najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat od 23.do 27.07.2010. (p)
press,Wednesday 07 July 2010

www.svetvincenatfestival.com

11. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
od 23. do 27. srpnja 2010.

Vrijeme je da se opet sretnemo, okupimo, plešemo... jedanaestu godinu za redom na već dobro znanom mjestu!


Program 11. Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

23. srpnja
21.15 h FreeStyle Kings, break dance show,Hrvatska
21.45 h UTF-8, Zagrebački plesni ansambl, Hrvatska
23.00 h Območje za pešce, Branko Potočan, Slovenija



24.srpnja
21.00 h Manipular, interaktivna instalacija, BCAA, Italija
22.00 h Mirisi cimeta, Bitef teatar, Srbija
23.00 h Liga vremena, BADco, Hrvatska

25.srpnja
21.00 h Manipular, interaktivna instalacija, BCAA, Italija
22.00 h Désir, Trànsit dansa, Španjolska
23.00 h Liliana Resnick i Mario Papić, projekcija plesnih filmova, Hrvatska



26. srpnja
21.30 h Randevu, Plesna kompanija Masa i Zagrebački plesni ansambl, Hrvatska
22.00 h 10 Minutes: East, En-KNAP Company, Slovenija
23.00 h Cours, Johnny, cours, Wazovol, Belgija



27. srpnja
21.00 h promocija knjige „Carlotta Grisi: Prva Giselle – La Prima Giselle”- Maja Đurinović
21.30 h Cours, Johnny, cours, Wazovol, Belgija
22.30 h DreaMe, Henrik Kaalund, Njemačka
23.30 h Makinario, video instalacija, Šikuti Machine, Hrvatska
+
Radionica za profesionalne plesače pod vodstvom Lipi Hernández Andrés, od 23. do 27.07.


www.svetvincenatfestival.com


Svetvinčenat: Druga dekada

Proslavivši desetu godišnjicu, Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat završio je određeni programski ciklus. Festival se u vrlo kratkom roku definirao kao jedna od najzanimljivijih manifestacija u regiji, okupljajući brojne plesne umjetnike, pedagoge, stručnjake, kritičare, programatore, te najljepše od svega, iznenađujuće brojnu i odanu publiku. Ekelekticizam programacije u zadnjih deset godina odražavao je želju organizatora da predstavi široku lepezu suvremenog propitivanja tijela: od konceptualnih zasada njegove čiste prisutnosti, snažnih emocionalnih proboja plesnog teatra, razotkrivanja skrivenog imaginarija tijela, povezanosti plesa sa ritualnim i spiritualnim praksama, do virtuoznosti i zaigranosti novocirkuskih formi. Predstavili smo hrabre, inovativne međunarodne umjetnike od kojih neki po prvi puta prepoznati od strane festivala danas predstavljaju uzdanice međunarodne plesne scene (Flow Mo Crew iz Finske, ili Alexey Taran iz Kube). Festival je brojnim popratnim programima nastojao široj zajednici podastrijeti umjetnost plesa, te ih ponekad i uključiti u njen nastanak.

Uvijek pokušavajući izbjeći ugodnu poziciju programacije prokušanih imena, koja pretvara sliku europskog suvremenog plesa u katalog istih autora, tragat ćemo i dalje za estetikama, konceptima i kulturalnim praksama koje tijelo promišljaju na inovativan i začuđujući način. Ove godine naglasak je na multimedijalnom plesnom teatru: predstavit ćemo grupu umjetnika koji ples otvaraju ka drugim medijima i sferama socijalne osjetljivosti, propitujući demokratičnost medija ali i poroznost njegova definiranja.

Ponosni smo i na širenje prostora plesa u samom Sanvinčentu, koji će ove godine osim Kaštela, trga i okolnih ulica, pronaći i svoje mjesto u novotvorenom ART centru, zametku sanjanog Mediteranskog plesnog centra. Novi prostor za ples, znak je da lokalna zajednica itekako uvažava Festival kao bitno mjesto vlastitog identiteta, zalog daljenjeg razvijanja suradnje i prepoznavanja.

Otvaranje ART centra mogućnost je i da predstavimo umjetničke radove partnera festivala, koji će sljedećih godina bitno utjecati na programaciju festivala i umrežavanje kojem ćemo težiti sve više. Radovi slovenske kompanije En Knap, španjolske Tranzit Danze, te autora okupljenih oko beogradskog Bitef teatra upozoravaju da je došlo vrijeme za umjetničko propitkivanje naših regionalnih zadatosti.

Raznolikost ovogodišnje programacije, te otvaranje ART centra glavne su odlike svojevrsnog novog početka festivala, njegovog inzistiranja na vlastitom redefiniranju i proširenju granica plesa i plesne produkcije.

Vidimo se u Svetvinčentu od 23 do 27. srpnja 2010.

Saša Božić
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1615
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt