najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

PERFORACIJE – tjedan izvedbene umjetnosti: Rijeka, Zagreb, Dubrovnik 16.-25.10.2010. (p)
press,Tuesday 12 October 2010

www.perforacije.org

Danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljeno ovogodišnje izdanje festivala Perforacije. Program su predstavili Zvonimir Dobrović, programski voditelj i Tajana Josimović, koordinatorica, a na konferenciji su govorili i Luka Dragić, glumac čiji je performans uključen u program i Nora Krstulović kao predstavnica medijskog partnera s kojim festival provodi prvu 4SQ kampanju u kulturi.


PERFORACIJE – tjedan izvedbene umjetnosti: Rijeka, Zagreb, Dubrovnik 16.-25.10.2010.
3 GRADA, 10 DANA, 27 IZVEDBI U DRUGOM FESTIVALSKOM IZDANJU




Drugo izdanje festivala PERFORACIJE – tjedna izvedbenih umjetnosti 2010 od 16. do 25. listopada, 2010. predstavlja tri različita programa u Rijeci, Zagrebu i Dubrovniku s više od 25 recentnih i premijernih izvedbi nekih od najzanimljivijih umjetničkih imena iz Hrvatske i regije, većina čijih projekata je nastalo u festivalskoj koprodukciji.


Ekološki orijentiran segment Perforacija, premijerne predstave i brojna gostovanja

Ovogodišnje Perforacije stvaraju poseban prostor ekološki angažiranoj umjetnosti percipirajući klimatske promjene i odnos prema okolišu kao goruće teme hrvatskog i društva u cjelini. Programski voditelj je također predstavio petogodišnji projekt u kojemu festival od ove godine zajedno s 8 renomiranih europskih organizacija u kulturi sudjeluje s ekološki angažiranim programom.Perforacije donose nekoliko premijernih predstava najboljih hrvatskih kazališnih koleketiva poput Montažstoja i BADco. te nekoliko zanimljivih gostovanja poput Ateljea 212, Marka Milića, Sanje Mitrović, Igora Josifova i drugih. Kao posebno događanje najavljujemo i Noć performansa koje daju prikaz okosinica hrvatske i regionalne performativne scene u cjelovečernjem programu u Mediki. Tijekom Perforacija će također Vlasta Delimar odati i počast preminulom velikanu Tomu Gotovcu.


Simpozij o kulturnom menadžmentu: Michael Kaiser / David Kitto

Ove će godine Perforacije također biti i mjesto na kojem će se moći susresti više od 200 direktora kulturnih institucija i umjetničkih organizacija iz čitave regije, koji će sudjelovati na dvodnevnom seminaru o kulturnom menadžmentu koji će se održati 19. listopada i 20. listopada. Simpozij će voditi Michael M. Kaiser i David Kitto iz J.F.Kennedy Centra. Središnja tema simpozija su prakse u kulturnom menadžmentu iznikle u SAD-u, te načini na koje one mogu biti relevantne organizacijama u kulturi jugoistočne Europe, s posebnim naglaskom na aspekte: umjetničko planiranje, institucionalna vidljivost, marketing i fundraising.


Festival otvoren za nove medijske komunikacije: prva hrvatska 4SQ kampanja!

U suradnji s medijskim pokroviteljem, portalom Teatar.hr, Perforacije će ove godine performirati i on-line. Uz prvo domaće korištenje QR koda za oglašavanje u kulturi, Perforacije i Teatar.hr posebno su iznenađenje pripremili svim korisnicima servisa Foursquare. Publici navikloj na web 2.0 standarde i dvosmjernu komunikaciju, festival i njegov medijski pokrovitelj pripremili su i još jednu novost: performativne kabine ili perfoming booths, a koje će na nekoliko lokacija publici omogućiti da vlastite performanse uključi u ovogodišnji program Perforacija.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt