najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Kulturni centar Svetvinčenat – My!Laika – Umjetnici u rezidenciji (p)
press,Wednesday 06 October 2010

http://www.svetvincenatfestival.com http://www.zagrebackiplesniansambl.hr

U našu malu, plesnu i pitoresknu Savinčentu, u njenom novom, velikom Art-centru, ove jeseni, Festival plesa i neverbalnog kazališta ugostiti će prve Umjetnike u rezidenciji. Od 13. do 25. listopada na kreativni i radni boravak stiže kompanija cirkuserije My!Laika! Projekt je ostvaren u suradnji s Malom performerskom scenom a realiziran uz potporu Istarske županije i općine Svetvinčenat

Ako bi se jezici množili s kilometrima, ideje pribrajale avanturama i strastima, koje bi se zatim dijelile tehnikama, koji bi bio rezultat?
– 4 osobe, 4 vizije, 4 priče – 1 kompanija -MY!LAIKA!

16. i 17. 10. 2010., 10 – 13h,Art Centar
BESPLATNA RADIONICA CIRKUSKIH VJEŠTINA, za djecu od 7 do 15 godina

24.10.2010., 20h, Art Centar
PREZENTACIJA RADA KOMPANIJE MY!LAIKA, ulaz besplatan!



Rezidencija kompanije My!Laika prva je u nizu mnogih. Kroz ugošćavanja hrvatskih i inozemnih umjetnika, omogućavanje njihovog boravka u inspirativnoj Savičenti, rezidencijski plesni program doprinijeti će ciljevima novonastalog Art centra na putu buduće multikulturalne platforme za razmjenu ideja te nalaženje umjetničkih rješenja i novih kreacija.

O kompaniji - My!Laika...
Znatiželja, ambicija, prijateljstvo i strast, kvalitete su koje motiviraju i krase ovu trupu. Eva Ordonez Benedetto (Argentina), Elske Van Gelder (Nizozemska), Salvatore Frasca (Italija) i Philine Dahlmann (Njemačka) putujući umjetnici, žive na relaciji Pisa –Barcelona-Tolouse, a i u svom izričaju brišu zemljopisne i kulturalne granice da bi zajedno krenuli u nove performativne avanture. My!Laika predstavlja mješavinu vrhunske cirkuserije, apsurdne komedije, viziju kazališne iskrenosti u potpunom nadrealizmu odnosa izvođača, publike i scenskog prostora. Ovi umjetnici istražuju svijet uvjereni da je najvažniji zadatak na pozornici zapanjujuća umjetnost cirkuserije sa svim svojim adrenalinom, silinom emocija, spektakularnim ritmom, konstantnom borbom s granicama i vizualnom poezijom.

16. i 17.10.2010. BESPLATNA VIKEND RADIONICA CIRKUSKE VJEŠTINE ZA DJECU
Radionica podrazumijeva upoznavanje polaznika sa osnovnim cirkuskim vještinama. Potreba za ovim vidom aktivnosti postoji, a ova kratka “škola” pokušaj je da se ova aktivnost pruži kao moguća opcija mladima...Vještine akrobacija, žongliranja i druge, primjenjive su u svakodnevnom životu kao kvalitetna rekreacija i zabavan hobi, a istovremeno potiču kreativnost, pomažu razvoju psihomotornih sposobnosti i improvizacijskih mogućnosti.

24.10.2010. – PREZENTACIJA RADA
Po zamisli autora, ova umjetnička avantura bazirati će se na hitnosti ostvarenja koncepta žive i živopisne izvedbe u našem multimedijalnom društvu. Svakodnevicom upravljaju ekrani koji nude vijesti, filmove, uvid u bankovne račune, poštu, roditelje...Cijeli svijet dostupan je kroz ekran. Naši gosti smatraju da je Živa izvedba ona koja će razbiti staklene zidove tog medijskog akvarija i uzdići se u valovima osjećaja, osjetila i perspektiva, pritom močeći i utapajući prisutne.Gledatelj će biti privučen uzdasima, pokretima, blistavim akcijama ili tek vještim, suptilnim migom. Pokreti objekata i tijela, svjetla i sjena, glazbene kulise zvukova i tišine, zraka i mirisa na sceni zaprepastiti će gledatelja novim simbolima i neuobičajenom logikom bez pravila. Ili izmišljajući vlastita. Smijeh, pljesak i adrenalin za glumce na pozornici i publiku u gledalištu – to je cirkus kako ga objašnjava My!Laika!
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt