najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Premijera dokumentarnog filma 'Lica glumice' u kinu Europa 29. ožujka 2010. (p)
press,Thursday 25 March 2010



Svečana premijera dokumentarnog filma LICA GLUMICE održat će se u kinu Europa 29. ožujka, 2010. s početkom u 20 sati. Ovaj dokumentarni film nastao je u produkciji Studija MNC, a uspješno je prikazan u Puli, Motovunu i na Liburnija film festivalu gdje je odlicno prihvaćen od strane publike i filmskih znalaca. U fokusu priče su četiri glumice različite generacije - Ana Begić, Bojana Gregorić-Vejzović, Doris Šaric-Kukuljica i Marija Sekelez koje su 2007. godine nominirane za Nagradu hrvatskog glumišta.

Premijera će okupiti naše kazališne i filmske zvijezde, uspješne žene iz svih područja društvenog i javnog djelovanja, kao i ljubitelje kazališne ifi lmske umjetnosti.

Naslovnu pjesmu “Lica glumice” otpjevala je Vanna, skladao ju je autorski dvojac Headoneast, dok je stihove napisala autorica i producentica filma, inače i sama glumica, Ana-Marija Bokor. Nakon premijere film možete pogledati u kinu Europa na redovnom repertoaru.



O FILMU - KRATAK SADRŽAJ „Lica glumice/ The Faces of an actress“
U fokusu priče su cetiri glumice različite generacije - Ana Begić, Bojana Gregorić-Vejzović, Doris Šaric-Kukuljica i Marija Sekelez koje su 2007. godine nominirane za Nagradu hrvatskog glumišta. Pratimo ih od objave nominacija te do same dodjele koja se održava svake godine 24. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Dokumentarni film „LICA GLUMICE“ je svojevrsno razotkrivanje. Otkriva nam različita lica glumice i tko su uopće glumice, što misle i osjećaju, dok igraju - glume na sceni, no i dok žive svoje privatne živote. Kroz ispovijesti i iskustva glumica razlicite generacija, redateljica filma Ana-Marija Bokor i sama glumica, približava širokoj publici fenomen glumačkog poziva te gdje je početak i kraj bavljenja tim umjetničkim zvanjem, a gdje ono prelazi u vječnost i mit. Film je uspješno prikazan u Puli, Motovunu i na Liburnija film festivalu.

BIOGRAFIJA AUTORICE - KRATKI ŽIVOTOPIS
Ana-Marija Bokor rođena je 1975. u Zagrebu gdje je diplomirala 1999. na Akademiji dramske umjetnosti, odsjek glume. Tijekom studija počinje profesionalno raditi u kazalištu Kerempuh, Gavelli i ITD-u te na filmu, televiziji i na radiju. Nakon što je diplomirala odlazi u London na studijsko usavršavanje u Actors Centre čiji je osnivač Laurence Olivier te radi na više kratkih filmova gdje je koautor i glumica. Po povratku u Zagreb 2001. dobiva status slobodnog umjetnika i radi u niz kazališta – Teatar u gostima, HNK, GK Žar ptica - u čiji ansambl ulazi 2005. – te igra na filmu i TV-u.2006. godine nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta. Za Hrvatsku radio televiziju vodi dokumentarni serijal «Narodna medicina» prikazan 2007. godine. Kao autorica 2008. radi dokumentarni film „Lica glumice“.

AUTORSKI TIM - PRODUKCIJA
Redateljica - Ana-Marija Bokor
Scenarij - Ana-Marija Bokor
Direktorica fotografije - Ana Vrdoljak
Majstor montaže –Jasna Vrdoljak
Autor glazbe – HEADONEAST
Producent – Jerko Domagoj Vrdoljak
Produkcijska kuća – Studio MNC
Uloge: Ana Begić, Bojana Gregorić-Vejzović, Doris Šaric-Kukuljica i Marija Sekelez
Godina i trajanje - 2009, 65’
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1642
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt