najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Reakcija Zelene akcije na priopćenje Ureda gradonačelnika (p)
press,Wednesday 10 March 2010

Zelena akcija
Pravo na grad

REAKCIJA NA PRIOPĆENJE UREDA GRADONAČELNIKA 10.3.2010.

Netočni su navodi iz priopćenja Ureda gradonačelnika da je Grad Zagreb 4. veljače 2008. utvrdio da Zelena akcija navodno neovlašteno koristi skladišni prostor pored uredskih prostora u Frankopanskoj 1. U privitku možete naći dopis Gradskog ureda za imovinu od 20. veljače 2009. u kojem se prvi put obavještava Zelenu akciju kako je 4. veljače 2009. utvrđeno navodno neovlašteno korištenje spomenutog skladišnog prostora. Ukoliko je doista Grad Zagreb već 4. veljače 2008. utvrdio da se navodno neovlašteno koristi skladišni prostor pitamo se zašto je Grad o tome šutio punih godinu dana te zašto je sa Zelenom akcijom onda 20. listopada 2008. sklopio novi Ugovor o privremenom korištenju prostora u Frankopanskoj koji je i danas važeći?

Kada smo prije 9 godina prvi put sklopili Ugovor o privremenom korištenju prostorija u Frankopanskoj 1, prilikom primopredaje su nam predani i ključevi nusprostorija u što spada skladišni prostor te sanitarni čvor. Zelena akcija je taj skladišni prostor transparentno koristila za razna javna događanja poput izložbi za Dan planeta Zemlje i radionica samoizgradnje solarnih kolektora koje je posjetio i pročelnik Ureda gradonačelnika.

Dana 12. ožujka 2009. dopisom smo odgovorili Gradskom uredu za imovinu i objasnili na kojim pravnim osnovama (nusprostorija prema članku 4. Ugovora) koristimo skladišni prostor no nismo nikad dobili odgovor. Slijedeća reakcija Grada Zagreba dogodila se 8 mjeseci kasnije kada smo bez ikakvog prethodnog rješenja dobili 22 uplatnice kojima nam se retroaktivno pokušava naplatiti derutni skladišni prostor i to po cijeni koja je po kvadratnom metru šest puta veća od cijene koju sada plaćamo za uredske prostorije na istoj lokaciji.

Što se tiče navoda iz priopćenja Ureda gradonačelnika vezanih uz Zeleni telefon, nesporno je da su projekti Zelene akcije zbog svoje kvalitete odabrani za financiranje na raznim javnim natječajima Grada Zagreba. Zeleni telefon s druge strane nije jednokratni projekt, već kontinuirani servis za građane i zagrebačka komunalna poduzeća koji uživa kontinuiranu financijsku podršku Grada Zagreba punih 16 godina o čemu posljednjih godina odluku donosi Gradsko poglavarstvo u iznosu od 330 000 kn godišnje. Pošto nam je usmeno u Gradskom uredu za graditeljstvo više puta potvrđeno da su sredstva za rad Zelenog telefona predviđena u proračunu za 2010. godinu, pitamo se da li ih Grad Zagreb uskoro namjerava isplatiti?

Preuzimanje dopisa na: http://www.zelena-akcija.hr/files/Dokumenti/graddopis2009002.pdf
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1639
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt