najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Ridley Scott i Kevin Macdonald snimaju dokumentarac 'Life in a Day' (p)
press,Tuesday 03 August 2010



Ridley Scott i Kevin Macdonald angažiraju korisnike YouTubea za snimanje dokumentarnog filma 'Life in a Day'

LG Electronics je podržao održavanje ovog eksperimenta, najavljeno za 24. srpnja

Zahvaljujući podršci kompanije LG Electronics i uz pomoć redatelja Ridlejya Scotta i Kevina Macdonalda, YouTube je krenuo u potragu za ljudima diljem svijeta koji će snimanjem video zapisa o jednom danu u svom životu sudjelovati u stvaranju prvog dugometražnog dokumentarnog filma u potpunosti stvorenog od materijala korisnika ove online zajednice. Video zapisi snimljeni na dan 24. srpnja 2010. i postavljeni na internetsku stranicu www.youtube.com/lifeinaday bit će objedinjeni u dokumentarni film 'Life in a Day' (Život u jednom danu).



Za režiju je zadužen Oscarom nagrađeni redatelj Kevin Macdonlad (U vrtlogu igre, Posljednji škotski kralj, Dodirnuti vrh), a projekt će producirati Ridley Scott (Robin Hood, Gladijator, Pad crnog jastreba) i njegova producentska tvrtka Scott Free Productions. Pojedinci čiji video zapisi postanu dijelom filma Life in a Day bit će navedeni kao suredatelji, dok će 20 najsretnijih imati priliku posjetiti premijeru filma na Sundance Film Festivalu 2011.

„Life in a Day je zamišljen kao vremenska kapsula koja će budućim generacijama prenijeti kako je bilo živjeti 24. srpnja 2010. To je jedinstveni eksperiment u eri stvaranja i dijeljenja sadržaja putem društvenih mreža, a nema boljeg načina za prikupljanje toliko velike količine materijala od uključivanja globalne internetske zajednice“, izjavio je Kevin Macdonald.

LG Electronics projekt Life in a Day podržava kao nastavak svoje kampanje Life's Good (Život je dobar) te tako naglašava važnost stvaranja kvalitetnih sadržaja dostupnih putem interneta širokom broju ljudi.
„U LG-u vjerujemo u obogaćivanje života ljudi pomoću tehnologije, a to je i stajalište utkano u projekt Life in a Day“, rekao je Dermot J. M. Boden, direktor marketinga LG Electronicsa. „Ovo je idealna prilika za približavanje korisnicima YouTubea, na osoban i emocionalan način, a inicijativa ujedno slijedi naš moto - Life's Good.“

„U proteklih pet godina, YouTube je promijenio način na koji se kreira sadržaj dostupan putem medija“, izjavio je Eric Schmidt, predsjednik uprave Googlea, kompanije u čijem je YouTube vlasništvu. „Oduševljeni smo što možemo pružiti našim korisnicima priliku za suradnju s vrhunskim redateljima kao što su Kevin Macdonlad i Ridley Scott.“

Više informacija o projektu potražite na stranici www.youtube.com/lifeinaday

# # #

O LG Electronicsu

LG Electronics, Inc. je globalni predvodnik i tehnološki inovator na području potrošačke elektronike, mobilnih komunikacija i kućanskih aparata. Zapošljava više od 84 000 ljudi, u preko 115 poslovnih jedinica i 84 podružnice diljem svijeta. U 2008. godini zabilježio je prodaju od 45 milijardi američkih dolara na svjetskoj razini. LG je podijeljen na pet poslovnih cjelina: kućna zabava, mobilne komunikacije, kućanski aparati, klima uređaji i poslovna rješenja. LG je jedan od vodećih proizvođača televizora s ravnim zaslonom, audio i video uređaja, mobilnih telefona, klima uređaja i perilica rublja. LG je potpisao dugogodišnji ugovor o globalnom i tehnološkom partnerstvu s Formulom 1™. U sklopu ove suradnje na najvišem nivou LG dobiva ekskluzivna prava označavanja i oglašavanja kao službeni dobavljač potrošačke elektronike, mobilnih telefona te obrađivač podataka za Formulu 1™. Za dodatne informacije posjetite: www.lge.com
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt