Logo


Naslov članka: Obilježavanje svečane 50. izvedbe predstave Dječaci Pavlove ulice - Kazalište KNAP (p)
Podnaslov:
Autor:
Saturday 19 February 2011 - 08:55:27

Kazalište KNAP
Aida Bukvić
- Dječaci Pavlove ulice –
svečana 50. izvedba!
10. ožujka u 18 sati

Kazalište KNAP ima veliku čast najaviti obilježavanje svečane 50. izvedbe scenske adaptacije klasika koji je nepovratno obilježio dječju književnost, kultnog romana Ferenca Molnara – Dječaci Pavlove ulice u režiji Aide Bukvić, u četvrtak 10. ožujka s početkom u 18 sati.Nezaboravna priča u svačijem odrastanju oživljava na sceni KNAP-a u suvremenom i aktualnom čitanju redateljice Aide Bukvić (redateljice hitova «Što je muškarac bez brkova», «Klupko», «Što ćemo sad?», »Anđeli i vragovi» i «Djeca s CNN-a»). Roman koji je neizostavni sadržaj lektire osnovnih škola, književni tekst koji je uspio rastužiti i učiniti ponosnim i najtvrđe srce, te rasplakati, zamisliti i oblikovati snažnije karaktere prikazuje se u snažnim izvedbama petorice mladih glumaca – Svena Madžarevića, Petra Cvirna, Tomislava Krstanovića, Zorana Pribičevića i Silvija Vovka.

U samom početku rada, u danima čitanja romana, naglasak je bio na općim mjestima kojih je Molnarov tekst pun – jedinstvu svijeta mašte i igre kojeg treba čuvati te obraniti u ključnim trenucima, testovima hrabrosti i odanosti ali i prvim bolnim znakovima odrastanja koje sve brže nastupa. Namjeravali smo napraviti posvetu jednom izumirućem načinu veze između mašte i igre, ali nismo ni slutili da ćemo morati voditi računa i o novim sukobima koje tek treba shvatiti, o obezvrjeđivanju svijeta kojemu pripadamo i na kojeg više nemamo nikakav bitan utjecaj, o svijetu kojeg tako jednostavno gubimo.

Kazalište KNAP prihvatilo se scenskog rada na ovom tekstu u trenutku kada je ulično i školsko nasilje u našoj svakodnevici postalo česta i bolna pojava od koje se glave ne mogu okretati i o kojoj se više ne smije šutjeti.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.10626 )