najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Pulska premijera predstave MULTICRO TVRTKA 09.11.2010. (p)
press,Monday 08 November 2010

Istarsko narodno kazalište

ISTARSKO NARODNO KAZALIŠTE Gradsko kazalište Pula
Pulska premijera predstave iz produkcije Udruge FERR Pula
autorice Tatjane ŠUPUT
MULTICRO TVRTKA
u režiji Roberta RAPONJE
09. studenog 2010. godine u 20.00 sati na Velikoj sceni INK.

Tatjana ŠUPUT
MULTICRO TVRTKA
redatelj: Robert RAPONJA

Uloge:
Kruno Krivić – Bleki................................MAJKL MIKOLIĆ
Trpimir – Trpko.......................................FRANJO TONČINIĆ
Slavko – Caki...........................................LUKA JURIČIĆ
Luka – Lutka............................................PEĐA GVOZDIĆ
Minka........................................................KATICA ŠUBARIĆ


Kostimi i scena..........................................JASMINA PACEK
Koreograf..................................................RAJKO PAVLIĆ
Glazba........................................................PEĐA GVOZDIĆ



MULTICRO TVRTKA započela je s radom jednoga dana, uz mnogo truda i napora njenog vlasnika. Ali, krenulo je.
Mnogi su se željeli u njoj zaposliti, a malo je sretnika koji su u tome i uspjeli.
To su bili valjda- najbolji od najboljih ? Pravi majstori svoga zanata?
Pa sad...

Ne ide to kod nas baš tako. Mi imamo previše razumijevanja i tolerancije za ljudske slabosti da bismo surovo odbacivali one koji nemaju pojma ni o čemu i davali prednost samo maherima. Pa i fušeri moraju od nečega živjeti. I oni su ljudi.
Uostalom, ako je onaj naš dubokoštovani Vrhovni Majstor bio takav improvizator, da je došao do zaključka kako su ljudi, koje je On stvorio zli i bezvrijedni, te poslao potop na njih, kako možemo očekivati od običnih majstora-smrtnika da rade bez greške i nikad ne zabrljaju ? "Na svoju sliku i priliku"...Sve to u našem svijetu stvara se ( pa i mi sami), metodom pokušaja i pogrešaka, a onaj Vrhovni Plan po kojem smo skrpani, možda je ipak, bio tek - Skica? Evo ti osnovne konture, ("La linea“!) a dalje se sam snalazi, druže i gospodine, sa svojim boljim ( i svinjskim) polovicama…

No sva ta svjetsko-ljudska skalamerija i krpež,- i pored činjenice da je dobrih majstora znatno manje od loših,-ipak se još uvijek drži na okupu, uz puno muka i iskliznuća iz ležišta; ali dokle,- ne zna se.

Griješiti je ljudski, a bacati krivicu na druge,- još je ljudskije. Najvažnije je preživjeti, tj. zaraditi novce, jer bez novaca se ne može živjeti. Majstori u našoj predstavi žele samo to: živjeti, a to znači zaraditi lovu, kako god znaju, pa makar i ništa ne znaju. Doduše, njima je poznato da ima u životu i važnijih stvari od novaca. Ali sve one koštaju para.

Naši majstori se trude, rade i preko svojih mogućnosti, a naročito,- preko svoje stručnosti. Moramo živjeti kad su nas već rodili. A kako? Onako kako se može u datim uvjetima. Bili bi to majstori "bogu za plakanje",- da nisu toliko smiješni.

Tatjana Šuput
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1649
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt