najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Perforacije 2010: Otvorenje zagrebačkog dijela Perforacija (p)
press,Monday 18 October 2010

Perforacije 2010

Perforacije 2010. - krećemo!
Rijeka, Zagreb, Dubrovnik 16.-25.10.2010.

PERFORACIJE – tjedan izvedbene umjetnosti
Rijeka, Zagreb, Dubrovnik 16.-25.10.2010.


Drugo izdanje festivala PERFORACIJE – tjedan izvedbenih umjetnosti 2010 od 16. do 25. listopada, 2010. predstavlja tri različita programa u Rijeci, Zagrebu i Dubrovniku s više od 20 recentnih i premijernih izvedbi nekih od najzanimljivijih umjetničkih imena iz Hrvatske i regije, većina čijih projekata je nastalo u festivalskoj koprodukciji.

Ovogodišnje Perforacije stvaraju poseban prostor ekološki angairanoj umjetnosti percipirajući klimatske promjene i odnos prema okolišu kao goruće teme hrvatskog i društva u cjelini, donose nekoliko premijernih predstava najboljih hrvatskih kazališnih koleketiva poput Montastoja, BADco. i Bacača sjenki, u Noći performansa daju cjelovit prikaz okosinica hrvatske i regionalne performativne scene u cjelovečernjem programu Mediki te napokon i odaju počast glasom i likom Vlaste Delimar preminulom velikanu Tomu Gotovcu na glavnom gradskom trgu.




Kazalište || Ekologija || Vanjski prostori || Performansi || Simpozij

Od ponedjeljka kreće zagrebački segment Perforacija

Nakon što je festival započeo ovaj vikend u Rijeci, od ponedjeljka se Perforacije sele u Zagreb, i to u vatrenim tonovima!

Naime, nakon otvorenja zagrebačkog segmenta festivala s instalacijom Silver u19h u foyeru kina SC, perforira se dalje – u ponedjeljak u 20h u Zagrebačkom kazalištu mladih, moći će se pogledati „nova-stara“ predstava „Vatrotehna 2.0“, predstava koja je bazirana na Eshilovom „Okovanom Prometeju“, a progovara o revolucionarstvu, otporu, pobuni, vlasti, sili i herojima. Odluka da se obnovi predstava koja je odigrana u staroj destileriji Badel prije dvadeset godina otvorila je brojna pitanja, kako kazališna tako i društvena. 20 godina kasnije, Vatrotehna opet ari i pali, jednakom estinom i kontroverzom – nakon upadljivog plakata 1990., danas Montastroj u remake integrira gay pornić.

Kazališni segment Perforacija nastavlja se već u utorak, s hrvastkom premijerom Bacača sjenki i Ateljea 212 - ®evolucija: Master Class, koja se bavi istraivanjem revolucije: kakva je revolucija danas sanjana, kakva poeljna, a kakva moguća, u sklopu bavljenja javnim gradskim prostorom kroz različite umjetničke intervencije i projekte, što je od glavnih područja na koje je fokusiran njihov rad. Revolucija se istrauje u ZKL-u, 19.10. u 22:00 sata.

Balansiranje među formama
Antonia Kuzmanić i Jakov Labrović iz skupine Room 100 predstavit će svoj work in progress, kojim su već pobudili velik interes u Hrvatskoj i Europi. Koristeći dopamin kao sredstvo kontrole, umjetnik poput samog stvoritelja, upravlja tijelima svedenima na puke kinetičke skulpture koristeći ih kao inkubatore za razvoj shizofrene bolesti te naposljetku ih dovodeći do gubitka identiteta. Kako se tim eksperimentalnim zahvatom probijaju granice kazališta i cirkuske umjetnosti i stvara jedinstven kazališni izričaj zasigurno je mamac večeri utorka 19. listopada u Teatru &TD s početkom u 21 i 30. Toj će predstavi prethoditi (u 20h) izvedba mladog performera Igora Josifova iz Makedonije, koji je nedavno surađivao s Marinom Abramović na njenoj njujorškoj retrospektivi u MoMi. On će u predstavi „Predstaviti sjećanja“ u formi performansa i instalacije, preispitivati različita mentalna stanja kroz koja umjetnik prolazi u svom radu.

MSU – simpozij i performansi
Ove će godine Perforacije također biti i mjesto na kojem će se moći susresti više od 200 direktora kulturnih institucija i umjetničkih organizacija iz regije, koji će sudjelovati na posebnom događanju, dvodnevnom seminaru o kulturnom menadmentu 19. listopada od 9 do 15 sati i u srijedu 20. listopada od 9 do 12 sati. Simpozij će voditi Michael M. Kaiser i David Kitto iz J.F.Kennedy Centra, te time predstavlja jedinstvenu priliku upoznavanja praksi u kulturnom menadmentu izniklih u SAD-u, te načinima na koje one mogu biti relevantne organizacijama u kulturi jugoistočne Europe, s posebnim naglaskom na aspekte: umjetničko planiranje, institucionalna vidljivost, marketing i fundraising.

Ovaj jedinstveni događaj organiziraju Perforacije u suradnji s J.F.Kennedy Centrom iz Washingtona, Američkim Veleposlanstvom u Zagrebu te Ministarstvom Kulture RH, a kao svečani dodatak simpoziju posjetiteljima oba dana u podne uprizorene će biti instalacije Moje Sunce Nikole Uzunovskog (utorak), te KroaTisch-Amerikanische Freundschaft eljka Zorice (srijeda).

Zagrebački dio Perforacija traje do petka, a za vikend se festival seli u Dubrovnik.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt