najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Premijera filma 'Ljubavni život domobrana' 20. travnja 2010. u Movieplexu! (p)
press,Monday 19 April 2010



Naslov filma: LJUBAVNI ŽIVOT DOMOBRANA
Distributer: VTI
Producent: JOZO PATLJAK
Redatelj: PAVO MARINKOVIĆ
Kamera: VEDRAN ŠAMANOVIĆ
Glazba: HRVOJE CRNIĆ BOXER
Glavne uloge: NENAD CVETKO, DIJANA VIDUŠIN, SINIŠA POPOVIĆ, FILIP ŠOVAGOVIĆ, JAN BUDAČ
Žanr: KOMEDIJA
Trajanje filma: 88 MIN
Zvuk : DOLBY SR
Format slike: 2:35:1
Nagrade: PULA, 3 ZLATNE ARENE (GL.Ženska uloga, montaža, scenografija)
Datum otvaranja filma: 22.4.2010



Kratak sadržaj filma: Saša je neuspješni pisac koji radi kao gastro-kritičar. Riječ je o melankoličnoj komediji smještenoj u suvremeni tranzicijski Zagreb, a tema filma je kasno sazrijevanje neuspješnog i senzibilnog intelektualca koji je književnu karijeru zamijenio gastro-kritikom. centra. No, stvari se zakompliciraju kad napiše katastrofalnu recenziju za krivi restoran, a i Inesin poslodavac ima za nju neke druge planove. Kako bi doveo svoj život u red Saša se mora suočiti sa svim slabostima svog karaktera.


Možeš biti dobar pisac jedino ako imaš kvalitetan seks. To je mišljenje Sašinog urednika, nezadovoljnog njegovim posljednjim pričama koje su ujedno i bijeg od nezadovoljavajućeg posla gastro-kritičara. Istina je – Sašin intimni život poznaje i bolje dane. No, sve se mijenja kad upozna Ines, maserku i trenericu jednog fitness centra – spretna i praktična, ona predstavlja suštu suprotnost njegovom karakteru. Kad, nakon zajedničke večere, Saša konačno napiše poražavajuću recenziju za malograđanski restoran, pokrenut će lavinu događaja koja će ga natjerati da se konačno suoči sa samim sobom i barem pokuša zaštiti ono do čega mu je najviše stalo.


NTERNATIONAL FILM FESTIVAL OF KERALA, Indija

„Ljubavni život domobrana je nježan je i profinjen film začinjen elegentnom melankolijom. Prerušen u komediju, Marinkovićev film postavlja temeljna pitanja: kako čovjek treba živjeti?kako čovjek treba voljeti?“ Jerry Pinto, književnik i kritičar


CINEQUEST, San Jose, California

„...ono što ovom elegantnom filmu daje toliku snagu i dirljivost je posebna tuga glavnog junaka, prevarenog mlitavog pisca, koji će tijekom nadolazeće godine, ipak uspjeti skupiti ponešto hrabrosti.“ EJ, Metro

„...ako preživite jesen i zimu u Zagrebu, do proljeća ćete saznati tko ste zapravo, i imat ćete razloga za radost. Sada baš želim ponovno pogledati „Trešetu“, autorov film sa Cinequesta 2008.“, Jason, bloger


FEBIOFEST, Češka

„...Ova romantična komedija smještena u suvremeni Zagreb je boy meets girl priča, ali ona koja umiješno uspjeva izbjeći sve uvriježene klišeje žanra.“, Štefan Uhrik, programer i kritičar
„Hrvat Pavo Marinković predstavlja se komedijom Ljubavni život domobrana koja govori o ljubavnim problemima svih godina napisana i režirana u laganom „vudialenovskom“ duhu.“ , Echo Febiofesta


HRVATSKI FILMSKI LJETOPIS

„…Ljubavni život domobrana je ono što uvodni kadrovi obećavaju: gorko-slatka romansa, lagano ironijski kodirana, dobroćudna; svojevrsni domaći feel good movie podržan – kao i ranije Trešeta Dražena Žarkovića i Pave Marinkovića – vrhunskom vizualnom i zvučnom stranom filma: likovno bogatom fotografijom Vedrana Šamanovića, vjerojatno zbog svojeg korištenja prigušene, jesenske palete ipak ponajboljom na ovogodišnjoj Puli, te izvanrednom glazbom Hrvoja Crnića (HC Boxera)…Ljubavni život domobrana tako je višestruka iznimka u trenutnoj hrvatskoj produkciji dugometražnog igranog filma; dramski film u punom smislu riječi – film u kome sve počiva na scenariju izrazito dramatičarske provinijencije te na glumcima…, Tomislav Šakić, kritičar


„Ljubavni život domobrana ima priliku nastaviti život u domaćim kinima na radost urbane publike i one koje će to postati…“ – FILM MAG
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt