najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Premijera filma 'Ljubavni život domobrana' 20. travnja 2010. u Movieplexu! (p)
press,Monday 19 April 2010



Naslov filma: LJUBAVNI ŽIVOT DOMOBRANA
Distributer: VTI
Producent: JOZO PATLJAK
Redatelj: PAVO MARINKOVIĆ
Kamera: VEDRAN ŠAMANOVIĆ
Glazba: HRVOJE CRNIĆ BOXER
Glavne uloge: NENAD CVETKO, DIJANA VIDUŠIN, SINIŠA POPOVIĆ, FILIP ŠOVAGOVIĆ, JAN BUDAČ
Žanr: KOMEDIJA
Trajanje filma: 88 MIN
Zvuk : DOLBY SR
Format slike: 2:35:1
Nagrade: PULA, 3 ZLATNE ARENE (GL.Ženska uloga, montaža, scenografija)
Datum otvaranja filma: 22.4.2010



Kratak sadržaj filma: Saša je neuspješni pisac koji radi kao gastro-kritičar. Riječ je o melankoličnoj komediji smještenoj u suvremeni tranzicijski Zagreb, a tema filma je kasno sazrijevanje neuspješnog i senzibilnog intelektualca koji je književnu karijeru zamijenio gastro-kritikom. centra. No, stvari se zakompliciraju kad napiše katastrofalnu recenziju za krivi restoran, a i Inesin poslodavac ima za nju neke druge planove. Kako bi doveo svoj život u red Saša se mora suočiti sa svim slabostima svog karaktera.


Možeš biti dobar pisac jedino ako imaš kvalitetan seks. To je mišljenje Sašinog urednika, nezadovoljnog njegovim posljednjim pričama koje su ujedno i bijeg od nezadovoljavajućeg posla gastro-kritičara. Istina je – Sašin intimni život poznaje i bolje dane. No, sve se mijenja kad upozna Ines, maserku i trenericu jednog fitness centra – spretna i praktična, ona predstavlja suštu suprotnost njegovom karakteru. Kad, nakon zajedničke večere, Saša konačno napiše poražavajuću recenziju za malograđanski restoran, pokrenut će lavinu događaja koja će ga natjerati da se konačno suoči sa samim sobom i barem pokuša zaštiti ono do čega mu je najviše stalo.


NTERNATIONAL FILM FESTIVAL OF KERALA, Indija

„Ljubavni život domobrana je nježan je i profinjen film začinjen elegentnom melankolijom. Prerušen u komediju, Marinkovićev film postavlja temeljna pitanja: kako čovjek treba živjeti?kako čovjek treba voljeti?“ Jerry Pinto, književnik i kritičar


CINEQUEST, San Jose, California

„...ono što ovom elegantnom filmu daje toliku snagu i dirljivost je posebna tuga glavnog junaka, prevarenog mlitavog pisca, koji će tijekom nadolazeće godine, ipak uspjeti skupiti ponešto hrabrosti.“ EJ, Metro

„...ako preživite jesen i zimu u Zagrebu, do proljeća ćete saznati tko ste zapravo, i imat ćete razloga za radost. Sada baš želim ponovno pogledati „Trešetu“, autorov film sa Cinequesta 2008.“, Jason, bloger


FEBIOFEST, Češka

„...Ova romantična komedija smještena u suvremeni Zagreb je boy meets girl priča, ali ona koja umiješno uspjeva izbjeći sve uvriježene klišeje žanra.“, Štefan Uhrik, programer i kritičar
„Hrvat Pavo Marinković predstavlja se komedijom Ljubavni život domobrana koja govori o ljubavnim problemima svih godina napisana i režirana u laganom „vudialenovskom“ duhu.“ , Echo Febiofesta


HRVATSKI FILMSKI LJETOPIS

„…Ljubavni život domobrana je ono što uvodni kadrovi obećavaju: gorko-slatka romansa, lagano ironijski kodirana, dobroćudna; svojevrsni domaći feel good movie podržan – kao i ranije Trešeta Dražena Žarkovića i Pave Marinkovića – vrhunskom vizualnom i zvučnom stranom filma: likovno bogatom fotografijom Vedrana Šamanovića, vjerojatno zbog svojeg korištenja prigušene, jesenske palete ipak ponajboljom na ovogodišnjoj Puli, te izvanrednom glazbom Hrvoja Crnića (HC Boxera)…Ljubavni život domobrana tako je višestruka iznimka u trenutnoj hrvatskoj produkciji dugometražnog igranog filma; dramski film u punom smislu riječi – film u kome sve počiva na scenariju izrazito dramatičarske provinijencije te na glumcima…, Tomislav Šakić, kritičar


„Ljubavni život domobrana ima priliku nastaviti život u domaćim kinima na radost urbane publike i one koje će to postati…“ – FILM MAG
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt