najF.I.L.M.F.I.L.M.


DVD
........................ najave
........................ VHS najave
........................ recenzije
........................ kultni film
kino
........................ najave
........................ recenzije
........................ festivali
........................ premijere
........................ kino raspored
TV
........................ kolumna
........................ recenzije
kazalište
........................ predstave
........................ festivali
........................ raspored
glazba
........................ CD/DVD
........................ koncerti
literatura
........................ knjige
........................ časopisi
........................ stvaralaštvo
izložbe
........................ osvrti

________________________________
Interview
Moram vam reći
Arheološki kutak

________________________________
forum
........................ oglasnik
newsletter
linkovi
Novosti - Home



Internet tjednik
F.I.L.M.
Izdavac Udruga Artikul

Dokumentarac SOLO oduševio publiku (p)
PRESS,Saturday 13 December 2008

Premijera dokumentarca 'Solo' Tomislava Žaje i Davora Švaića u kinu Europa 11. prosinca 2008.

Više od 500 uzvanika kina Europa u Zagrebu nazočilo je premijeri impresivnog dokumentarca SOLO o jedriličaru Šimi Stipaničevu u avanturi života

Pretrpana kino dvorana , ovacije oduševljene i filmom dirnute publike obilježili su premijeru cjelovecernjeg dokumentarnog filma SOLO redateljsko-scenarističkog dvojca Tomislava Žaje i Davora Švajića, održanoj 11. prosinca 2008. u kinu Europa u Zagrebu. Projekciji filma SOLO, čiju produkciju potpisuje zagrebačka produkcijska kuća Studio dim, nazočilo je preko 500 gledatelja, a neformalno druženje u ugodnoj atmosferi, uz glazbu i zdravicu, nastavilo se i nakon projekcije, u predvorju kina Europa, te Kinoteci.



«Nije mala stvar biti protagonistom jednog dokumentarnog filma jer za razliku od igranih filmova, nemam ulogu koju bih trebao igrati. Film je o meni samome i mom karakteru tako da otvaram sebe u potpunosti javnosti. Moram priznati da sam imao tremu na premijeri filma koja je iščeznula na kraju kada sam čuo onoliki pljesak publike. Izgleda da im se stvarno svidio film i hvala im na tome jer je to potvrda cijeloj ekipi da smo napravili dobru stvar.”, izjavio je Šime Stipaničev.



Film SOLO građani će moći pogledati u kinu Europa u Zagrebu od 15. do 21. prosinca, a raspored projekcija bit će objavljen tijekom vikenda na službenim stranicama Kina.

U četvrtak, 18. prosinca u 11 sati Solo će imati i ekskluzivnu Internet premijeru na tportalu. Na adresi solo.tportal.hr svi posjetitelji će moći pogledati ukupno 50 minuta filma – prikazati će se 10 klipova po 5 minuta, utorkom i četvrtkom. Na podstranici, osim filma/klipova, svi ce imati mogucnost komunicirati sa Simom i poslati mu pitanja vezana uz njegovu avanturu emailom s podstranice ili se ukljuciti na chat. Nakon Internet premijere Solo ce biti dostupan i na MAXtv-u u digitalnoj videoteci.
email to someone printer friendly

Ocjena:
0%


bullet R.E.M.
bullet Zagrebačka filharmonija sezona 2012/2013: Press konferencija (p)
bullet Festival hrvatskog animiranog filma po treći put u Zagrebu (p)
bullet Cineplexx East - Vodeći kino prikazivač u ovom dijelu Europe dolazi u Zagreb (p)
bullet Dani hrvatskog filma 2012: Kritični dani na 21. Danima hrvatskog filma (p)
bullet FILM: ŽENSKA PRAVA HOĆU, drama by Ada Jukić
bullet In memoriam IVICA PERCL 16.3.2007.-16.3.2012. (p)
bullet Jonathan Franzen u Zagrebu (p)
bullet Nakon tri godine Rebel Star ponovno u Teatru &TD (p)
bullet Picksiebner koncert u Hard Placeu (p)
bullet Završena potpuna digitalizacija svih CineStar kina (p)
bullet RAF 2012: Održana press konferencija (p)
bullet Premijera lutkarske predstave 'Pekara Mišmaš' u ZKM-u (p)
bullet Kino Europa prikazuje canneskog slavodobitnika - film 'Turneja' Mathieua Amalrica (p)
bullet Kineski nacionalni cirkus 'Put svile', 25.4.2012. Dvorana Dražen Petrović (p)
bullet Knjiga 'Zločini u malom gradu' Marka Gimeneza za ljubitelje krimića (p)
bullet FILM: HARRISON, dokumentarni by Robert Jukić
bullet FILM: OPASNA METODA, biografska drama by Robert Jukić
bullet Knjiga 'Mrkli mrak, bez zvijezda' Stephena Kinga proglašena je najboljom knjigom mjeseca (p)
bullet FILM: JOHN CARTER, SF by Robert Jukić
bullet Roman 'Vožnja' James Sallisa za ljubitelje akcijskih krimića (p)
bullet FILM: KUPILI SMO ZOO, drama / komedija by Robert Jukić
bullet FILM: OPSTANAK, drama by Ada Jukić
bullet Roman 'Ubojice s razglednice' J. Pattersona i L. Marklund za ljubitelje napetih krimića (p)
bullet Roman 'Revolveraš : Kula tmine - knjiga prva' Stephena Kinga za fanove majstora fantastike (p)
bullet FILM: NOĆNI BRODOVI, drama by Ada Jukić
bullet Premijera predstave 'Lindarski kaban' u pulskom INK-u 9. ožujka 2012. (p)
bullet Edgar Degas – skulpture / 30. godina Galerije Klovićevi dvori (p)
bullet Snima se dokumentarni film o Dub Incorporationu koji dolaze u Zagreb 31. ožujka, 2012. (p)
bullet Premijera komedije 'Krletka' u Kerempuhu 10. ožujka 2012. (p)
bullet Redateljica Pouran Derakhshandeh i njenih sedam filmova u kinu Tuškanac (p)
bullet 'Video/Next' premijera u kino europa 12. ožujka 2012. (p)
bullet Filmovi S. Parajanova u zagrebačkom MM Centru (p)
bullet Film 'Slovenka' redatelja Damjana Kozolea u hrvatskim kinima (p)
bullet 'Krvna osveta' - novi film Joshue Marstona u hrvatskim kinima (p)
bullet Premijera filma 'Djeca su dobro' u Art kinu Grič (p)
bullet DOKUMENTARCI u MULTIPLEKSU: NA POČETKU BIJAŠE SVIJETLO & PROSVIJETLJENI by Ada Jukić
bullet 'Flekama' posebno priznanje 40. FEST- a (p)
bullet IZLOŽBA SOFIE THORSEN I MICHAELA KIENZERA, KUNSTHAUS GRAZ by Sonja Jeđud
bullet ZagrebDox 2012: Nagrada publike filmu 'Nije ti život pjesma Havaja' (p)

Ime:

Lozinka:


Zapamti me



Koji igrani filmski žanr odgovara recesijskoj stvarnosti:

Komedija

Drama

Horor

Krimi film



Glasova: 1643
Stare ankete

All rights reserved. F.I.L.M © 2011. Since 22.01.2003.
Naše tekstove je moguće pratiti preko RSS i TXT servisa.
news.xml - news.txt