najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Pula 2010: Film Nicola Donatoa 'Bratstvo' na 57. filmskom festivalu u Puli (p)
press,Saturday 17 July 2010

Pula Film Festival
Queer Zagreb

QueerZagreb distribucija predstavlja
Bratstvo, film Nicola Donatoa
na 57. filmskom festivalu u Puli

Bratstvo, film Nicola Donatoa, pobjednika Filmskog festivala u Rimu 2009. na 57. filmskom festivalu u Puli, 19.07.2010., 18h, kino Valli

Queer Zagreb najavljuje hvaljeni kontroverzni film 'Bratstvo' (orig. Brotherskab, eng. Brotherhood), uradak danskog redatelja Nicola Donatoa. Upravo ovim filmom Queer Zagreb započinje vlastitu filmsku distribuciju i premijerno ga prikazuje 19.07.2010. u 18 sati u kinu Valli upravo na najstarijem i najznačajnijem hrvatskom filmskom festivalu; 57. filmskom festivalu u Puli. Kontroverzni je film u režiji mladog redatelja Nicola Donatoa laureat filmskog festivala u Rimu gdje je osvojio nagradu za najbolji film i nagradu Golden Butterfly za a na filmskom festivalu u Tallinnu 2009 nagradu za najbolju mušku ulogu.



'Bratstvo' (Brotherskab) drama je o ljubavi između dvojice muškaraca pod okriljem neo-naci skupine. Društvena i ekonomska kriza podloga je uzletu malograđanštine i ekstremističkih skupina a u tom se kontekstu rađa nedozvoljena veza koja za sobom povlači ljubav, emocionalnu i moralnu rastrganost, te pitanja izdaje, lojalnosti i identiteta.

Radnja 'Bratstva' započinje kada Lars (Thure Lindhardt), tik pred promaknuće, napušta vojsku i vraća se roditeljskom domu. Uskoro se priključuje neo naci skupini gdje brzo napreduje i upoznaje budućeg ljubavnika Jimmyja (David Dencik). U okrilju bratstva oni započinju intenzivnu emocionalnu i seksualnu vezu koja se uskoro pokazuje opasnom, problematičnom i potpuno bitnom za obojicu.

Izvrsna glumačka ostvarenja u višeslojnom dramaturškom vrtlogu (potvrđena i nagradom za najbolju mušku ulogu Davidu Dencku koji je upravo ulogom Jimmija zadobio status jednog od najperspektivnijih mladih europskih glumaca) još su jedan od razloga hvaljenosti ovog filma od strane kritičara i publike.

Nicolo Donato, redatelj talijanskih korijena, započeo kao redatelj glazbenih spotova, TV reklama kao i kratkometražnih filmova, među kojima je 'Os' (Togetherness) iz 2006 prikazan u suradnji s filmskim festivalom u Cannesu, te bio nominiran u kategoriji najboljeg stranog filma na Međunarodnom filmskom festivalu u Seulu. 'Brotherhood' (Bratstvo) je njegov prvi dugometražni igrani filmski uradak.

Nakon hrvatske premijere na 57. Pulskom filmkom festivalu daljnja se kino distribucija očekuje od jeseni 2010.

Raspored projekcija pratite na službenim stranicama Pula film festivala
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt