najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Hartera 12. i 13. lipnja 2009. u Rijeci! (p)
author name,Sunday 31 May 2009

Hartera Festival

PETAK, 12. 06. 2009.

GLAVNA POZORNICA:
Klaxons
Simian Mobile Disco
Sasha
Alex Metric
Let3
Elvis Jackson

VESELA POZORNICA:
Neočekivana sila
One Piece Puzzle
Mandrili
Repetitor
Kandžija
Diyala
Ivan Vragolovich
Ogi
Matt
Fyuzz

HARTERA HOTEL:
XXL
Mique
Sleepy
System Divine
D'Gree


SUBOTA, 13. 06. 2009.

GLAVNA POZORNICA:
Royksopp
Boys Noize
Adam Freeland
Laibach
Pips Chips & Videoclips
Vuneny

VESELA POZORNICA:
East Rodeo
Ramirez
Kawasaki 3P
Morso
Manofon
Pink Studio
Hemendex
Sven Nalis
DJ Filip Motovunski
DJ Rotten

HARTERA HOTEL:
Sly
Mixel
Torres
Nikola Majdanović vs. Nezza
Dummyr



ROYKSOPP (NOR)
Ovaj norveški dvojac jedna je od najuzbudljivijih pojava u recentnoj svjetskoj glazbenoj produkciji. Već su hipernagrađivanim prvijencem “Melody AM” pokorili planet, a na Harteru dolaze promovirati aktualni album “Junior”.
Autori su bezvremenske glazbe koja bi se trebala slati u svemir.
Rezultati bi bili impresivni - sigurni smo!!!

KLAXONS (UK)
Posljednje veliko ime koje nam je Britanija dala u posljednje je dvije godine jednostavno – eksplodiralo!!! Albumom prvijencem su stvorili novi hibridni glazbeni žanr kojeg su sami krstili imenom nu-rave, a novi im je studijski album jedno od najiščekivanijih izdanja tekuće godine. Sve se puši od svježine!

SIMIAN MOBILE DISCO (UK)
Trenutno najtraženiji britanski producentski, remikserski i DJ dvojac koji se posljednjih nekoliko godina okitio najprestižnijim nominacijama za najbolji elektronički show na planetu!!! Producenti Klaxonsa i Arctic Monkeysa!!! Autori nove electro lektire!!! Mastermindovi nove glazbene revolucije!!!!

SASHA (UK)
Ikona na čiji se premijerni hrvatski nastup čeka više od desetljeća. Ambasador plesne glazbe, pionir rave revolucije i učitelj house mantre posljednjih je 12 godina zaredom izabiran za jednog od 10 najboljih DJ-a svijeta. Njegovi su epoejski DJ setovi trenuci glazbenog hedonizma koji se ne propuštaju!!!

ADAM FREELAND (UK)
Jedinstvenim je i hrabrim pristupom oduvijek zanemarivao žanrovske podijele što ga je brzo lansiralo u sam svjetski vrh. Otada je snimio dva albuma sa pomno biranom ekipom i prerastao u maloga boga konstantno očaravajući publiku diljem planeta. Toliko je jak da je jedini izvođač kojega smo se usudili pozvati u grad na Rječini po drugi put u povijesti!!!

BOYS NOIZE (DE)
Mladac je u posljednjih 5 godina nezaobilazna pojava na svim svjetskim festivalima koji imaju veze sa elektroničkom glazbom. Do 25. je godine života već remiksirao pop titane kao što su Depeche Mode, Marilyn Manson, Kaiser Chiefs ili Snoop Doggy Dogg. Njegov je talent golem, a njegova energija razarajuća!

ALEX METRIC (UK)
Vrlo je rano počeo raspamećivati posjetitelje klubova od rodnog Londona do L.A-a. Ubrzo su njegovi autorski uratci prepuni tvrdog electra, pumpajućeg housea i breakbeata uvršteni u setove veličina kao što su James Zabiela i Laurent Garnier. Tako je po svim znanim kriterijima zaslužio epitet jednog od najtalentiranijih novih elektroničkih izvođača na planetu!

LAIBACH (SLO)
Slovenski kult nad kultovima i vjerovatno najpoznatiji band sa ovih prostora uopće, stiže na Harteru po drugi put. Svojim su prvim nastupom oduševili, a za ovu godinu nam spremaju ekskluzivu – presjek svojih najvećih hitova u potpuno novim aranžmanima od kojih će mnogi praizvedbu doživjeti upravo na našem festivalu.

LET 3 (HR)
Bez premca najveći luđaci na hrvatskoj sceni (a i mnogo šire!) vraćaju se na mjesto zločina! U svom su rodnom gradu posljednji put svirali pred dvije godine i to upravo u Harteri te pritom snimili sada već legendarni live album i DVD „Živa [beep]”. Tko zna što nas čeka ovaj put...

PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS (HR)
Da, da! Dudo Ripper i Pipsi jedni su od domaći headlinera na glavnoj pozornici Hartere. Tvorci nekih od najvećih i tekstualno najzanimljivijih hitova urbanog hrvatskog rocka počastit će prisutne svojim jednosatnim koncertom u subotnjoj špici festivala. Ko propusti – budala!

ELVIS JACKSON (SLO)
Nije Marylin Manson već je Elvis Jackson! Slovenski hiperenergični rock ska reggae punkeri češći su gosti europskih klubova i festivala nego ovdašnjih zabava. Ove im je godine zato pripala čast u svom eksplozivnom stilu otvoriti glavnu pozornicu najurbanijeg festivala susjedne im i nadasve drage države.

VUNENY (BiH)
Ako ne najperspektivniji onda sigurno najoriginalniji band iz BiH te predvodnik posljednjeg vala BiH undergrounda otvara glavni stage Hartere drugoga dana festivala. Momci su posljednjih godina nekoliko puta pročešljali Europu te tako stekli golemo iskustvo, a svoju glazbu digli na još viši nivo.
Ponosni smo što su s nama!


HARTERINI NOVITETI

O smještaju...
Po prvi puta, Hartera festival nudi raznovrsne pakete smještaja u suradnji sa svojim partnerima - Adriatica.net i Liburnija Riviera Hotelima. Svim posjetiteljima Hartere pruža se mogućnost smještaja u festivalskom kampu (100 šatora za dvije osobe koje osigurava organizator), hostelu, i tri opatijska hotela - Villa Amalia, Residenz i Belvedere.
Kamp se nalazi u sklopu festivala, u zaštićenoj bivšoj tvorničkoj hali, zajedno sa trećim Harterinim zagrijavajuće-opuštajućim floorom.

Ponuda je bazirana na 3 noćenja (11., 12. i 13.06.) budući da festivalska događanja počinju već u četvrtak. Kamp je otvoren od 14:00. 11.06.2009.
Rezervacija i kupnja smještaja moguća je u svim poslovnicama Adriatica.net u Hrvatskoj i inozemstvu.

Cijene smještaja:
Šator za 2 osobe, osigurava organizator, 110 kuna
Hostel, 3 noćenja s doručkom, 390 kuna
Hotel, jednokrevetna soba, 3 noćenja, 990 kuna
Hotel, dvokrevetna soba, 3 noćenja, 1386 kuna
Hotel, jednokrevetna soba, 2 noćenja, 660 kuna
Hotel, dvokrevetna soba, 2 noćenja, 900 kuna

O Hartera hotelu...
Najveća ovogodišnja novost jest Hartera hotel koji se sastoji od kampa, „elektro svetišta“, Peek&Poke retro igraonice i treće Harterine pozornice. Opuštajuće-dizajuća zabava u Hartera hotelu tijekom dva festivalska dana trajat će od 20:00 do 03:00 h, a kao glazbeni urednici nastupit će DJ-i: XXL, Sly, Torres, Mique, Mixel, Sleepy, Dummyr, Nikola Majdanović vs. Nezza, D'Gree i System Divine.

O Techno Petku...
Hartera po prvi put ove godine na veseloj u petak 12.06. nakon svirke bandova nudi pravu techno zabavu. Otac hrvatskog tvrdog techna Ogi sa svojim Energetica sljedbenicima Fyuzom i Mattom od 03:00 – 06:00 ujutro će vas u maloj hali Hartere kršiti tvrdim techno grooveovima. Nema spavanja!!!

O Drum'n'bass Suboti...
Hartera također po prvi puta na veseloj pozornici u subotu 13.06. nudi i pravu drum'n bass zabavu. Najpozvaniji da vas izlomljenim grooveom od 03:00 – 06:00 razbacaju na drugom Harterinom flooru su Sven Nalis, DJ Filip Motovunski i DJ Rotten. Dust me Selekta!!!


POBJEDNICI CONTESTA “ODERI NA HARTERI!”

IVAN VRAGOLOVICH (Zagreb/Slavonski Brod)
Glazbenik – kantautor koji njeguje folk-rock-blues izričaj. Trenutno živi i djeluje u Zagrebu. Najčešće nastupa sam uz gitaru i usnu harmoniku, pjevajući vlastite skladbe. Kada obrađuje, obrađuje pjesame Neil Younga, Bob Dylana, Town Van Zandta ili nekih blues skladatelja. Sve ćešce nastupa uz prateći band koji definira od nastupa do nastupa. 2006. godine snima svoj prvi live album “Ivan Vragolovich, live – U Kinu Jadran” pred dvjestotinjak uzvanika. Trenutno je spreman na snimanje svog novog materijala, što samostalno, što sa bandom, na kojem je radio neko vrijeme pripremajući se za dva veća koncerta tijekom 2008. godine, na Art & Music-u gdje je iznenadio većinu pojavivši se sa bandom kao jedan od finalista prve večeri, te mjesec dana poslije spremajući se za Vip inMusic gdje je surađivao sa tadašnjim ostatkom banda Voodoo Lizards. Ivan Vragolovich je na Vip-u nastupao kao jedini hrvatski band na glavnom stageu prvi dan, a recenzije sa nastupa kažu da je “rasturao Main Stage”. U svojoj “kratkoj” izvođačkoj karijeri koja počinje 2006.g., pa do sada, Ivan Vragolovich odradio je “tek” 30-tak “live” nastupa, za napomenut je da su neki od njih bili kao predgrupa ili predizvodač veličinama kao što su Nick Cave & Bad Seeds (USA), PW Long (USA), Majke (CRO), Urban & 4 (CRO), Stefanovski Trio (MAK)…

D'GREE (Zagreb/Zadar)
Prvi put se susreo sa elektronskom glazbom u osnovnoj školi u ranim 90-ima. Njegova prva iskustva sa gramafonima započela su 1998. godine, kad je počeo raditi kao DJ na zadarskom radiju Donat FM i svirati na partijima. 2001. godine odlazi na studij računarstva u Zagreb, te mu DJ karijera ostaje po strani do 2005, kada zajedno sa svojim kolegom Danielom Kunstekom osniva techouse program pod nazivom Deeptech u legendarnom zagrebačkom klubu Masters. Nakon nekoliko uspješnih godina rezidencije i afirmiranja na hrvatskoj underground house sceni, Deeptech se 2009. udružuje sa DJ-ima Brightonom iz Kućne glazbe i Evanom iz The Lish-a te dolazi do stvaranja novog programa pod nazivom Movement. Movement večeri održavaju se u zagrebačkim klubovima Masters i Aquarius, te ugošćuju neka od dobro poznatih imena svjetske elektronske scene kao štosu Stimming, Nick Curly, Efdemin, Manuel Tur...


O dosadašnja 4 izdanja Hartera festivala...

Dosadašnja 4 izdanja festivala pred ukupno 20.000 posjetitelja predstavili su više od 80 izvođača iz regije i svijeta, s naglaskom na aktualne predstavnike urbanog zvuka. U sviračkom dijelu programa Harteru su dosada oduševili Roisin Murphy, Turbonegro, Jimi Tenor & Kabu Kabu, Dub Pistols, Client, pojačani najvećim imenima regionalne scene kao što su Laibach, Let3, Disciplin A Kitchme, TBF, Laufer, Rundek & Cargo Orkestar, Urban & 4, Edo Maajka, Darkwood Dub i brojni drugi. Organizatori Hartere posebno su ponosni na elektronički dio festivala koji je do sada ugostio imena kao što su: Peaches, James Zabiela, SebastiAn, Steve Lawler, M.A.N.D.Y., Darren Emerson, Josh Wink... Festival je rastao od jednodnevnog festivala sa jednom binom (2005.) preko jednodnevnog festivala sa dvije bine (2006.) do dvodnevnog festivala sa jednom (2007.) odnosno dvije bine (2008.).

email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1649
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt