Logo


Naslov članka: Štakor ugrizo bebu - promocija 1. albuma u Sobi! (p)
Podnaslov:
Autor:
Saturday 29 January 2011 - 11:59:00

Štakor ugrizo bebu, cirkus pank rokerski vokalno instrumentalni sastav sa sintisajzerom na lojtrama, sa članovima iz 4 različita grada, a djelovanjem u Zagrebu, ponosno predstavlja svoj prvi album 'Priče iz Perivoja', nastao nakon strpljivog i neumornog 10 godišnjeg postojanja benda.

Promo koncert održat će u petak 28.1. se u klubu Soba u Magazinskoj 7. Promociju 'Priča iz Perivoja' podržat će izvrsni i uzbudljivi power pop post punk bend Shoot me Wendy. Ulaz je u 21 sat, a ulaznica je 10 kuna. CD 'Priče iz Perivoja' moći će se kupiti u Sobi po popularnih 20 kuna.

Nakon snimljenog albuma (produkcija - Dražen Gavrilović, studio Pod.room), u planu je snimanje spotova za sve pjesme, u produkciji Blank_filmskog inkubatora iz Zagreba.
OSNOVNI PODATCI O BENDU:

Ime banda: Štakor ugrizo bebu
Ime albuma: Priče iz Perivoja
Produkcija: Dražen Gavrilović Gara, studio Pod.room 2010.

Članovi ŠUB‐a:
Luka Marohnić – Rajko (glavni vokal, klavijature, klasična gitara)
Jura Troje – Kure (gitara, back vokal)
Petar Lisjak – Pero (bas, tuba, gitara, back vokal, specijalni vokalni efekti)
Hrvoje Matašin – Božo (bubnjevi)

Gosti na albumu:
Ivanka Boljkovac – vokal na pjesmi Gebis
Ozren Žnidarić – saksofon na pjesmi Trosjed
Veronika Jarec – horna na pjesmi Homić Kunić
Andrea Dizdar ‐ flauta na pjesmi Homić Kunić
Karla i Franka Troje Kanižanec – vokali na pjesmi Homić Kunić
Dražen Gavrilović ‐ Gara – spiker u pjesmi Dado, back vokal u pjesmama Gebis, Horor slička, Dado
Album je snimljen u proljeće 2010. u Pod.roomu, osim pjesme Trosjed – snimljena u srpnju 2009.

na istom mjestu. Mix i mastering dovršeni u kolovozu 2010.


Članovi ŠUB‐a:

Luka Marohnić ‐ Rajko (28), Zagreb. Dipl. ing. teorijske matematike, student kompozicije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Egomanijak, pomalo luđak, potpuno prirodan i spontan, bez ikakve želje za organizacijom svijeta oko sebe. Talentiran, svjestan i glasan. Osim u ŠUB‐u, aktivno nastupa sa orkestrom za ranu glazbu Minstrel gdje pjeva bas i tenor, te svira lutnju i čembalo. Stvoritelj ŠUB‐a i autor glazbe i tekstova. Svira gitaru, klavijature, pjeva.

Jura Troje – Kure (27), Karlovac. Dipl. učitelj razredne nastave, nabrijan na film, spreman da ga upotrijebi. Dječak iznutra, fejker izvana, pozitivan i naizgled nepokolebljiv. Vodi ŠUB kao menadžer, roditelj i fan već 10 godina i ne odustaje. Svira gitaru. Priča na mikrofon i to iskorištava za urlanje back vokala gdje treba i gdje ne treba. Zadužen za marketing, gadgete, performanse i gluposti. Ko vas šljivi, on svira pank.

Petar Lisjak – Pero (30), Ivanić Grad. Dipl. ing. grafički tehnolog, tubist u limenom orkestru, basist za zadatkom da frustrira ostale basiste. Drag, šaljiv, glasan. Romantik, bezobrazno talentiran za glazbu, emotivan. Nježni div rumenog lica. Zadnji došao u bend, dočekan pod povećalom, poslali ga proroci, rođen je za ŠUB. Pjeva back vokale, izvrsno oponaša glasove, stručnjak za falset i es‐dur.

Hrvoje Matašin – Božo (31), Virovitica. Dipl. ing. grafički tehnolog, magnet za djevojke i najbolji kuhar, posebno u razdoblju od 2 do 7 ujutro. Preljep, pomalo ljigav, dobroćudno debeo, ruralno duhovit, emocionalno opasan. Svira bubnjeve i [beep] krvavu mater u pppičku kad ga nešto naljuti... Usporen dok priča, razigran dok svira, smiješan dok pleše. Dugogodišnje blues iskustvo, dobro očuvan.

ŠUB je nastao u jesen 2000. u zagrebačkoj Prvoj gimnaziji. Ustvari, u njenoj blizini, u Perivoju Središće, dugo godina mjesto okupljanja jedne zabavne mlade ekipe koja je išla na koncerte i slušala rock. Deset godina kasnije, nakon 20 različitih kombinacija u bendu, ta ekipa još uvijek postoji, puno je rjeđe u Perivoju, ali priče iz Perivoja su ostale i pričaju se iz dana u dan... ŠUB je stvoren iz zajebancije. Zbog toga je nadživio sve ostale male bendove iz tog razdoblja. Rajko je uletio među ekipu kao čovjek koji svojom klasikom i dugim noktima posrami svakog nabrijanog gitarista kojeg sretne. A u isto vrijeme, nije znao za više od 3 enda. Brzo prerasta fascinaciju metalom kojeg proglašava prejednostavnim za svoje klasičarsko umijeće. Jedne noći na tulumu čuje pjesmu God save the Queen. U 3 mjeseca 80% stvaralaštva ŠUB‐a bilo je napisano i snimljeno preko PC mikrofona i midi kompozitora. ŠUB je trebao skoro 2 godine da bi se organizirao i pronašao zajednički jezik i ekipu koja će dolaziti na probe i svirati. I samo par mjeseci da skupi ekipu koja dolazi na koncerte u Zagrebu. Trebalo mu je još 8 da pohvata konce, uredi se, izmijeni se, sredi se... ŠUB je odsvirao nešto više od 40 koncerata, napokon dovoljno sazrio i ušao u studio. U Garinim rukama, ŠUB je od brenda postao bend.

Kada smo prvi dan ušli u studio i snimili bazne trackove za prvu stvar – Gebis, izašli smo van i napili smo se... Bilo je to 17.5.2010. Atmosfera na svim snimanjima je bila super. Ubijanje u zajebanciji, umiranje od smijeha i puno rada. U međuvremenu su se Rajko i Pero zaljubili. Pronašli su jedan drugog, proradila je kemija, počeli su skladat i aranžirat ko ludi i držali cijelo svoje stvaralaštvo u rukama... Počela su međusobna praćenja na vlak, razgovori do dugo u noć, a album je napredovao i napredovao... Na kraju svega, dok je Gara miksao stvari i intenzinvo ih puštao u studiju, podrum oko studija počeo je smrdit po raspadnutim tijelima... To je snaga koju smo tražili!!!

Deratizacija je malo ublažila dojam, ali nakon završnog preslušavanja osmjeh je ostao na licima, a Gara je dobio pohvalnicu za predani rad, ne samo na albumu nego i na bendu kao takvom.

http://facebook.com/stakorugrizobebu
http://www.myspace.com/stakorugrizobebu
http://youtube.com/stakorugrizobebu


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.10469 )