Hrvatskoj (p)
Podnaslov:
Autor:
Sunday 27 March 2011 - 16:53:10

Na lokacijama u Hrvatskoj započelo je snimanje dugometražnog igranog filma 'Parada' srpskog redatelja Srđana Dragojevića, autora filmova 'Mi nismo anđeli' (1992.), 'Lepa sela, lepo gore' (1996.), 'Rane' (1998.) i 'Sveti Georgije ubiva aždahu' (2009.). Film nastaje u koprodukciji Srbije, Makedonije, Hrvatske i Slovenije, te uz potporu Eurimagesa.

Glavne uloge u ovoj tragikomediji o dvoje potpuno različitih ljudi, vlasniku privatne zaštitarske tvrtke Limunu i bivšem kazališnom redatelju i gay aktivistu Radmilu, čiji se životi uoči beogradske gay parade, stjecajem okolnosti, isprepliću, tumače Nikola Kojo i Mišo Samolov te mnogi hrvatski glumci među kojima su Goran i Bojan Navojec, Dejan Aćimović i Ivica Zadro. Produkciju filma su Biljana Prvanović i Srđan Dragojević (Delirium, Srbija), Eva Rohrman (Forum, Slovenija), Igor A. Nola (Mainframe Production, Hrvatska) i Vladimir Anastasov (Sektor Film Dooel, Makedonija).Scenarij filma, prema riječima redatelj i scenarist filma Srđana Dragojevića, počiva na premisi - što se može dogoditi ako su dva čovjeka iz potpuno različitih socijalnih miljea i s različitim svjetonazorima, pritom jedan straight i macho, a drugi gay, prinuđeni surađivati i ovisiti jedan o drugome. Ima li nade za takav odnos? Mogu li se ta dva čovjeka razumjeti, prevladati animozitet koji osjećaju jedan prema drugom pa da čak – postanu prijatelji?

Sa snimanjem filma započelo se u listopadu prošle godine u Beogradu za vrijeme održavanja prave gay parade, a nastavilo ove godine, 17. ožujka u Bitoli, u Makedoniji. Film se od danas pa sve do 31. ožujka snima na otoku Rabu i Pagu te u Obrovcu i na graničnom prijelazu Bajakovo. Film se nakon Hrvatske nastavlja snimati u Srbiji sve do kraja svibnja.

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Korisni linkovi:
http://www.imdb.com/title/tt1784575/
www.mainframeproduction.com
www.havc.hr


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.11000 )