Logo


Naslov članka: Rezultati natječaja Ars Septima (p)
Podnaslov:
Autor:
Saturday 26 March 2011 - 12:56:02

Udruga Ars Septima izabrala je pobjednički scenarij na svom redovitom Natječaju za scenarije dugometražnih igranih filmova mladih i neafirmiranih scenarista. Povjerenstvo u sastavu Ognjen Sviličić, Lukas Nola i Arsen A. Ostojić izabralo je scenarij "RAJ NA ZEMLJI" autorice Vivien Karlović iz Rijeke. Nagrađenoj autorici pripada i novčani iznos od 5,000.00 kuna.U svom obrazloženju odluke, povjerenstvo navodi: "Scenarij Vivien Karlović "Raj na zemlji" bavi se problemima netrpeljivosti i nerazumijevanja u maloj primorskoj sredini kroz jasno ispričanu priču o jednom nasilnom djelu, istrazi koja slijedi i ozbiljnim posljedicama koje čitav događaj ostavlja, kako na sudionike samog događaja, tako i na ostale mještane i goste koji su silom prilika uvučeni u njega. Autorica pokazuje neskriveni senzibilitet za ocrtavanje uvjerljivih i prepoznatljivih likova, kao i za stvaranje autentičnog, "malomišćanskog" ozračja."

Time je završio peti po redu natječaj, a udruga Ars Septima, unatoč financijskoj krizi, namjerava krajem godine pokrenuti i sljedeći, šesti natječaj. Pozitivni rezultati dosadašnjih natječaja već su vidljivi, prvenestveno po većoj kvaliteti prijavljenih radova pa do činjenice da je pobjednički scenarij iz 2008. godine "Ono što je bitno" autora Filipa Peruzovića uspješno realiziran u produkciji Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba.

Više informacija, kao i fotografiju ovogodišnje pobjednice Vivien Karlović, mozete dobiti na stranicama udruge: www.arsseptima.hr


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.10992 )