Logo


Naslov članka: Prezentacija rezidencije Petera Scisciolija i Ane Sofrenović u SEK-u! (p)
Podnaslov:
Autor:
Tuesday 22 March 2011 - 21:36:45

Prezentacija rezidencije Petera Scisciolija i Ane Sofrenović održat će se u petak, 25. ožujka u dvorani SEK Teatra&TD, s početkom u 19 sati.

Ulaz slobodan!

Peter Sciscioli (New York) / Ana Sofrenović (Beograd)
Rad-u-nastajanju; suradnja na relaciji New York-Zagreb-Beograd
Autori i izvođači: Peter Sciscioli i Ana SofrenovićZa ovu jednokratnu prezentaciju, američki performer/koreograf Peter Sciscioli i srpska glumica/vokalistica Ana Sofrenović podijelit će svoj novi rad koji su započeli putem Skype-a u ljeto 2010. godine. Sciscioli i Sofrenović sreli su se tijekom radionice legendarne kompozitorice/pjevačice Meredith Monk u Carnegie Hall-u u NYC 2006. godine, a bavili su se, kao polaznom točkom, njihovim zajedničkim interesom za kombiniranjem glasa i pokreta unutar kazališnog i koreografskog konteksta. Istražujući ljudske odnose kroz senzacije, stanja, situacije i namjere, oni postavljaju pitanje; kako osjećamo nevidljive i često teško objašnjive veze s drugima kroz prostor i vrijeme?

Projekt je dobio potporu CEC Artslink-a iz New Yorka, te je dijelom financiran sredstvima Dance Theater Workshop’s Suitcase Fund-a kao dio East/Central Europe Cultural Partnerships Programa i Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu-Kulture promjene-Teatra &TD, uz potporu fondacije Trust for Mutual Understanding.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.10956 )