najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Predana kaznena prijava za Varšavsku! (p)
press,Wednesday 07 April 2010

Zelena akcija
Pravo na grad

PRAVO NA GRAD I ZELENA AKCIJA
www.pravonagrad.org
www.zelena-akcija.hr

Zagreb, 7. travanj 2010.

Zagreb te zove

USKOK-u predana kaznena prijava protiv gradonačelnika Bandića zbog Varšavske

Danas se u 12:00 h ispred USKOK-a na poziv Prava na grad i Zelene akcije okupilo oko 300 građana iz Živog zida za Varšavsku koji su se Državnom odvjetništvu i USKOK-u obratili prigodnom pjesmom "Zagreb te zove" i gumenim odčepljivačima za odvode. Predstavnici Prava na grad i Zelene akcije ovom su prilikom podnijeli prijavu USKOK-u protiv aktualnog gradonačelnika Milana Bandića zbog kaznenih djela počinjenim pri sklapanju ugovora o financiranju rampe u pješačkom djelu Varšavske. USKOK je kaznenu prijavu zaprimio, a Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić je primio koordinatora Prava na grad, Teodora Celakoskog i predsjednika Zelene akcije, Tomislava Tomaševića. Na sastanku je Glavni državni odvjetnik obećao da će se poduzeti svi potrebni izvidi te da će se u nakraćem roku donijeti odluka o daljnjem postupanju.

- Pjesmu "Zagreb te zove" koja najbolje oslikava situaciju u Gradu Zagrebu možete preuzeti na:
http://soundcloud.com/pravonagrad/zivi-zid-za-varsavsku-zagreb-te-zove

- Stihovi pjesme "Zagreb te zove" nalaze se u prilogu

- Fotografije današnje akcije u visokoj rezoluciji mogu se uskoro preuzeti na: http://www.nedamovarsavsku.net

Prema kaznenoj prijavi gradonačelnik Milan Bandić je kao službena osoba s ciljem da drugom i sebi pribavi znatnu imovinsku korist, sklopio ugovore za koje je znao da su štetni za pravnu osobu (Grad Zagreb), a protivno ovlastima (čl. 3. Statuta Grada Zagreba) i time prouzročio štetu pravnoj osobi,
pa da je time počinio kazneno djelo protiv službene dužnosti – zlouporabom položaja i ovlasti, opisano u čl.337.st.1. u vezi sa st.2.– 4., a kažnjivo po čl.337.st.4.KZ, u stjecaju s kaznenim djelom protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja – sklapanjem štetnih ugovora, opisano i kažnjivo po čl.294.st.1.KZ, primjenom čl.60. i 77.KZ.

Temeljem Ugovora o financiranju rekonstrukcije Varšavske i triju ugovora o građenju sklopljenih u ime Grada Zagreba po Milanu Bandiću u svojstvu gradonačelnika Grada Zagreba, osumnjičenik je obvezao Grad Zagreb na plaćanje navedenim izvođačima cijene ugovorenih radova u ukupnom iznosu od 10,609.654,18 kn uz uplatu i PDV od 23% na navedenu svotu u iznosu od 2.440.220,46 kn, odnosno sveukupnog iznosa od 13.049.874,64 kn na teret proračunskih sredstava Grada Zagreba, o š t e t i v š i t i m e G r a d Z a g r e b za navedeni iznos, a tu je štetu prouzročio tako što je sklapanjem Ugovora o financiranju… (od 14.05.2009), u kojem se ugovoru za gradnje i radove opisane u istom neistinito navodi da predstavljaju uređenje komunalne infrastrukture za građevinsku zk česticu br.3025 k.o. Centar (iako se radi o odavno izgrađenoj nekretnini s potpuno uređenom komunalnom infrastrukturom), a nije u pitanju niti slučaj iz čl.37. u vezi sa čl.34. Zakona o komunalnom gospodarstvu, pa je osumnjičenik, obvezujući Grad Zagreb za plaćanje građenja i radova opisanih u Ugovoru o financiranju.. n e o v l a š t e n o i dijametralno suprotno odredbi čl.63. Statuta Grada Zagreba kojom se utvrđuju ovlasti Gradskog poglavarstva i gradonačelnika u sklapanju teretnih pravnih poslova - obvezavši Grad Zagreb, da najkasnije u roku od 5 godina od dana sklapanja tog ugovora v r a t i HOTO GRUPI cjelokupni iznos od 13.049.874,64 kn (jer su ti izdaci neistinito prikazani kao izdaci koje Grad Zagreb treba financirati svojim godišnjim „Programima gradnje objekata i komunalne infrastrukture na području Grada Zagreba“ – iako je za donošenje navedenih programa, sukladno kogentnim propisima iz čl.34. i 35. u vezi sa čl. 30.st.4. Zakona o komunalnom gospodarstvu, isključivo nadležno predstavničko tijelo Grada Zagreba /tj. Gradska skupština/), a koje je pravo predstavničkog tijela neprenosivo na izvršna tijela odnosne samoupravne jedinice (ergo na gradonačelnika), te je na opisani način osumnjičenik namjerno prouzročio Gradu Zagrebu imovinsku štetu velikih razmjera - od preko 13 milijuna kuna, a istodobno je time, bitno snizujući dotadašnji standard kvalitete života i stanovanja u Zagrebu, osobito građanima nastanjenim u tom dijelu Varšavske ulice, nanio znatnu neimovinsku štetu.


Uvodni instrumental

1. ZAGREB TE ZOVE
DOĐI NA ULICE GRADA
ZAGREB TE ZOVE
DOĐI U VARŠAVSKU
2. ZAGREB TE ZOVE
PUN JE PRLJAVŠTINE
ZAGREB TE ZOVE
TREBA MU ČIŠĆENJE

REFREN x 2
ZAGREB
ZAGREB JE ZAČEPLJEN GRAD
ZAGREB
HAJDE, ODČEPI GA SAD

Kraći instrumental

3. ZAGREB TE ZOVE
POSTOJI PREVIŠE [beep]
SVUDA KORUPCIJA
I BROJNA POGODOVANJA
4. ZAGREB TE ZOVE
NAŠE NAM ULICE KRADU
ZAUSTAVI KUMOVE
POMOZI OVOME GRADU

REFREN x 2

Kraći instrumental

5. ZAGREB TE ZOVE
PRODAJU OVAJ GRAD
ZAMJENE ZEMLJIŠTA
ISTRAŽITE KRAŠOGRAD
6. ZAGREB TE ZOVE
U ZELENOM DVORCE GRADE
NOVCIMA GRAĐANA
ZLATNE WC-E RADE

REFREN x 2

Duži instrumental

7. ZAGREB TE ZOVE
RAZBIJ DOSADU
DAJ, POKRENI SE
UVAŽI PRIJAVU
8. ZAGREB TE ZOVE
NE DAMO VARŠAVSKU
ZAGREB TE ZOVE

REFREN x 2
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt