Logo


Naslov članka: Radionica 'Scenski pokret' voditeljice Andree Gotovina u pulskom INK-u (p)
Podnaslov:
Autor:
Saturday 19 March 2011 - 22:18:21

Radionica "Scenski pokret" voditeljice Andree Gotovina održat će se 21. i 22. ožujka u 19.30 sati na Maloj sceni INK (ulaz slobodan).

Već četvrtu godinu za redom u sklopu dramskog studija INK održava se radionica scenskog pokreta. Cilj radionice je proširiti opsege osobnih mogućnosti izražavanja, svjesno i znalački koristiti tjelesne radnje, usavršiti svoje neverbalne izražajne mogućnosti, razumjeti vlastite tjelesne potencijale, razviti stvaralačku tjelesnu maštu, poticati autorstvo, kreativnost i samostalnost u okviru zadanih zadataka.

Kao i u glumi, pokret je oblik komunikacije. Različite radnje, odnose, likove, emocije… možemo prikazati ili stimulirati samim pokretom. Svijest o našem tijelu u obliku scenskog pokreta, neophodan je svakom scenskom izvođaču i dodatak je glumačkim i dramskim vještinama. Tijekom radionice scenskog pokreta pokušali smo pronaći oblike komunikacije gdje glas i mimika ne podržava i ne olakšava željeni cilj. U samom istraživanju nalazili smo rezultate u vlastitom tijelu i koristili tijelo kao neiscrpni izvor kreacija.

Rezultate rada ove godine vidjet ćemo kroz prikaz dviju skupina.
U prvoj polovici prezentacije upoznat ćemo mlađu skupinu koja se sjedinjuje s igrom. Analizom i proučavanjem igre izgradili smo pokretne slike.

Naziv prve teme je ODAKIM, a izvođači su Patrik Lazić, Marin Janković, Filip Lugarić, Paola Lugarć, Iva Pifar, Monika Mandić, Anna Kraljić i Diana Zrnić.

U drugoj polovici prezentacije, starija će se skupina iskazati u vještini IMPROVIZACIJE. Improvizacija, na kojoj smo radili prethodnih godina, složena je tehnika koja zahtijeva koncentraciju i osjećajnost grupe, raznovrsnost i kvalitetu pokreta. On je trenutan, improviziran, u okvirima tražene teme koju će polaznici izraziti pred publikom, a izvođači su Jan Franjul, Danijela Jaklin, Barbara Vukmirović, Helena Vodopij, Martina Kolar, Joelle Živolić, Andrea Lončarić, Annie Kovač, Manuela Krakar, Marko Braić, Valter Roša, Melisa Kamenčić i Aleksandra Možar.

Suradnik u radu na prezentaciji je Sandro Siljan.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.10924 )