najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Zabranjeno pušenje - Prve recenzije i osvrti na 'Muzej revolucije' (p)
press,Tuesday 10 November 2009

Zabranjeno pušenje

9. studijski album grupe Zabranjeno pusenje „Muzej revolucije“ je u subotu 7.11. objavljen u Hrvatskoj, BiH, Srbiji i Crnoj Gori. U petak 13.11. bit ce objavljen i u Sloveniji.

Vezano uz izlazak albuma pojavile su se i prve recenzije:

Muzika.hr:
http://www.muzika.hr/clanak/23568/recenzije-albuma/zabranjeno-pusenje-muzej-revolucije.aspx

T-portal:
http://www.tportal.hr/showtime/glazba/42098/Muzej-revolucije.html

Bosanski portal Depo.ba je povodom izlaska albuma napravio poseban osvrt o albumu i promociji u Sarajevu u rubrici „Depo specijal“. Vise na portalu:
www.depo.ba

Inace, za ovisnike o Facebooku kreirana je i stranica sa svim podacima o albumu. Link je:
http://www.facebook.com/event.php?eid=305224490042&ref=mf

Refrene svih 11 pjesama s albuma, kao i refren bonus tracka (himna NK Zeljeznicar) mozete cuti na linku:
http://zabranjeno-pusenje.bosnia.ba/muzej-preview

Spot za najavni singl novog albuma, pjesmu „Modni guru“ mozete pogledati na linku:
http://www.youtube.com/watch?v=1MShF3p8HVM




Zabranjeno pušenje – Muzej revolucije

Album „Muzej revolucije“ bit će objavljen na 92. obljetnicu Oktobarske revolucije, 7.11.2009. i to u isto vrijeme u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori te koji dan kasnije u Sloveniji.

„Muzej revolucije“ je deveti studijski album grupe Zabranjeno pušenje. Istovremeno, računajući i 3 kompilacije te 2 live albuma, riječ je o 14. albumu grupe ukupno.

Izdavač albuma za Sloveniju je magazin RSQ, za Hrvatsku Croatia Records, za BiH Hayat Production, za Srbiju Long Play i za Crnu Goru nezavisni dnevnik Vijesti.

Grupa Zabranjeno pušenje se ovim putem zahvaljuje svim sponzorima i medijskim pokroviteljima albuma koji su omogućili izlazak albuma „Muzej revolucije“. Zahvaljujući njima, svi fanovi grupe moći će zaista povoljno kupiti, a u nekim zemljama i dobiti na poklon original albuma. Grupa se na ovaj potez odlučila kako bi svi fanovi grupe, a koje u najvećem dijelu čine srednjoškolci i studenti, mogli što je moguće lakše doći do originalnog nosača zvuka.

Istovremeno, radi se o vrlo luksuzno opremljenom izdanju. Omot albuma je ekopack, tu je i knjižica od 16 stranica sa svim tekstovima pjesama s albuma, a CD uključuje i multimediju.

Slovenija

Album izlazi kao poklon magazina RSQ svojim čitateljima. Magazin je glazbeni mjesečnik i izlazi u petak 13.11., nešto kasnije od najavljenog datuma objavljivanja albuma, tako da će u Sloveniji „Muzej revolucije“ biti objavljen najkasnije. Koncert uz izlazak albuma u Sloveniji održat će se u ponovno otvorenoj ljubljanskoj Cvetličarni u četvrtak 10.12.2009.

Hrvatska

U Hrvatskoj je postignut dogovor između grupe, izdavača za Hrvatsku Croatia Recordsa i najvećeg nacionalnog distributera Tiska oko distribucije novog albuma grupe Zabranjeno pušenje „Muzej revolucije“. „Muzej revolucije“ moći će se kupiti na svim prodajnim mjestima Tiska, Slobodne Dalmacije i u Tisak Media centrima po cijeni od 49 kuna. Ova akcijska prodaja novog albuma trajat će do Nove godine, a počinje u subotu, 7.11.2009. Medijski pokrovitelji albuma u Hrvatskoj su portal Muzika.hr i televizija CMC. Koncert uz izlazak albuma u Hrvatskoj održat će se u zagrebačkoj Tvornici u petak 11.12.2009.

Bosna i Hercegovina

U Bosni i Hercegovini su izlazak albuma pomogli izdavač grupe za BiH Hayat Production i poslovna grupacija MIMS koja je sa svojim poduzećima – Sarajevskom pivarom i Klasom te dnevnikom Oslobođenje glavni sponzor objavljivanja albuma „Muzej Revolucije“. Album će se moći kupiti od subote 7.11.2009. na svim prodajnim mjestima na kojima se prodaje i list Oslobođenje. Cijena „Muzeja revolucije“ u BiH bit će 7 KM. Ova akcijska prodaja novog albuma trajat će do Nove godine. Medijski pokrovitelji albuma u BiH su televizije Hayat i Federalna televizija, Radio stanice RSG i RSG1 i Metromedia.

Srbija

Izdavač albuma u Srbiji je Long Play. U Srbiji će album biti poklon svim kupcima ulaznice za beogradski koncert povodom izlaska albuma, a koji će biti održan u Domu omladine Beograda u subotu 12.12.2009. Ulaznice za beogradski koncert kreću u prodaju u subotu 7.11.2009. godine. Svi koji kupe ulaznicu u subotu 7.11.2009. ulaznicu i CD će platiti sveukupno 1000 dinara, a od ponedjeljka 9.11.2009. ulaznica s pripadajućim CD-om će koštati 1200 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Doma omladine Beograda.

Crna Gora

Izdavač albuma „Muzej revolucije“ za Crnu Goru je nezavisni dnevnik „Vijesti“. Nakon duže suradnje grupe s medijskom grupacijom „Vijesti“ koja je započela sudjelovanjem Seje Sexona kao člana žirija emisije „Borba bendova“, koja je realizirana u produkciji televizije „Vijesti“ pa nastavljena nastupom grupe Zabranjeno pušenje u finalu te emisije u podgoričkoj dvorani Morača, nezavisni dnevnik „Vijesti“ odlučio je u subotu 7.12.2009. uz kompletan tiraž novina svim svojim čitateljima pokloniti primjerak albuma „Muzej revolucije“. Omot crnogorskog izdanja bit će nešto skromniji, dok će sadržaj CD-a biti identičan ostalim izdanjima.

Nakon zbrajanja svih tiraža novog albuma grupe Zabranjeno pušenje koji će biti otisnuti u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji te Crnoj Gori možemo konstatirati da grupa Zabranjeno pušenje postaje najtiražniji rock bend koji djeluje na području ex-YU republika. Naime, prvi tiraž albuma „Muzej revolucije“ je ukupno 45.700 (četrdesetpet tisuća i sedam stotina) primjeraka.

Album je sniman godinu dana u Zagrebu u studiju „Plavi film“, sadržavat će 11 pjesama + bonus track – himnu NK Željezničar – „Čuva Bog Želju svog“. Produkciju i aranžmane potpisuju gitarist grupe Toni Lović i Sejo Sexon.

Autori pjesama na albumu su Sejo Sexon, Toni Lović, Robert Boldižar, Mario Vestić i Tomislav Andrić. Pjesma „Prigodne riječi“ je nastavak pjesme „Osveta Šmokljana“ Denisa Špičića Nisdea.

Omot za album djelo je sarajevske Ideologije. Fotografije koje se nalaze na omotu albuma fotografirala je Saša Midžor Sučić.

Mastering albuma radio je mr John Davis u londonskom studiju Metropolis. Riječ je o jednom od najvećih stručnjaka na području masteringa, a između ostalih, masterirao je albume grupa U2 - „No Line on the Horizon“, Led Zeppelin - „Mothership“, prvi single grupe Arctic Monkeys - „5 Minutes With The Arctic Monkeys“, albume grupa Kaiser Chiefs, Manic Street Preachers…

Neki tehnički podaci vezano uz album:

Album su odsvirali članovi grupe Zabranjeno pušenje:
Sejo Sexon – vokal, gitara, back vokali
Toni Lović – električne i akustične gitare, back vokali
Branko Trajkov Trak – bubnjevi, udaraljke, back vokali
Robert Boldižar – violina, klavijature, back vokali
Paul Kempf – klavijature
Dejan Orešković Klo – bas gitara

Uz članove grupe, na albumu su sudjelovali i gosti:
Stipe B. Mađor (Hladno pivo) – truba na „Prigodne riječi“
Ante Prgin Surka – bubnjevi i truba na „Kada Sena pleše“, truba na „Samir-time“
Nenad Mlinarić Mlinka – bubnjevi na „Muzej Revolucije“

Produkcijski dio ekipe Zabranjenog pušenja čine:
Tehnička ekipa Zabranjenog pušenja: Kristijan Golub Kiki i Zvonko Ćoso
Marketing i sponzorstva: Adina Mahić (SLB Sarajevo)
Izvršna produkcija: Dario Vitez (DIK – koncert)

email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt