najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Perforacije 2010: Otvorenje zagrebačkog dijela Perforacija (p)
press,Monday 18 October 2010

Perforacije 2010

Perforacije 2010. - krećemo!
Rijeka, Zagreb, Dubrovnik 16.-25.10.2010.

PERFORACIJE – tjedan izvedbene umjetnosti
Rijeka, Zagreb, Dubrovnik 16.-25.10.2010.


Drugo izdanje festivala PERFORACIJE – tjedan izvedbenih umjetnosti 2010 od 16. do 25. listopada, 2010. predstavlja tri različita programa u Rijeci, Zagrebu i Dubrovniku s više od 20 recentnih i premijernih izvedbi nekih od najzanimljivijih umjetničkih imena iz Hrvatske i regije, većina čijih projekata je nastalo u festivalskoj koprodukciji.

Ovogodišnje Perforacije stvaraju poseban prostor ekološki angairanoj umjetnosti percipirajući klimatske promjene i odnos prema okolišu kao goruće teme hrvatskog i društva u cjelini, donose nekoliko premijernih predstava najboljih hrvatskih kazališnih koleketiva poput Montastoja, BADco. i Bacača sjenki, u Noći performansa daju cjelovit prikaz okosinica hrvatske i regionalne performativne scene u cjelovečernjem programu Mediki te napokon i odaju počast glasom i likom Vlaste Delimar preminulom velikanu Tomu Gotovcu na glavnom gradskom trgu.




Kazalište || Ekologija || Vanjski prostori || Performansi || Simpozij

Od ponedjeljka kreće zagrebački segment Perforacija

Nakon što je festival započeo ovaj vikend u Rijeci, od ponedjeljka se Perforacije sele u Zagreb, i to u vatrenim tonovima!

Naime, nakon otvorenja zagrebačkog segmenta festivala s instalacijom Silver u19h u foyeru kina SC, perforira se dalje – u ponedjeljak u 20h u Zagrebačkom kazalištu mladih, moći će se pogledati „nova-stara“ predstava „Vatrotehna 2.0“, predstava koja je bazirana na Eshilovom „Okovanom Prometeju“, a progovara o revolucionarstvu, otporu, pobuni, vlasti, sili i herojima. Odluka da se obnovi predstava koja je odigrana u staroj destileriji Badel prije dvadeset godina otvorila je brojna pitanja, kako kazališna tako i društvena. 20 godina kasnije, Vatrotehna opet ari i pali, jednakom estinom i kontroverzom – nakon upadljivog plakata 1990., danas Montastroj u remake integrira gay pornić.

Kazališni segment Perforacija nastavlja se već u utorak, s hrvastkom premijerom Bacača sjenki i Ateljea 212 - ®evolucija: Master Class, koja se bavi istraivanjem revolucije: kakva je revolucija danas sanjana, kakva poeljna, a kakva moguća, u sklopu bavljenja javnim gradskim prostorom kroz različite umjetničke intervencije i projekte, što je od glavnih područja na koje je fokusiran njihov rad. Revolucija se istrauje u ZKL-u, 19.10. u 22:00 sata.

Balansiranje među formama
Antonia Kuzmanić i Jakov Labrović iz skupine Room 100 predstavit će svoj work in progress, kojim su već pobudili velik interes u Hrvatskoj i Europi. Koristeći dopamin kao sredstvo kontrole, umjetnik poput samog stvoritelja, upravlja tijelima svedenima na puke kinetičke skulpture koristeći ih kao inkubatore za razvoj shizofrene bolesti te naposljetku ih dovodeći do gubitka identiteta. Kako se tim eksperimentalnim zahvatom probijaju granice kazališta i cirkuske umjetnosti i stvara jedinstven kazališni izričaj zasigurno je mamac večeri utorka 19. listopada u Teatru &TD s početkom u 21 i 30. Toj će predstavi prethoditi (u 20h) izvedba mladog performera Igora Josifova iz Makedonije, koji je nedavno surađivao s Marinom Abramović na njenoj njujorškoj retrospektivi u MoMi. On će u predstavi „Predstaviti sjećanja“ u formi performansa i instalacije, preispitivati različita mentalna stanja kroz koja umjetnik prolazi u svom radu.

MSU – simpozij i performansi
Ove će godine Perforacije također biti i mjesto na kojem će se moći susresti više od 200 direktora kulturnih institucija i umjetničkih organizacija iz regije, koji će sudjelovati na posebnom događanju, dvodnevnom seminaru o kulturnom menadmentu 19. listopada od 9 do 15 sati i u srijedu 20. listopada od 9 do 12 sati. Simpozij će voditi Michael M. Kaiser i David Kitto iz J.F.Kennedy Centra, te time predstavlja jedinstvenu priliku upoznavanja praksi u kulturnom menadmentu izniklih u SAD-u, te načinima na koje one mogu biti relevantne organizacijama u kulturi jugoistočne Europe, s posebnim naglaskom na aspekte: umjetničko planiranje, institucionalna vidljivost, marketing i fundraising.

Ovaj jedinstveni događaj organiziraju Perforacije u suradnji s J.F.Kennedy Centrom iz Washingtona, Američkim Veleposlanstvom u Zagrebu te Ministarstvom Kulture RH, a kao svečani dodatak simpoziju posjetiteljima oba dana u podne uprizorene će biti instalacije Moje Sunce Nikole Uzunovskog (utorak), te KroaTisch-Amerikanische Freundschaft eljka Zorice (srijeda).

Zagrebački dio Perforacija traje do petka, a za vikend se festival seli u Dubrovnik.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1615
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt