Logo


Naslov članka: Treći dan 7. Velesajma kulture (p)
Podnaslov:
Autor:
Saturday 22 January 2011 - 12:29:24

22.1. SUBOTA

cijeli dan ,LABOR ARTS / Francuski paviljon
Iz Pečuha nam dolazi grupa kreativaca koji „oblače“ građevine, ceste, mjesta, prostor u najčudnije boje i motive koje ste ikad vidjeli. Pred njih je postavljen novi izazov – Francuski paviljon u Studentskom centru u Zagrebu. Kružna građevina otvorena 1937., trenutno je u rekonstrukciji, a samo na Velesajmu dobiva novo ruho.

12-19h FUNKEE SAPIENS / SEK /
Funkee Sapiensi, plesni kolektiv iz Osijeka, održat će radionice na kojima će polaznici imati priliku usvojiti osnove lockinga, hip hopa i housea. Svi plesači, ali i slučajni prolaznici su dobrodošli.

13-15h Filmska instalacija "Olof", predvorje studentske menze
Doživljaj 16mm-ske projekcije u kinu za samo dvije osobe. "Olof" film se bavi istraživanjem heterosexualnog pogleda na svijet. Klubvizija SC vas toplo poziva na filmsko predjelo ili desert u obliku uzastopnih kratkih projekcija filma.
Trajanje filma 4 minute.

14.30-15.30h REVIJA STUDENTSKOG FILMA / MM CENTAR
Filmovi studenata zagrebačkog sveučilišta. Program je zamišljen kao prostor u kojem bi se pružila prilika mladim autorima da se afirmiraju i pokažu što su radili u protekloj godini. Filmovi su rodno i žanrovski šarenoliki tako da će se naći za svačiji ukus ponešto zanimljivo.
r: Igor Jelinović: „Sobe“ 9:06
„Dijete“ 6:48
r: Barbara Vekarić: „Puni krug“ 13:38
r: Ivan Tudek: „Minuta šutnje za snimatelja“ 2:07
r: Igor Šeler: „SamoUM“ 6:00
r: Vedran Senjanović: „Art attack“ 16:59
r: Umetani: „Penguin's stream of consciousness“ 2:36
„Out of time“ 3:1617-19h DJEMBE – prezentacija / MM CENTAR
Dva sata djembe kruga – možete doći slušati, gledati ili ako imate djembe, sudjelovati. Ne budite sramežljivi – dopustite da vas obuzme hipnotički ritam. Na ovaj ili onaj način.

17-22h MODNI SALON / Foaje &TD
Modni salon je dvodnevni događaj na kojem će desetak najzanimljivijih
mladih hrvatskih modnih dizajnera dobiti priliku predstaviti svoj rad.
Izaberite svoj primjerak odjeće ili modnih dodataka te podržite mlade dizajnere!

18-22h TURBO CEGER BAUER, DrProtić i Jaganjac / garderoba &TD
Fanzin Ceger br.15: Dr Protić i Jaganjac
Dr. Protić autor je kratkih videa u obliku psiho-seanse, dajući kratke savjete o povlačenju, neaktivnosti i gušenju života. Nedavno je počeo snimati "dječju" varijantu pod nazivom "Jaganjac", u kojoj kroz lutku jaganjca djeci otkriva uzaludnost njihovih želja i potreba te raskrinkava frustracije i gluposti odgoja njihovih roditelja.
Sitotisak uživo + projekcija video radova.
Jaganjca je nacrtala Romana Caran, a dr. Protića sam Zlostok, pardon Wostok.
Tiskat će se crnom bojom!

19h RECI VIŠE! / GALERIJA SC
Reci više! jedan je od zanimljivih oblika prezentacije koji se u posljednje vrijeme proširio po svijetu. Unutar koncizne, unaprijed dogovorene i za sve sudionike identične forme niz mladih stručnjaka i kreativaca prezentira svoj rad. Za razliku od sličnih vrsta prezentacije (Ignite, Pecha Kucha,...) Reci više! ima otvorenu formu koja se određuje ovisno o tipu sudionika i potrebi njihovih izlaganja. Ujedno, a možda i baš zbog toga, Reci nije ograničen samo na pojedina područja već je naglasak na jačanju mreže i upoznavanju MLADIH autora.
Za Velesajam kulture RECI VIŠE! poprimit će formu 15/25 što znači da će p(r)ozvani prezenteri imati priliku unutar 15 slika prezentirati svoj rad. Svakoj slici trajanje je 25 sekundi. Prezentacije su javne i po njihovu završetku svi su pozvani na druženje, uz dijalog s autorima. Uz dinamično otkrivanje svijeta dizajna, umjetnosti i arhitekture možete i postaviti pitanja ili samo popričati s prezenterima.
1. Ivana Biočina / moda
2.Jasna Cizler i Marko Salapura – Hunter Diaries / arhitektura
3. Petra Hrašćanec / ples
4. Marina Paulenka / fotografija
5. Livio Rajh / vizualna umjetnost
6. Marko Salapura / arhitektura i vizualna umjetnost
7. Studij dizajna / industrijski dizajn
8. Stipan Tadić / vizualna umjetnost
9. Tomislav Turković / fotografija
10. UNITED ELECTRONIC SOUND predstavljaju Petar Vojvodić a.k.a dj Pete Dux i Alen Henich 7glazba

19 -20h / KLUBVIZIJSKO OTVORENO KINO / terasa Kluba SC
Pozivamo vas na projekciju filmova na otvorenom iz labosa Klubvizije SC 2010/11.
Sastavili smo za vas raznoliki program u trajanju od 60 minuta.
Prikazivat će se filmovi isključivo na filmskoj vrpci rađeni na
tradicionalan ručni način na 16mm i S8mm formatu.
Neki od radova su proizašli iz serije radionica "Osnove Tehnika Rada s Filmom" te posebno želimo usmjeriti pozornost na filmove koji su rađeni
samostalnim snagama sljedećih autora: Nikolina Butorac, Lovro Čepelak,
Marica Vitas i Josip Šćurec.

20h E.I.O. Maria Baroncea, Eduard Gabia, Dragana Bulut / velika dvorana &TD-a
E.I.O istražuje kreaciju vrijednosti i njezine distribucije u umjetnosti u predstavu koja se su-stvara svaki put iznova zajedno s njenom potencijalnom publikom. Drugim riječima, "utopijska fikcija praktičnih rješenja". Predstava je dobila europsku plesnu nagradu za mlade koreografe, Prix Jardin d'Europe 2010.

20h JAPANSKI NOVI VAL, Shohei Imamura: „The Pornographers“, 1966./ 127min/ MM CENTAR

21h /polukružna &TD, Jazz koncert i jam session, OGANIC JATT 3 i MATMAR
Orguljaški jazz trio, pod jakim utjecajem Dona Pattersona i ostalih hammond majstora, svira i moderne kompozicije Wayna Shortera te autorske skladbe Kaplowitza i Nestorovića.
MATMAR
Pjesnik, glazbenik Teo Martinović-glasovir/vokal ekspresno je u tjedan dana oformio novi bend u kojem će pored njega svirati Tihomir Hojsak-kontrabas, Goran Delać- bass gitara i Hrvoje Rupčić – bubanj, perkusije. Glazba koju možete očekivati varirat će od moderne kompozicije/jazza, world musica preko, glazbeno poetičnih minijatura, new agea sve do avangardnoih punk izleta. Sve u svemu, bit će to prava poslastica za sve glazbene znalce i ugodno iznenađenje za sve početnike.

21h Koncerti / HARISONHORSE, Kamikaze Reunion , FJODOR , PROTOKOL/ Klub SC
HARISONHORSE – Premijerno, iz undergrounda Cankareve dolazi eklektična halabuka da ti dođe muka.
KAMIKAZE REUNION
Projekt sastavljen od članova Dipslipa, Fjodora i Death Disca.
FJODOR
Najveći utjecaj na ovaj peteročlani psychedelic/space/progressive sastav, ostavio je krautrock (Kraftwerk i sl.) i balkanska glazba, ali ima tu i dodira s psihodelic rockom, spacerockom, progressive rockom pa čak i elektronikom.
PROTOKOL - nova večer elektronske glazbe u organizaciji DJ Baste i Odiuma, iskusnih DJ-a velikih zagrebačkih crewova Confusion i bassinvaders. Posjetitelji će uživati u velikom rasponu pravaca kao što su techno, minimal, postdubstep, progressive, dub, techno i srodnih žanrova. Koncept večeri ponajprije je davanje prilika kvalitetnim DJ-ima i producentima s ovih prostora da pokažu sve što znaju.

21:30, Win / Win@ dvorana SEK
Nora Krstulović i Miran Kurspahić pričaju o nerealiziranim projektima.
22h OTVORENI UM / MM CENTAR
Pomno izabran i pripremljen, u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom spremljen, trodnevni paket hrvatskog eksperimentalnog filma.
TULUM (2007.) NIKA RADIĆ (10 min)
- PLANKTONI (2005.) MUSTAČ (35 min)
- LA CANTINA DI FERRO (2004.) DEBELJUH (12 min)
- MIND GAMES (2005.) BUKOVAC (14 min)

od 22h DJ Ivan Ramljak/ Crna&TD
Ivan Ramljak se u raznim DJ inkarnacijama pojavljuje već desetak godina. Od indie rock početaka, preko moovare manije (kultno večer devedesetih u Zagrebačkoj Močvari), do seljačko-grungerskih trash varijanti. No, zasićen navalom loše glazbe u zagrebačkom klupskom životu, zadnjih godina se vratio onome što najviše voli i poznaje, a to su funk, afrobeat, jazz, ethno i sve vrste plesne glazbe koje uključuju živi bubanj i udaraljke. Zato, pripremite svoje plesne cipele...


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.10412 )