najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Premijera dokumentarnog filma 'Lica glumice' u kinu Europa 29. ožujka 2010. (p)
press,Thursday 25 March 2010



Svečana premijera dokumentarnog filma LICA GLUMICE održat će se u kinu Europa 29. ožujka, 2010. s početkom u 20 sati. Ovaj dokumentarni film nastao je u produkciji Studija MNC, a uspješno je prikazan u Puli, Motovunu i na Liburnija film festivalu gdje je odlicno prihvaćen od strane publike i filmskih znalaca. U fokusu priče su četiri glumice različite generacije - Ana Begić, Bojana Gregorić-Vejzović, Doris Šaric-Kukuljica i Marija Sekelez koje su 2007. godine nominirane za Nagradu hrvatskog glumišta.

Premijera će okupiti naše kazališne i filmske zvijezde, uspješne žene iz svih područja društvenog i javnog djelovanja, kao i ljubitelje kazališne ifi lmske umjetnosti.

Naslovnu pjesmu “Lica glumice” otpjevala je Vanna, skladao ju je autorski dvojac Headoneast, dok je stihove napisala autorica i producentica filma, inače i sama glumica, Ana-Marija Bokor. Nakon premijere film možete pogledati u kinu Europa na redovnom repertoaru.



O FILMU - KRATAK SADRŽAJ „Lica glumice/ The Faces of an actress“
U fokusu priče su cetiri glumice različite generacije - Ana Begić, Bojana Gregorić-Vejzović, Doris Šaric-Kukuljica i Marija Sekelez koje su 2007. godine nominirane za Nagradu hrvatskog glumišta. Pratimo ih od objave nominacija te do same dodjele koja se održava svake godine 24. studenog u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Dokumentarni film „LICA GLUMICE“ je svojevrsno razotkrivanje. Otkriva nam različita lica glumice i tko su uopće glumice, što misle i osjećaju, dok igraju - glume na sceni, no i dok žive svoje privatne živote. Kroz ispovijesti i iskustva glumica razlicite generacija, redateljica filma Ana-Marija Bokor i sama glumica, približava širokoj publici fenomen glumačkog poziva te gdje je početak i kraj bavljenja tim umjetničkim zvanjem, a gdje ono prelazi u vječnost i mit. Film je uspješno prikazan u Puli, Motovunu i na Liburnija film festivalu.

BIOGRAFIJA AUTORICE - KRATKI ŽIVOTOPIS
Ana-Marija Bokor rođena je 1975. u Zagrebu gdje je diplomirala 1999. na Akademiji dramske umjetnosti, odsjek glume. Tijekom studija počinje profesionalno raditi u kazalištu Kerempuh, Gavelli i ITD-u te na filmu, televiziji i na radiju. Nakon što je diplomirala odlazi u London na studijsko usavršavanje u Actors Centre čiji je osnivač Laurence Olivier te radi na više kratkih filmova gdje je koautor i glumica. Po povratku u Zagreb 2001. dobiva status slobodnog umjetnika i radi u niz kazališta – Teatar u gostima, HNK, GK Žar ptica - u čiji ansambl ulazi 2005. – te igra na filmu i TV-u.2006. godine nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta. Za Hrvatsku radio televiziju vodi dokumentarni serijal «Narodna medicina» prikazan 2007. godine. Kao autorica 2008. radi dokumentarni film „Lica glumice“.

AUTORSKI TIM - PRODUKCIJA
Redateljica - Ana-Marija Bokor
Scenarij - Ana-Marija Bokor
Direktorica fotografije - Ana Vrdoljak
Majstor montaže –Jasna Vrdoljak
Autor glazbe – HEADONEAST
Producent – Jerko Domagoj Vrdoljak
Produkcijska kuća – Studio MNC
Uloge: Ana Begić, Bojana Gregorić-Vejzović, Doris Šaric-Kukuljica i Marija Sekelez
Godina i trajanje - 2009, 65’
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1640
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt