Logo


Naslov članka: Predstava 'Blago' Leona Lučeva i Petre Radin! (p)
Podnaslov:
Autor:
Wednesday 01 December 2010 - 23:54:20

KAZALIŠTE TVORNICA LUTAKA
Blago - inovativan produkcijski iskorak

• Leon Lučev i Petra Radin oduševili publiku na premijeri u zagrebačkom MMC Studio

Predstavu pogledajte 5. i 26. prosinca te 2. i 16. siječnja 2011. godine, MMC Studio, Vlaška 92, s početkom u 11 sati

• Ulaznicu po cijeni od 25 kn možete kupiti na blagajni MMC-a, 2 sata prije početka predstave ili rezervirati na broj 098 614 977

Kako to izgleda kad se u napuštenoj kući susretnu čovjek i duh, stotine godina nakon što je na njih bačena kletva Crne kraljice iz Medvedgrada? Pokazala je to premijera predstave Kazališta Tvornica lutaka „Blago“, održana u MMC Studio 27. studenog, spojivši kazališta sjena, lutaka, materije i duha, fizičkog i plesnog teatra, stvarnog i nestvarnog, legende prošlosti i ljubavi sadašnjosti. Glumac Leon Lučev, u svoj je lik osobe iz sadašnjosti, unio efektne elemente pučke komike situacije, dok je lutkarica Petra Radin dramatično izvela teatar sjena te razigrano ostvarila lik nečujne i nevidljive Dušice, djevojke uklete u prošlosti.Neverbalna komunikacija, uz pomoć prekrasne glazbene podloge Damira Šimunovića i vodstvo redatelja Damira Klemenića, progovorila je glasnije od govora. Maštovitu i funkcionalnu, no istodobno minimalističku scenografiju, potpisali su Matija Šantić i Davor Prah, a kostime Dijana Mijić.

Prepuna dvorana Multimedijalnog centra bivšeg kina Studio, dugotrajnim je pljeskom pozivala autore predstave na bis, pozdravljajući hrabri produkcijski iskorak u iskušavanju novih kazališnih formi i izričaja za djecu.

- Ova predstava naprosto proizvodi posebnu energiju i interakciju s publikom. Ponekad se poigrava vizualnošću i zvukom onostranoga, a odmah potom nasmijava male gledatelje pučkom komikom. Sigurna sam da je zagrebačka dječja kazališna scena obogaćena neuobičajenom dimenzijom izričaja. Uživala sam u svakoj probi s Damirom Klemenićem i Leonom Lučevom – izjavila je Petra Radin, koja je oživotvorila ukletu djevojku.

- Predstava Blago je veliki potencijal koji se, kroz kontakt sa svojom primarnom publikom– djecom, tek treba otvoriti, otkriti, manifestirati u vlastitom obilju. Također, njezin izričaj, šećući između glume, sjena, lutki, predmeta, vraća dijete svijetu mašte, naglasio je Leon Lučev

- Vjerujem kako će količina pozitivne energije unesene u ovaj projekt biti prepoznata kod mlade publike. Naime, u današnje vrijeme kad su mnoge vrijednosti izvrnute, ova se predstava ne „sprda“ s ljubavlju kao klišejom, već je uspjela izvući jednostavnost i neposrednost osnovnih osjećaja, ljubavi, prijateljstva, kao nečeg posve iskonskog i uobičajenog, zaključio je redatelj Damir Klemenić.


Autor članka je F.I.L.M
( http://www.film-mag.net/article.php?article.10057 )