najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

SSM (Szymanski Shettler Morris) - muzičari ispred vremena u KSET-u?? By Tomo Dubovečak
Tomo Dubovečak (tekst i fotke),Thursday 05 February 2009

KSET, Zagreb
2. veljače 2008.y
SSM u KSET-u 2. veljače 2009.

Po ko zna koji puta isti scenarij: KSET i jedan bend sa nezavisne scene poznat samo uskom krugu ljudi. Do diskografskog materijala ovakvih bendova dolazi se dosta teško. Prije koncerta oni uporniji mogli su vidjeti tek spot za 'Deja Vu' i čuti još par izdvojenih pjesama na myspaceu. Skromno, ali dovoljno da se dobije dojam zvuka kakav nas očekuje na koncertu.

U zakazano vrijeme početka koncerta, 21:30, u KSET-u je bilo tridesetak ljudi. Članovima benda je upravo stigla klopa. Dok su dečki povratili energiju, oko 22:15, klub se sasvim pristojno ispunio. Koncert je mogao početi.



Za razliku od sličnih bendova poput Radio Moscow i Left Line Cruiser, koji su prošle godine nastupali u KSETu i uspjeli se u prvih desetak minuta koncerta publici uvući pod kožu, SSM-u to nikako nije polazilo za rukom. Gotovo cijeli koncert trudili su se postići neku interakciju s publikom, ali je publika ostala distancirana. Svaka stvar bila je nagrađena pljeskom, ali onog tipa 'reda radi'. Bilo je tu dosta momenata koji su oduševili većinu prisutnih...tek na par sekundi!

Daleko od toga da SSM nije svirački kvalitetan bend. Razlog tome je prije velika mješavina stilova koja obilježava SSM muziku. Najave spoja psihodeličnog i progresivnog rocka, začinjenog dozom elektronike, publici je stvorio neku drugačiju sliku pa su mnogi izgledali zatečeno i zbunjeno. Ne bez razloga, jer SSM zaista u tom rasponu stilova, koji uza sve navedeno pokušava izvoditi plesnu funky muziku izgleda konfuzno i nedefinirano.



Koncert je završio pola sata prije ponoći, nakon bisa - traženog od publike..

Ne mogu reči da je koncert bio nešto što se nije smjelo propustiti, na trenutke čak i malo monoton. Zbog svoje originalnosti, kao i par doista dobrih izvedba, s pravom se koncert SSM-a može okarakterizirati kao nastavak pozitivnih događanja u ovom jedinstvenom zagrebačkom klubu.

Da li SSM-u treba još neko vrijeme da potpuno definira svoj smjer i kao takav postane prepoznatljiv publici, ili je ovo bend ispred vremena koji vrti svoj film i strpljivo čeka trenutak kada će to shvatit svi ti zbunjeni sa njihovih koncerata, ni sam nisam siguran. Odgovor će dati buduće vrijeme, a mi im, u svakom slučaju, želimo da uspiju!

Photo by Tomo Dubovečak
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1649
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt