najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Prekršeno pravo na prosvjed u Varšavskoj (p)
press,Saturday 06 March 2010

Zelena akcija
Pravo na grad

Zagreb, 05. ozujka 2010.


U VARŠAVSKOJ JE PREKRŠENO PRAVO NA PROSVJED

U privitku mozete naci nepravomocnu presudu Prekrsajnog suda kojom su Katja Crevar, Ivana Jandric, Vedran Gracan i Tomislav Tomasevic oslobodjeni od optuzbi za remecenje javnog reda i mira. Ovom prilikom molimo i medije da vise ne objavljuju osobne podatke oslobodjenih, cime krse Zakon o tajnosti osobnih podataka.

Zadovoljni smo ovom nepravomocnom presudom Prekrsajnog suda, no imamo informacije da ce se policija zaliti na tu presudu. Trenutno i sami razmatramo pravne mogucnosti koje su nam na raspolaganju kako se ovakvo policijsko postupanje ne bi ponovilo za neki novi prosvjed.

Iz presude je jasno vidljivo da je prekrseno nase ustavno pravo na javno okupljanje i prosvjed, jer je za vrijeme policijske intervencije prosvjed u Varsavskoj bio uredno prijavljen, a nama je policija branila ulazak u Varsavsku ulicu. Predsjednik Zelene akcije, Tomislav Tomasevic, bezuspjesno je od cetiri interventna i temeljna policajca zahtijevao da se pozove odgovorna osoba koja bi objasnila zasto se unatoc prijavljenom prosvjedu ne moze uci u Varsavsku ulicu i doci do prosvjednika koji su zapomagali za vrijeme postupanja policije.

U svakom slucaju necemo odustati od daljnjih prosvjeda i gradjanskog neposluha za obranu pjesacke zone u Varsavskoj ulici.

Kopiju oslobadjajuce presude mozete naci na:
http://boo.mi2.hr/~tom/PravoNaGrad/oslobadjajuca_presuda.pdf
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Žedno uho u Tvornici od 13. svibnja do 4. lipnja 2012. (p)
bullet Saša Božić u Teatru &TD priprema Marinkovićevu 'Gloriju' (p)
bullet 'How To Make – Ideen, Notationen, Materialisierungen' at Kunsthaus Dresden (p)
bullet Plavi ciklus: Pogorelić i Kitajenko u Lisinskom 23. ožujka 2012. (p)
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Animafest 2012: Press konferencija (p)
bullet 36.Smotra kazališnih amatera Zagreba - SKAZ - 23.03/04.04.2012. (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Četiri hrvatska filma u natjecateljskom programu Annecyja (p)
bullet Poziv na radionicu 'Osnove tehnika rada s filmom'! (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet The Unschool Art School MFA/PhD (p)
bullet T.A.L.K. A.B.O.U.T. P.O.R.N. (p)
bullet Izložba '...Crteži iii' u Galeriji Anex (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Poziv umjetnicima za IETM Zagreb (p)
bullet Na 100.00 volta - Zagrebačka filharmonija, maestro Schiffman i pijanist Boyde (p)
bullet Worldwide deadline reminder: jobs, scholarships, competitions, residencies, exhibitions (p)
bullet Potpora fonda Eurimages filmskim projektima 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Cure' Andreje Štake
bullet Kultura promjene SC poziva na radionicu Glas kao tijelo, tekst kao glazba! (p)
bullet Svečano otvoren Zgraf 11 (p)
bullet otvaranje josip kaniza (p)
bullet Sale of contemporary Arab, Turkish and Iranian photography at CMOOA's (p)
bullet Exhibition of Hervé Fischer at the Gallery Parisienne (p)
bullet Stephan Balkenhol at DEWEER gallery (p)
bullet Graduate Course in Art Practise in Cyprus (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Sunnysiders - Licence to Blues - Koncertna promocija (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet NICO DOCKX at PREMIERE OPENING of ESTHER DONATZ GALLERY. 17 MARCH 2012 (p)
bullet Prezentacija Vodiča HMNU (p)
bullet Geenger Records traži suradnike! (p)
bullet ALASKA vas poziva na rokkanje_najava (p)
bullet RockLive Festival - promjena termina i prijave bendova (p)
bullet 'TRAŽI SE PRIJATELJ' - glazbom protiv nasilja (p)
bullet 'Uskršnja jaja' na Filmskom festivalu Tribeca (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1639
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt