najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

EDU&TD: Radionica ambijentalnog teatra (p)
press,Wednesday 17 November 2010



Kultura promjene, Zlatko Burić Kićo i Henning Frimann Larsen pozivaju vas na radionicu ambijentalnog teatra koja će se održavati u Kinu SC, Studentskom centru i na vanjskim lokacijama Grada Zagreba od 1. do 10.12.2010. godine od 10 do 13 te od 16 do 19 sati svakoga dana.

Radionica će svoja vrata otvoriti 10.12. na završnoj opuštenoj instalaciji-događanju u Kinu SC.

Zlatko Burić i Henning Frimann pozivaju vas na „zajedničko istraživanje“ ambijentalnog teatra. Na nekoliko lokacija, u Kinu SC, prostorima Studentskog centra i na vanjskim lokacijama po gradu Zagrebu poduzimat će se manje akcije i graditi krhotine kazališnih slika: zastrašujuće naivne i potpuno bezobzirne poetizacije zatečenih prostora.

Sa tih bi se akcija trebali vraćati kao ribari punih mreža priča, zvukova i situacija od kojih će se priča graditi dalje. Ti će audio, vizualni i tekstualni elementi biti slagani u veću instalaciju-događanje unutar Kina SC.



Na radionici ćete biti pozvani razmišljati o tome što sve ambijentalni teatar jest; na konkretnim primjerima i akcijama saznat ćete što je nekada bio, kako se izvodio, zašto je, kada i kako u svojim nakanama uspijevao te na koje ga načine možemo graditi danas. Pričat će se o elementima koji čine dobru kazališnu akciju ili zvučnu instalaciju te kako ih koristiti sve u svrhu boljeg planiranja gradskih i SC-ovih pojedinačnih akcija.

Kino SC će od 1. do 10.12. postati baza i radni prostoropremljen/osposobljen za kazališne i glazbene akcije-pokuse, izvedbene procese u nastajanju; postati će mjesto gdje se osmišlja, gradi, popravlja i izvodi. Kino SC odabrano je ne samo zbog svog specifičnog smještaja već i radi očite performativnosti prostora. Kino sudjeluje, igra svojom veličinom, neuništivošću, smještajem, poviješću i ako ćete, svojim specifičnim mirisom.

Dobrodošli su i pozivaju se svi zagrijani kreativci, genijalni diletanti, zainteresirani umjetnici, nabrijani radoholičari, sretni konceptualisti, entuzijastični muzičari ali i talentirani nesvirači, gorljivi amateri, radijski, zvučni i video eksperimentatori i entuzijasti... Prijavite se s nekoliko crtica o vama, razlogom za sudjelovanjem, te kontaktima (mob, e-mail) naedukultura.sc@gmail.com do 26.11.2010.
RADIONICA JE BESPLATNA!


O VODITELJIMA RADIONICE!

Zlatko Burić Kićo jedan je od osnivača Kugla glumišta a danas priznata kazališna i filmska zvijezde u Danskoj. Nedavno je u Studentskom centru u koprodukciji Teatra &TD/Kulture promjene i Eurokaza postavio predstavu “Knjiga mrtvih”. Knjiga mrtvih svojevrsni je hommage Kugla glumištu, jednoj od najvažnijih multimedijalnih umjetničkih skupina bivše SFRJ sedamdesetih godina 20.st. Između ostalih glumio je u filmovima Bleeder i Pusher Trilogy, te u blockbusteru 2012.

Henning Frimann Larsen – kompozitor, muzičar i graditelj zvučnih skulptura; suosnivač Global Guaranty Orchestra – duet s P.O.Jørgens – koji je izdao 7 LP/CD-a i gostovao po Europi. Uz potporu Danish Art Councila putovao je i studirao muziku u sjevernoj i zapadnoj Africi, Južnoj i Latinskoj Americi, Indiji i Turskoj. Komponirao je glazbu za koreografe poput Anite Saij, Randi Patterson te za Theater at "Sorte Hest". Predavao je i držao radionice izrade instrumenata iz svakodnevnih i/ili odbačenih predmeta po školama i kulturnim centrima. Izlagao je u "Museet for Samtidskunst" (Museum of Comtemporary Art), u Roskildeu. Na Sardiniji je surađivao s Caranas, Caravana, Elisabetta Saiu, KONTAKT festivalom, te Microonde. 2009. je radio glazbu za predstavu "Knjiga mrtvih" u Zagrebu.

Program EDU&TD u sklopu je programa Edukultura SC Kulture promjene Studentskog centra u Zagrebu te je podržan od strane Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba te Ministarstva kulture Republike Hrvatske.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt