najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

PREMIJERNI FILM: PERCY JACKSON I OLIMPIJCI: KRADLJIVAC MUNJE, fantasy by Alan Silverman
Alan Silverman, Los Angeles, 14/02/2010, Glas Amerike,Sunday 14 February 2010

Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief, Fox 2000 Pictures, 2010.
Trajanje: 119 min.
Format: 2,35:1
Zvuk: Dolby Digital
Redatelj: Chris Columbus
Glume: Logan Lerman, Brandon T. Jackson, Alexandra Daddario, Jake Abel, Sean Bean, Pierce Brosnan, Steve Coogan, Rosario Dawson, Melina Kanakaredes, Catherine Keener, Kevin McKidd, Joe Pantoliano, Uma Thurman, Julian Richings, Bonita Friedericy
Glas Amerike

Film tjedna: "Percy Jackson i Olimpijci: Kradljivac munje"

Bogovi antičke Grčke rijetko se nađu kao glavni likovi filmova, ali, Zeus, Posejdon, Had i ostatak Olimpa u središtu su nove filmske avanture, adaptirane po prvom iz serije romana za mlađe čitatelje. Alan Silverman za nas je pogledao film „Percy Jackson i Olimpijci: Kradljivac munje.“

Percy Jackson naizgled je tipični tinejđer: nesiguran, mučaljiv promjenjiva raspoloženja. Uz to, on je i pun gnjeva na oca koga nikad nije upoznao. Međutim, vrlo brzo s početkom filma, Percy će saznati tko mu je otac i iz kakve je neobične obitelji potekao.

Kad se počnu događati neobične stvari – recimo, Percyja napadne krilata Furija! – on konačno sazna i tajnu svog rođenja: on je, ustvari, polubog – sin boga Posejdona i smrtne žene. Taman kako se počne svikavati na tu ideju, Percy se nađe usred titanske bitke bogova, izazvane nestankom njihova gotovo najvažnijeg predmeta – Zeusove munje!



Optužen za krađu munje, Percy naumi sa svojim prijateljem Groverom – za koga se ustanovi da je satir, pola-čovjek pola-koza -, te još jednim djetetom bogova, vještom ratnicom Annabeth, kćerkom Atene, otkriti tko je stvarni kradljivac Zeusove munje, da vrati munju i spasi čitav univerzum.

Film „Percy Jackson i Olimpijci“ režirao je Chris Columbus, ispod čije je redateljske palice izašao prvi film o još jednom tinejđeru magičnih moći, Harryju Potteru. Osamnaestogodišnji Logan Lerman glumi Percyja, a Pierce Brosnan je njegov učitelj kentaur Hiron, pola-čovjek pola-konj.

"Naravno, moji su sinovi imali ključnu ulogu u toj odluci. Oni čitaju i obožavaju knjige o Percyju Jacksonu. A Chris Columbus je igrao – i to uspješno – na moju taštinu: poslao mi je prekrasan portret mene kao kentaura. Nikad u životu nisam imao takve mišiće i stvarno sam se sam sebi jako dopao," kaže Brosnan.

Redatelj Columbus je okupio i zavidnu glumačku ekipu za interpretaciju božanskih likova: Sean Bean je moćni Zeus, Kevin McKidd Posejdon, Steve Coogan Had, a Rosario Dawson njegova kraljica podzemlja, Perzefona, dok Uma Thurman glumi Meduzu, okrunjenu zmijama, čiji pogled pretvara čovjeka u kamen.

Premda prvenstvenu publiku za film čine djeca u dobi od 7 pa do 16 godina, redatelj Columbus se nada da ni roditeljima neće biti dosadno.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt