najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

PERFORACIJE – tjedan izvedbene umjetnosti: Rijeka, Zagreb, Dubrovnik 16.-25.10.2010. (p)
press,Tuesday 12 October 2010

www.perforacije.org

Danas je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljeno ovogodišnje izdanje festivala Perforacije. Program su predstavili Zvonimir Dobrović, programski voditelj i Tajana Josimović, koordinatorica, a na konferenciji su govorili i Luka Dragić, glumac čiji je performans uključen u program i Nora Krstulović kao predstavnica medijskog partnera s kojim festival provodi prvu 4SQ kampanju u kulturi.


PERFORACIJE – tjedan izvedbene umjetnosti: Rijeka, Zagreb, Dubrovnik 16.-25.10.2010.
3 GRADA, 10 DANA, 27 IZVEDBI U DRUGOM FESTIVALSKOM IZDANJU




Drugo izdanje festivala PERFORACIJE – tjedna izvedbenih umjetnosti 2010 od 16. do 25. listopada, 2010. predstavlja tri različita programa u Rijeci, Zagrebu i Dubrovniku s više od 25 recentnih i premijernih izvedbi nekih od najzanimljivijih umjetničkih imena iz Hrvatske i regije, većina čijih projekata je nastalo u festivalskoj koprodukciji.


Ekološki orijentiran segment Perforacija, premijerne predstave i brojna gostovanja

Ovogodišnje Perforacije stvaraju poseban prostor ekološki angažiranoj umjetnosti percipirajući klimatske promjene i odnos prema okolišu kao goruće teme hrvatskog i društva u cjelini. Programski voditelj je također predstavio petogodišnji projekt u kojemu festival od ove godine zajedno s 8 renomiranih europskih organizacija u kulturi sudjeluje s ekološki angažiranim programom.Perforacije donose nekoliko premijernih predstava najboljih hrvatskih kazališnih koleketiva poput Montažstoja i BADco. te nekoliko zanimljivih gostovanja poput Ateljea 212, Marka Milića, Sanje Mitrović, Igora Josifova i drugih. Kao posebno događanje najavljujemo i Noć performansa koje daju prikaz okosinica hrvatske i regionalne performativne scene u cjelovečernjem programu u Mediki. Tijekom Perforacija će također Vlasta Delimar odati i počast preminulom velikanu Tomu Gotovcu.


Simpozij o kulturnom menadžmentu: Michael Kaiser / David Kitto

Ove će godine Perforacije također biti i mjesto na kojem će se moći susresti više od 200 direktora kulturnih institucija i umjetničkih organizacija iz čitave regije, koji će sudjelovati na dvodnevnom seminaru o kulturnom menadžmentu koji će se održati 19. listopada i 20. listopada. Simpozij će voditi Michael M. Kaiser i David Kitto iz J.F.Kennedy Centra. Središnja tema simpozija su prakse u kulturnom menadžmentu iznikle u SAD-u, te načini na koje one mogu biti relevantne organizacijama u kulturi jugoistočne Europe, s posebnim naglaskom na aspekte: umjetničko planiranje, institucionalna vidljivost, marketing i fundraising.


Festival otvoren za nove medijske komunikacije: prva hrvatska 4SQ kampanja!

U suradnji s medijskim pokroviteljem, portalom Teatar.hr, Perforacije će ove godine performirati i on-line. Uz prvo domaće korištenje QR koda za oglašavanje u kulturi, Perforacije i Teatar.hr posebno su iznenađenje pripremili svim korisnicima servisa Foursquare. Publici navikloj na web 2.0 standarde i dvosmjernu komunikaciju, festival i njegov medijski pokrovitelj pripremili su i još jednu novost: performativne kabine ili perfoming booths, a koje će na nekoliko lokacija publici omogućiti da vlastite performanse uključi u ovogodišnji program Perforacija.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt