Logo


Naslov članka: Forenzički bestseler Tess Gerristen 'Harem mrtvih duša' u Mozaiku knjiga (p)
Podnaslov:
Autor:
Monday 07 March 2011 - 22:13:30

Djevojke na zadatku sada i u knjizi

Početkom ožujka Mozaik knjiga objavio je novi roman 'Harem mrtvih duša' svjetski poznate autorice bestsellera Tess Gerritsen. Radnja romana prati otkrivanje tajne egipatske mumije Madam X – detektivski duo koji čine Maura Isles i Janne Rizzoli, slavne detektivke iz serije 'Djevojke na zadatku', nalaze zaprepašćujući dokaz da je stoljećima stara relikvija zapravo žrtva umorstva suvremenog doba. A kada u skrivenim zakucima muzeja budu otkriveni sablasni ostaci još jedne žene, postaje jezovito jasno da je riječ o serijskim ubojstvima a da je ubojica na slobodi.Tess Gerritsen danas je jedna od najuspješnijih autorica forenzičarskih trilera na svijetu. Ona zna kako vješto voditi napetu priču i zadržati čitatelje prikovanje uz knjigu. Mračno uzbudljivim i neumoljivo iznenađujućim obratima, 'Harem mrtvih duša' predstavlja ovu autoricu na vrhuncu pripovjedačke snage.

'Harem mrtvih duša' osmi je u nizu romana koji govori o forenzičarsko-istraživačkom dvojcu Rizzoli and Isles a romani su poslužili kao predložak za seriju 'Djevojke na zadatku' koja se aktualno prikazuje, za koju je Tess Gerritsen ujedno napisala scenarij.

Detektivka Jane Rizzoli i forenzičarka dr. Maura Isles, „istinske djevojke na zadatku“, suprotnih su karaktera, no odlične prijateljice koje će se uhvatiti u koštac s najokrutnijim kriminalcima bostonskih ulica. Uz uzajamnu podršku ovaj dinamičan dvojac će odgonetnuti neke od najtežih slučajeva u gradu.

Na hrvatski jezik do sada su prevedeni: 'Kirurg', 'Šegrt', 'Vrt kostiju', 'Klub Mefisto', 'Samo prividna smrt', 'Dvojnica' i 'Grijesi'.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.10800 )