najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Hrvatski audiovizualni centar objavio rezultate javnih poziva za sufinanciranje... (p)
press,Friday 29 October 2010

Hrvatski audiovizualni centar

Hrvatski audiovizualni centar objavio rezultate javnih poziva za sufinanciranje razvoja scenarija i razvoja projekata

Hrvatsko audiovizualno vijeće usvojilo je na svojoj 14. sjednici održanoj 28. listopada 2010. u Zagrebu listu prioriteta za sufinanciranje projekata prijavljenih na Javni poziv za poticanje razvoja scenarija i Javni poziv za poticanje razvoja projekta koji je bio otvoren od 5. srpnja do 6. kolovoza 2010. godine.

Javne pozive za poticanje razvoja scenarija i razvoja projekata Hrvatski audiovizualni centar raspisao je po prvi puta ove godine. Javni poziv za poticanje razvoja scenarija namijenjen je prvenstveno onim projektima koji se nalaze u inicijalnoj fazi razvoja koja podrazumijeva izradu prve verzije scenarija na osnovu originalnog sinopsisa/treatmenta ili već postojećeg autorskog predloška kao i doradu već postojeće verzije scenarija. Javni poziv za poticanje razvoja projekata namijenjen je prvenstveno onim projektima koji se nalaze u kasnijim fazama razvoja projekta ili imaju detaljno razrađenu viziju i plan razvoja projekta

Na ovogodišnjem prvom Javnom pozivu za poticanje razvoja scenarija prijavljen je ukupno 71 projekt, od čega 60 projekata u kategoriji dugometražnog igranog filma, 7 projekata u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma i 4 projekta u kategoriji dugometražnog animiranog filma.

Na ovogodišnjem prvom Javnom pozivu za poticanje razvoja projekta prijavljeno je ukupno 29 projekata, od čega 14 u kategoriji dugometražnog igranog filma, 10 projekata u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma i 5 projekata u kategoriji dugometražnog animiranog filma.

Sredstva za razvoj scenarija dodijeljena su za ukupno 27 projekata, od čega 23 dugometražna igrana filma, 3 dugometražna dokumentarna filma i 1 dugometražni animirani film. Svi projekti dobili su maksimalnu svotu od 35.000,00 kn.

Sredstva za razvoj projekata dodijeljena su za ukupno 8 projekata, od čega za 3 dugometražna igrana filma, 4 dugometražna dokumentarna filma i 1 dugometražni animirani film. Maksimalni iznos potpore za razvoj projekata je 175.000,00 kn.

Ukupna sredstva za razvoj scenarija dodijeljena po ovom Javnom pozivu iznose: 945.000,00 kn, a ukupna sredstva za razvoj projekata dodijeljena po ovom Javnom pozivu iznose 1,150.000,00 kn.

Ovom inicijativom Hrvatski audiovizualni centar pridružio se uvriježenoj praksi zapadnih europskih zemalja te napravio još jedan korak ka sveobuhvatnom i sustavnom vođenju brige o hrvatskom filmu.

Sljedeći Javni pozivi za razvoj scenarija i javni poziv za razvoj projekata bit će raspisani u 2011, prvi rok u prvom tromjesečju, a drugi rok u trećem tromjesečju.


Rezultate Javnog poziva za razvoj scenarija pogledajte ovdje.
Rezultate Javnog poziva za razvoj projekata pogledajte ovdje.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt