najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Hrvatski audiovizualni centar objavio rezultate javnih poziva za sufinanciranje... (p)
press,Friday 29 October 2010

Hrvatski audiovizualni centar

Hrvatski audiovizualni centar objavio rezultate javnih poziva za sufinanciranje razvoja scenarija i razvoja projekata

Hrvatsko audiovizualno vijeće usvojilo je na svojoj 14. sjednici održanoj 28. listopada 2010. u Zagrebu listu prioriteta za sufinanciranje projekata prijavljenih na Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i Javni poziv za poticanje razvoja projekta koji je bio otvoren od 5. srpnja do 6. kolovoza 2010. godine.

Javne pozive za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata Hrvatski audiovizualni centar raspisao je po prvi puta ove godine. Javni poziv za poticanje razvoja scenarija namijenjen je prvenstveno onim projektima koji se nalaze u inicijalnoj fazi razvoja koja podrazumijeva izradu prve verzije scenarija na osnovu originalnog sinopsisa/treatmenta ili već postojećeg autorskog predloška kao i doradu već postojeće verzije scenarija. Javni poziv za poticanje razvoja projekata namijenjen je prvenstveno onim projektima koji se nalaze u kasnijim fazama razvoja projekta ili imaju detaljno razrađenu viziju i plan razvoja projekta

Na ovogodišnjem prvom Javnom pozivu za poticanje razvoja scenarija prijavljen je ukupno 71 projekt, od čega 60 projekata u kategoriji dugometražnog igranog filma, 7 projekata u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma i 4 projekta u kategoriji dugometražnog animiranog filma.

Na ovogodišnjem prvom Javnom pozivu za poticanje razvoja projekta prijavljeno je ukupno 29 projekata, od čega 14 u kategoriji dugometražnog igranog filma, 10 projekata u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma i 5 projekata u kategoriji dugometražnog animiranog filma.

Sredstva za razvoj scenarija dodijeljena su za ukupno 27 projekata, od čega 23 dugometražna igrana filma, 3 dugometražna dokumentarna filma i 1 dugometražni animirani film. Svi projekti dobili su maksimalnu svotu od 35.000,00 kn.

Sredstva za razvoj projekata dodijeljena su za ukupno 8 projekata, od čega za 3 dugometražna igrana filma, 4 dugometražna dokumentarna filma i 1 dugometražni animirani film. Maksimalni iznos potpore za razvoj projekata je 175.000,00 kn.

Ukupna sredstva za razvoj scenarija dodijeljena po ovom Javnom pozivu iznose: 945.000,00 kn, a ukupna sredstva za razvoj projekata dodijeljena po ovom Javnom pozivu iznose 1,150.000,00 kn.

Ovom inicijativom Hrvatski audiovizualni centar pridružio se uvriježenoj praksi zapadnih europskih zemalja te napravio još jedan korak ka sveobuhvatnom i sustavnom vođenju brige o hrvatskom filmu.

Sljedeći Javni pozivi za razvoj scenarija i javni poziv za razvoj projekata bit će raspisani u 2011, prvi rok u prvom tromjesečju, a drugi rok u trećem tromjesečju.


Rezultate Javnog poziva za razvoj scenarija pogledajte ovdje.
Rezultate Javnog poziva za razvoj projekata pogledajte ovdje.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt